• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lindströmin uuniperunat

Lindströmin uuniperunat maistuvat herkullisilta punajuuri-jauheliha-kapristäytteen ansiosta. Herkun kruunaa fetakastike. Resepti vain noin 1,55 €/annos.
Lindströmin uuniperunat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 395 kcal / annos (270g)

Ainekset

5 annosta

Täyte

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese perunat hyvin ja halkaise ne. Öljyä leikkauspinnat kevyesti sekä mausta suolalla ja pippurilla. Pane perunat leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Hienonna sipuli ja suikaloi punajuuret tai raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit, punajuuret ja kaprikset. Mausta suolalla, meiramilla ja pippurilla. Anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi persilja.
  4. Sekoita smetana tai kermaviili, hienonnetut salaattijuustokuutiot, persilja ja mausteet.
  5. Annostele perunoiden päälle jauhelihaseosta ja fetakastiketta. Tarjoa lisäksi salaattia ja valkosipulikurkkuja.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota täytettä myös leipien kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 395 kcal1 650 kJ
  • Proteiinia23 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4