• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Seesamiahvensalaatti ja inkiväärikastike

Kesäisen raikas salaatti höystetään soijalla ja seesaminsiemenillä maustetuilla ahvenfileillä sekä inkiväärikastikkeella. Noin 4,35€/annos.
Seesamiahvensalaatti ja inkiväärikastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 400gnahattomia ahvenfileitä
    • öljyä paistamiseen

Paneeraus

Lisäksi

    • 200gsydänsalaattia tai roomansalaattia
    • 200gvarhaiskaalia
    • 150gretiisejä
    • 200gtuoreita tai pakasteherneitä

Inkiväärikastike

    • 1rklraastettua inkivääriä
    • 2rklriisiviinietikkaa
    • 1/2rkllimetinmehua
    • 1rklseesamiöljyä
    • 2tlmisotahnaa
    • 1 1/2tlPirkka juoksevaa hunajaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin inkiväärikastike. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua.
  2. Irrottele salaatinlehdet ja revi tai leikkaa ne pienemmiksi. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi retiisit. Jos käytät pakasteherneitä, sulata ne.
  3. Sekoita öljy ja soijakastike keskenään. Sivele öljy-soijaseosta kalafileiden pintaan molemmin puolin. Ripottele kalafileille seesaminsiemeniä.
  4. Kuumenna grilliparila tai pannu ja paista fileitä siinä öljyssä molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä.
  5. Kokoa annosvadille salaattiainekset ja paloitellut kalafileet. Viimeistele inkiväärikastikkeella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Saat salaatista ruokaisamman, kun lisäät siihen esimerkiksi kypsennettyjä nuudeleita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille5