Lyonin kanaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lyonin kana

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kyllä, luit oikein! Lyonin kanaan upotetaan kaksi desiä punaviinietikkaa. Lopputulos on kuitenkin täyteläinen ja koivet kypsyvät kastikkeessa todella mureiksi.

    Ainekset

    4 annosta
    1 rs (noin 1 kg)
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    2–3 (90 g)
     
    salottisipulia
    tai
    4
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 rkl
     
    voita
    tai
    2 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    3 rkl
     
    tai
    2 dl
     
    punaviinietikkaa
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    1 rkl
     
    tai
    1
     
    laakerinlehti
    tai
    3 rkl
     
    1 tl
     
    tuoretta ranskalaista rakuunaa hienonnettuna
    tai
    kuivattua rakuunaa
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    crème fraîchea (ranskankermaa, ei kevyt)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 230 kJ / 294 kcal
    Rasva
    24 g
    josta tyydyttynyttä
    8,9 g
    Hiilihydraatit
    2,7 g
    josta sokereita
    1,7 g
    Proteiini
    16,2 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön 30 minuuttia aiemmin. Kuivaa broilerin koivet ja leikkaa reisipala irti koivesta nivelen kohdalta. Mausta palat suolalla ja pippurilla.

    Kuori ja hienonna salottisipulit. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja poista kuoret. Kynnet saavat olla kokonaisia.

    Ruskista broilerit padassa voi-öljyseoksessa ja nosta lautaselle odottamaan. Lisää pataan sipulit ja tomaattisose, kuullota 5 minuuttia. Siirrä broilerit takaisin pataan. Nosta lieden lämpö ja kaada etikka pataan. Etikka saa sihahtaa pataan kaadettaessa. Keitä voimakkaasti kiehuttaen 5 minuuttia.

    Lisää vesi, kanafondi ja laakerinlehti. Peitä pata kannella ja anna hautua 15 minuuttia.

    Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Hienonna rakuuna.

    Kaavi ranskankerma kulhoon. Ota padasta 1 dl kuumaa lientä ja sekoita se muutamassa erässä kerman joukkoon. Valuta seos pataan ja sekoita joukkoon myös rakuuna.

    Nosta pata uuniin ilman kantta ja kypsennä vielä 35–40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen tai keitetyn riisin kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kg
      Hinta n. 5,71/kpl
      5,19/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      5,69/kg
    • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
      Hinta 1,99/kpl
      19,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,25/kpl
      5,00/l
    • Pirkka tomaattisose 200g
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/kg
    • Filos 350ml punaviinietikka
      Hinta 2,15/kpl
      6,14/l
    • Plussa-etu −11 %
      Pirkka kanafondi 180ml
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,50/2 kpl
      15,28/l
      Ilman Plussa-korttia 3,09/kpl (17,17/l)
    • Pirkka laakerinlehti 4g
      Hinta 0,79/kpl
      197,50/kg
    • Järvikylä rakuuna rkk FI
      Hinta 1,89/kpl
    • Pirkka rakuuna 3g
      Hinta 0,49/kpl
      163,33/kg
    • Arla Lempi crème Fraîche 28% 200g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      8,95/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,45/kpl
      40,83/kg
    • Salottisipuli ulkomainen
      Hinta n. 0,25/kpl
      4,95/kg
    • Salottisipuli suomalainen
      Hinta n. 0,27/kpl
      5,49/kg
    • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
      Hinta 1,45/kpl
      14,50/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Keiju rypsiöljy 0,5l
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/l
    • Pirkka tomaattisose 70 g
      Hinta 0,59/kpl
      8,43/kg
    • Pirkka tomaattisose yrtti 135g
      Hinta 1,95/kpl
      14,44/kg
    • Rajamäen punaviinietikka 0,4l
      Hinta 3,59/kpl
      8,98/l
    • Druvan punaviinietikka 300ml
      Hinta 2,89/kpl
      9,63/l
    • Reformi Luomu Kanaliemivalmiste 88 g
      Hinta 2,15/kpl
      24,43/kg
    • Knorr FOND DU CHEF Kana-annosfondi 4 x 28 g
      Hinta 1,89/kpl
      16,88/kg
    • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
      Hinta 1,45/kpl
      362,50/kg
    • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
      Hinta 1,15/kpl
      287,50/kg
    • Santa Maria rakuuna 5g
      Hinta 0,99/kpl
      198,00/kg
    • Meira Rakuuna 9g pussi mauste
      Hinta 1,29/kpl
      143,33/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (243 arviota)

