Lipeäkala ja valkokastike
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
2 kg | lipeäkalaa tai |
2 tl | suolaa tai |
Valkokastike | |
---|---|
2 rkl | voita tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
4–5 dl | maitoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | valkopippuria tai |
Lisäksi | |
rouhittua maustepippuria tai | |
keitettyjä pakasteherneitä tai | |
rapeaksi paistettua pekonia tai |
Ravintosisältö
Energia | 377 kJ / 90 kcal |
Rasva | 1,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 1,7 g |
josta sokereita | 0,8 g |
Proteiini | 16,2 g |
Suola | 2,1 g |
Valmistus
Valuta huuhdottu tai liotettu lipeäkala. Pane kala nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa.
Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla. Kypsennä lipeäkalaa 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen.
Kaada vuokaan valunut neste pois ja tarjoa kala suoraan vuoasta tai siirrä tarjoiluvadille. Ripottele kalan pinnalle mausteeksi vastarouhittua maustepippuria.
Valkokastiketta varten sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja kiehauta, mutta älä ruskista. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kypsyä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa kypsä lipeäkala sakeahkon valkokastikkeen kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat, herneet sekä rapeaksi paistettu pekoni. Kata pöytään lisäksi rouhittua maustepippuria ja suolaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pekoni 150gHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,75/kpl1,50/l
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka suomalainen herne 200g pakasteHinta 0,89/kpl4,45/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,75/kpl57,69/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- HK Amerikan pekoni tuplapakkaus 280gHinta 4,29/kpl15,32/kg
- K-Menu pekoni 280gHinta 2,66/kpl9,50/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,79/kpl1,19/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,99/kpl0,99/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Apetit kotimainen herne 200g pakasteHinta 0,95/kpl4,75/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Meira Maustepippuri 50g kokonainen pussiHinta 2,49/kpl49,80/kg
- Meira maustepippuri kokonainen 20gHinta 1,19/kpl59,50/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,15/kpl63,24/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,0(9 arviota)
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- yli 60 min3,8(104 arviota)
- yli 60 min3,8(92 arviota)
- yli 60 min3,9(102 arviota)
- yli 60 min3,8(69 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- yli 60 min3,1(107 arviota)
Arvostele resepti
- Pekka1 vuosi sittenNäillä ohjeilla lipeäkala oli hajonnut pelkäksi nesteeksi. Ei ollut mitään mitä syödä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKalan ystävä, valikoimatietoja kannattaa tiedustella suoraan kaupoilta.
- kalan ystävä4 vuotta sittenMistä saa Espoossa ostaa lipeäkalaa tammikuussa?
- Ajohannes5 vuotta sittenMaustepippuri tukahduttaa lipeäkalan maun; käytän aina jauhettua neilikkaa, joka antaa hienon makusäväyksen kalalle.
- Sisko6 vuotta sittenKiitos ohjeesta. Ei tullut ihan niinku äitin tekemänä. Tosi lähellä kuitenkin.