Paistetut muikut ja sitruuna-perunasose
Rapeiden paistettujen muikkujen kanssa maistuu pikantti sitruunalla ja kapriksilla maustettu perunasose. Tämäkin resepti vain n. 1,45€/annos*.
4 annosta30 - 60 min463 kcal / annos (370g)
Ainekset
4 annosta
- 500gperattuja muikkuja
- n. 1dlruisjauhoja
- 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Paistamiseen
- voi-öljyseosta
Perunasose
- 1kgjauhoisia perunoita (punainen pussi)
- n. 3dlmaitoa tai keitinlientä
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- 1-2rklsitruunanmehua
- 2rklkapriksia
- suolaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin perunasose. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vähässä vedessä. Kaada keitinvesi pois tai ota talteen, jos käytät sitä soseeseen.
- Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella. Sekoita joukkoon kuumaa maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat sopivan paksuisen soseen. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla sekä kapriksilla. Lisää suolaa tarvittaessa.
- Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele muikut jauhoseoksessa ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoa lisäksi salaattia ja paahdettua ruisleipää.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 370g100 g
- 463 kcal1 930 kJ
- Proteiinia 30 g
- Hiilihydraatteja47 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ok kaikki hyviä ehdotuksia ja nyt vaan nukkumaan ja antaa näiden hienojen ehdotusten muhia yön yli. - Kyllä voin odottaa Meille hyviä ja nautinnolliisia hetkiä lähipäivinä. KIITOS VINKEISTÄ
Erikoisia ja herkullisia ruokia!
Muikun paistossa perinteinen tapa on paras,ei mitään lisämausteita. Mutta muusin voi maustaa vaikka millä,sitruuma on hyvä,se raikastaa niin monen ruoan.
Vaikuttaa hyvältä . Aion tehdä