Lyonin kanaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lyonin kana

Kyllä, luit oikein! Lyonin kanaan upotetaan kaksi desiä punaviinietikkaa. Lopputulos on kuitenkin täyteläinen ja koivet kypsyvät kastikkeessa todella mureiksi.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön 30 minuuttia aiemmin. Kuivaa broilerin koivet ja leikkaa reisipala irti koivesta nivelen kohdalta. Mausta palat suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja poista kuoret. Kynnet saavat olla kokonaisia.
  3. Ruskista broilerit padassa voi-öljyseoksessa ja nosta lautaselle odottamaan. Lisää pataan sipulit ja tomaattisose, kuullota 5 minuuttia. Siirrä broilerit takaisin pataan. Nosta lieden lämpö ja kaada etikka pataan. Etikka saa sihahtaa pataan kaadettaessa. Keitä voimakkaasti kiehuttaen 5 minuuttia.
  4. Lisää vesi, kanafondi ja laakerinlehti. Peitä pata kannella ja anna hautua 15 minuuttia.
  5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Hienonna rakuuna.
  6. Kaavi ranskankerma kulhoon. Ota padasta 1 dl kuumaa lientä ja sekoita se muutamassa erässä kerman joukkoon. Valuta seos pataan ja sekoita joukkoon myös rakuuna.
  7. Nosta pata uuniin ilman kantta ja kypsennä vielä 35-40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen tai keitetyn riisin kanssa.

Kategoriat