    • AitoHelmi
      20 päivää sitten
      Kerrankin kunnollista ruokaa! Luuta ja nahkaa, joista saa kollageeniä luonnostaan. Ja rasvaa, että aivot toimii. Rypsiöljyn tosin vaihdan oliiviöljyyn.
    • kotikokki
      1 kuukausi sitten
      etikan määrän puolitan seuraavalla kerralla (ymmärrän hyvin jos joku sanoo tätä liian etikkaiseksi). yrttejä vähän muokkasin (rosmariinia, tinjamia jne.) kirsikkatomaatit ja porkkanat sopivat hyvin samaan pataan. oikein hyvä resepti
    • Julma
      8 kuukautta sitten
      Hyvä! Pihaltani löytyy upeasti kasvavaa ranskalaista rakuunaa, joten saatanpa tehdä lyonin kanaa. Ja eihän se kovinkaan kallis ruoka ole, ja einekset voittaa n. 10-1.
    • Boletus
      8 kuukautta sitten
      Todella hyvän makuinen kanapata. Reilusti makua!
    • Lyonin kanaa K-Supermarketin ohjeella
      9 kuukautta sitten
      Eipä löytynyt tuoretta rakuunaa. K-Supermarket Kontulasta. " Ei kuulu valikoimiin, koska joudutaan heittämään roskiin kun ei mene kaupaksi." oli vastaus kun kyseltiin.
    • Kokki13v
      11 kuukautta sitten
      Osalle perheestä liian etikkainen, mutta omasta mielestäni oikein hyvää. Tein kanankoivista koipireisien sijaan ja crème fraiche vaihtui kaura-kasvirasvasekoitteeseen. Mielestäni paistamiseen ei myöskään tarvinnut noin paljoa rasvaa, ja energiaa säästääkseni ruoka valmistui kokonaan liedellä.
    • Mana
      1 vuosi sitten
      Olisi hyvä jos kyseiset resepti raaka-aineet voisi lisätä yhdellä painalluksella ostoslistalle.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Mana, välitämme toiveesi eteenpäin asiasta vastaaville henkilöille.
    • Bonheketit
      1 vuosi sitten
      ...syödä;)
    • Bonheketit
      1 vuosi sitten
      Hyvä resepti. Herkullinen ruoka. Kokeilkaapa tehdä tämä koipien sijasta broilerin paistista. Tulee vähintään yhtä hyvää ja on helpompaa myös sydän;)
    • Lyon
      1 vuosi sitten
      Ihan superhyvää, suosittelen!
    • Anne
      2 vuotta sitten
      Ihania, täyteläisiä makuja ja tuoksuja.. Rakuunaa, salotti- ja valkosipulia, punaviinietikkaa, mustapippuria, laakerinlehtiä, kanafondia...mmm Crème fraîche tietenkin kevyenä, turha överirasva joka paikkaan työnnettynä, ei ole näin ihanien makujen kanssa ollenkaan tarpeellista!
    • Kotikokki
      2 vuotta sitten
      Tämä on hyvä ohje, mihin tein kuitenkin pienen muutoksen. Poistin kanankoipireisistä nahat ennen ruoanvalmistusta, jotta lopputuloksessa ei ollut löysää kanannahkaa harmina. Tämän muutoksen tekeminen nostaa reseptin tähdet viiteen, eikä sen toteuttaminen ole ollenkaan vaikeaa. Erinomainen ruoka! 5/5
    • Nocando
      2 vuotta sitten
      Olisiko heittää suositusta pannuun mikä soveltuisi tämän ruuan tekemiseen?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Nocando, resepti on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä valmistuksessa pataa. Voit toki halutessasi kokeilla tehdä reseptin pannulla.
    • Sari
      3 vuotta sitten
      Olipas hyvää ja kivaa vaihtelua normikanankoipisetteihin. En lähtenyt katkomaan koipia, en edes tiedä, miten sen tekisi ilman jotain järeämpää veistä. Ensi kerralla aion kokeilla rintapaloja, koska olisi kiva tehdä isompi satsi tätä kerralla. Koipia ei mene kuin se kolme omaan pataan, mutta jos olisi rintapalaa niin saisin ehkä enemmän kerralla? :)
    • Mauno69
      3 vuotta sitten
      Todella herkullinen!
    • Ei selkeää
      3 vuotta sitten
      Siis mitä? Leikkaa broilerin reisipala irti koiven nivelen kohdalta? Mitä leikataan ja häh? Tuotekuvassa koipipalat ovat kokonaisina. Ja muutenkin olisiko sitten järjkevä sanoa leikkaa kananliha irti luusta tai poista luu, vai jääkö luu kuitenkin? Sekava alku tällä ohjeella.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Ei selkeää, ikävä että kanan leikkausohje on ollut epäselvä. Kanan koipireisissä on samassa niin reisipala (ilman luuta), kuin koipi (luu ja nuijanmallinen pää). Nämä kaksi tulee erottaa, ruston kohdalta, niin että luu jää koipeen kiinni ja luuton reisi irtoaa. Reseptin kuvassakin toivottavasti näkyy, miten kolmesta koipireidestä on saatu yhteensä kuusi palaa, jotka ovat sopivampia annospaloja kuin isot koipireidet kokonaisina. Toivottavasti tämä auttoi ja reseptin kokkaus sujuu hyvin.
    • Nv
      3 vuotta sitten
      Tehkää reseptien lay out niin että kun ottaa screen shotin, mahtuisi reseptin otsikko mukaan kiitos.
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      NV, kiitos kommentistasi. Toiveesi välittyy asiasta vastaaville henkilöille tiedoksi.