Omena-rahkapullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-rahkapulla

Ihanan mehevä pullapiirakka syntyy omenasta ja rahkasta. Happamat omenat tuovat piirakkaan raikkautta.

  • yli 60 min
  • 171 kcal / 100 g

Ainekset

Täyte

Voiteluun

    • kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. (Jos käytät kuivahiivaa, katso ohje pakkauksesta.) Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää, mutta kuitenkin käsistä irtoavaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
  2. Sekoita rahka, omenasose, munat ja sokeri keskenään. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  3. Leikkaa taikinasta 2/3 pala. Kauli taikina ison uunipellin kokoiseksi levyksi. Pyörittele jäljelle jääneestä taikinasta nauhoja piirakan pintaa varten. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
  4. Levitä kohonneen levyn päälle rahkatäyte. Nosta nauhat ristikoksi piirakan päälle. Asettele omenaviipaleet kauniisti rahkan päälle. Voitele pullareunat ja -ristikko munalla.
  5. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tiesitkö että...

Mikäli sinulla on pienempi uunipelti, jaa taikina puoliksi uunipelliä varten. Tee 1/3 taikinasta nauhat piirakkaan ja leivo lopusta 1/3 taikinasta pikkupullia. Paista pikkupullia 225 asteessa 8-10 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 171 kcal714 kJ
  • Proteiinia6,2 g
  • Hiilihydraatteja27,3 g
  • Rasvaa5,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua