Seesamiahvensalaatti ja inkiväärikastike
Kesäisen raikas salaatti höystetään soijalla ja seesaminsiemenillä maustetuilla ahvenfileillä sekä inkiväärikastikkeella. Noin 4,35€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 400gnahattomia ahvenfileitä
- öljyä paistamiseen
Paneeraus
- 1rklöljyä
- 1rklPirkka japanilaista soijakastiketta
- 2-3rklPirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
Lisäksi
- 200gsydänsalaattia tai roomansalaattia
- 200gvarhaiskaalia
- 150gretiisejä
- 200gtuoreita tai pakasteherneitä
Inkiväärikastike
- 1rklraastettua inkivääriä
- 2rklriisiviinietikkaa
- 1/2rkllimetinmehua
- 1rklseesamiöljyä
- 2tlmisotahnaa
- 1 1/2tlPirkka juoksevaa hunajaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin inkiväärikastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua.
- Irrottele salaatinlehdet ja revi tai leikkaa ne pienemmiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Jos käytät pakasteherneitä, sulata ne.
- Sekoita öljy ja soijakastike keskenään. Sivele öljy-soijaseosta kalafileiden pintaan molemmin puolin. Ripottele kalafileille seesaminsiemeniä.
- Kuumenna grilliparila tai pannu ja paista fileitä siinä öljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.
- Kokoa annosvadille salaattiainekset ja paloitellut kalafileet. Viimeistele inkiväärikastikkeella.
Tiesitkö että...
Vinkki! Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät siihen esimerkiksi kypsennettyjä nuudeleita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Aivan Ihana,kyllä kelpaa juhlia ja nauttia