Lipeäkala ja valkokastike
Lipeäkala ja valkokastike on perinteinen jouluruoka. Lipeäkala kypsennetään uunissa. Ripottele päälle runsaasti maustepippuria.
- 4-5 annosta
- yli 60 min
- 89,6 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- 2kglipeäkalaa
- 2tlsuolaa
Valkokastike
- 2rklvoita
- 3rklvehnäjauhoja
- 4-5dlmaitoa
- 1/2tlsuolaa
- ripausvalkopippuria
Lisäksi
- rouhittua maustepippuria
- keitettyjä pakasteherneitä
- rapeaksi paistettua pekonia
Valmistus
yli 60 min- Valuta huuhdottu tai liotettu lipeäkala. Pane kala nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa.
- Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Kypsennä lipeäkalaa 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen.
- Kaada vuokaan valunut neste pois ja tarjoa kala suoraan vuoasta tai siirrä tarjoiluvadille. Ripottele kalan pinnalle mausteeksi vastarouhittua maustepippuria.
- Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa kypsä lipeäkala sakeahkon valkokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat, herneet sekä rapeaksi paistettu pekoni. Kata pöytään lisäksi rouhittua maustepippuria ja suolaa.
Kategoriat
Ravintosisältö per 100 g
- 89,6 kcal375 kJ
- Proteiinia 16,1 g
- Hiilihydraatteja1,71 g
- Rasvaa1,93 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mistä saa Espoossa ostaa lipeäkalaa tammikuussa?
Kalan ystävä, valikoimatietoja kannattaa tiedustella suoraan kaupoilta.
Maustepippuri tukahduttaa lipeäkalan maun; käytän aina jauhettua neilikkaa, joka antaa hienon makusäväyksen kalalle.
Kiitos ohjeesta. Ei tullut ihan niinku äitin tekemänä. Tosi lähellä kuitenkin.