• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Lipeäkala ja valkokastike

Lipeäkala ja valkokastike on perinteinen jouluruoka. Lipeäkala kypsennetään uunissa. Ripottele päälle runsaasti maustepippuria.
Lipeäkala ja valkokastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 89,6 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta
    • 2kglipeäkalaa
    • 2tlsuolaa

Valkokastike

    • 2rklvoita
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4-5dlmaitoa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria

Lisäksi

    • rouhittua maustepippuria
    • keitettyjä pakasteherneitä
    • rapeaksi paistettua pekonia

Valmistus

yli 60 min
  1. Valuta huuhdottu tai liotettu lipeäkala. Pane kala nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa.
  2. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Kypsennä lipeäkalaa 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen.
  3. Kaada vuokaan valunut neste pois ja tarjoa kala suoraan vuoasta tai siirrä tarjoiluvadille. Ripottele kalan pinnalle mausteeksi vastarouhittua maustepippuria.
  4. Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa kypsä lipeäkala sakeahkon valkokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat, herneet sekä rapeaksi paistettu pekoni. Kata pöytään lisäksi rouhittua maustepippuria ja suolaa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 89,6 kcal375 kJ
  • Proteiinia16,1 g
  • Hiilihydraatteja1,71 g
  • Rasvaa1,93 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua