• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohikukko

Maukas lohikukko on erinomainen tarjottava niin pääruokana, kuin vaikka iltapalanakin. Käytä kuoreen pakasteruistaikinaa tai valmista taikina itse.
Lohikukko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 544 kcal / annos (240g)

Ainekset

4 annosta
    • 1/2pkt(à 500 g)ruistaikinaa (Myllyn Paras) tai

Itsetehty taikina

Täyte

    • n. 600gkirjolohifileetä
    • 3/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 1(100 g)sipuli
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria

Koristeeksi

    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata valmis taikina tai sekoita taikinan ainekset keskenään. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista ja kiinteää.
  2. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen soikeaksi, noin 5 cm kalafileetä suuremmaksi levyksi. Nosta taikinalevy leivinpaperin päälle pellille.
  3. Poista kalasta nahka ja ruodot. Ripottele kalan päälle suolaa ja pippuria. Hienonna sipuli ja sienet. Kuullota ne rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Nosta kalafilee taikinalevyn keskelle. Lusikoi sieni-sipuliseos kalan päälle. Nosta taikinan reunat kalan päälle siten, että kalan keskustaa jää hieman näkyviin. Rypytä taikinan reunat aaltomaisiksi.
  5. Paista 250-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Koristele hienonnetulla tillillä.
  6. Tarjoa lisäksi salaattia.

Ravintosisältö perannos 240g100 g

  • 544 kcal2 280 kJ
  • Proteiinia29 g
  • Hiilihydraatteja34 g
  • Rasvaa33 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1