Lyonin kana
Kyllä, luit oikein! Lyonin kanaan upotetaan kaksi desiä punaviinietikkaa. Lopputulos on kuitenkin täyteläinen ja koivet kypsyvät kastikkeessa todella mureiksi.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1rs(noin 1 kg)Pirkka broilerin koipireisiä, maustamaton
- 1 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2-3(90 g)salottisipulia
- 4valkosipulinkynttä
- 2rklvoita
- 2rklrypsiöljyä
- 2dlpunaviinietikkaa
- 1dlvettä
- 1laakerinlehti
- 3rkltuoretta ranskalaista rakuunaa hienonnettuna tai
- 1tlkuivattua rakuunaa
- 1tlk(200 g)crème fraîchea (ranskankermaa, ei kevyt)
Valmistus
yli 60 min- Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön 30 minuuttia aiemmin. Kuivaa broilerin koivet ja leikkaa reisipala irti koivesta nivelen kohdalta. Mausta palat suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna salottisipulit. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja poista kuoret. Kynnet saavat olla kokonaisia.
- Ruskista broilerit padassa voi-öljyseoksessa ja nosta lautaselle odottamaan. Lisää pataan sipulit ja tomaattisose, kuullota 5 minuuttia. Siirrä broilerit takaisin pataan. Nosta lieden lämpö ja kaada etikka pataan. Etikka saa sihahtaa pataan kaadettaessa. Keitä voimakkaasti kiehuttaen 5 minuuttia.
- Lisää vesi, kanafondi ja laakerinlehti. Peitä pata kannella ja anna hautua 15 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Hienonna rakuuna.
- Kaavi ranskankerma kulhoon. Ota padasta 1 dl kuumaa lientä ja sekoita se muutamassa erässä kerman joukkoon. Valuta seos pataan ja sekoita joukkoon myös rakuuna.
- Nosta pata uuniin ilman kantta ja kypsennä vielä 35-40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen tai keitetyn riisin kanssa.
Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olipas hyvää ja kivaa vaihtelua normikanankoipisetteihin. En lähtenyt katkomaan koipia, en edes tiedä, miten sen tekisi ilman jotain järeämpää veistä. Ensi kerralla aion kokeilla rintapaloja, koska olisi kiva tehdä isompi satsi tätä kerralla. Koipia ei mene kuin se kolme omaan pataan, mutta jos olisi rintapalaa niin saisin ehkä enemmän kerralla? :)
Todella herkullinen!
Siis mitä? Leikkaa broilerin reisipala irti koiven nivelen kohdalta? Mitä leikataan ja häh? Tuotekuvassa koipipalat ovat kokonaisina. Ja muutenkin olisiko sitten järjkevä sanoa leikkaa kananliha irti luusta tai poista luu, vai jääkö luu kuitenkin? Sekava alku tällä ohjeella.
Ei selkeää, ikävä että kanan leikkausohje on ollut epäselvä. Kanan koipireisissä on samassa niin reisipala (ilman luuta), kuin koipi (luu ja nuijanmallinen pää). Nämä kaksi tulee erottaa, ruston kohdalta, niin että luu jää koipeen kiinni ja luuton reisi irtoaa. Reseptin kuvassakin toivottavasti näkyy, miten kolmesta koipireidestä on saatu yhteensä kuusi palaa, jotka ovat sopivampia annospaloja kuin isot koipireidet kokonaisina. Toivottavasti tämä auttoi ja reseptin kokkaus sujuu hyvin.
Tehkää reseptien lay out niin että kun ottaa screen shotin, mahtuisi reseptin otsikko mukaan kiitos.
NV, kiitos kommentistasi. Toiveesi välittyy asiasta vastaaville henkilöille tiedoksi.