K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Lyonin kanaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lyonin kana

Kyllä, luit oikein! Lyonin kanaan upotetaan kaksi desiä punaviinietikkaa. Lopputulos on kuitenkin täyteläinen ja koivet kypsyvät kastikkeessa todella mureiksi.

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön 30 minuuttia aiemmin. Kuivaa broilerin koivet ja leikkaa reisipala irti koivesta nivelen kohdalta. Mausta palat suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna salottisipulit. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja poista kuoret. Kynnet saavat olla kokonaisia.
  3. Ruskista broilerit padassa voi-öljyseoksessa ja nosta lautaselle odottamaan. Lisää pataan sipulit ja tomaattisose, kuullota 5 minuuttia. Siirrä broilerit takaisin pataan. Nosta lieden lämpö ja kaada etikka pataan. Etikka saa sihahtaa pataan kaadettaessa. Keitä voimakkaasti kiehuttaen 5 minuuttia.
  4. Lisää vesi, kanafondi ja laakerinlehti. Peitä pata kannella ja anna hautua 15 minuuttia.
  5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Hienonna rakuuna.
  6. Kaavi ranskankerma kulhoon. Ota padasta 1 dl kuumaa lientä ja sekoita se muutamassa erässä kerman joukkoon. Valuta seos pataan ja sekoita joukkoon myös rakuuna.
  7. Nosta pata uuniin ilman kantta ja kypsennä vielä 35-40 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Tarjoa perunasoseen tai keitetyn riisin kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kg
    Pirkka kanan koipireisi maustamaton 3kpl/n.1,1kg
    3,58/kpl
    3,25/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Salottisipuli suomalainen
    0,25/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    1,89/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,65/kpl
    9,12/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl
    11,72/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,45/kpl
    6,90/l
  • Pirkka tomaattisose 140 g
    Pirkka tomaattisose 140 g
    1,09/kpl
    7,78/kg
  • Pirkka tomaattisose 70 g
    Pirkka tomaattisose 70 g
    0,39/kpl
    5,57/kg
  • Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    Mutti tuplakonsentroitu tomaattipyree 130g
    0,99/kpl
    7,61/kg
  • Druvan punaviinietikka 300ml
    Druvan punaviinietikka 300ml
    2,49/kpl
    8,30/l
  • Rajamäen punaviinietikka 0,4 l
    Rajamäen punaviinietikka 0,4 l
    3,25/kpl
    8,12/l
  • Filos 350ml punaviinietikka
    Filos 350ml punaviinietikka
    1,99/kpl
    5,68/l
  • Pirkka kanafondi 180ml
    Pirkka kanafondi 180ml
    3,19/kpl
    17,72/l
  • Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 ml
    Bong Touch Of Taste Kanafondi 180 ml
    3,39/kpl
    18,83/l
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl
    197,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    Sallinen Laakerinlehti 30g
    3,49/kpl
    116,33/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl
    247,50/kg
  • Järvikylä rakuuna rkk FI
    Järvikylä rakuuna rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka rakuuna 3g
    Pirkka rakuuna 3g
    0,45/kpl
    150,00/kg
  • Meira Rakuuna 9g pussi mauste
    Meira Rakuuna 9g pussi mauste
    1,19/kpl
    132,22/kg
  • Sallinen Rakuuna 90g
    Sallinen Rakuuna 90g
    8,35/kpl
    92,78/kg
  • Valio creme fraiche 150g laktoositon
    Valio creme fraiche 150g laktoositon
    1,59/kpl
    10,60/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille200 arvostelua
  • Lyon19.4.2022

    Ihan superhyvää, suosittelen!

  • Anne26.10.2021

    Ihania, täyteläisiä makuja ja tuoksuja.. Rakuunaa, salotti- ja valkosipulia, punaviinietikkaa, mustapippuria, laakerinlehtiä, kanafondia...mmm Crème fraîche tietenkin kevyenä, turha överirasva joka paikkaan työnnettynä, ei ole näin ihanien makujen kanssa ollenkaan tarpeellista!

  • Kotikokki9.9.2021

    Tämä on hyvä ohje, mihin tein kuitenkin pienen muutoksen. Poistin kanankoipireisistä nahat ennen ruoanvalmistusta, jotta lopputuloksessa ei ollut löysää kanannahkaa harmina. Tämän muutoksen tekeminen nostaa reseptin tähdet viiteen, eikä sen toteuttaminen ole ollenkaan vaikeaa. Erinomainen ruoka! 5/5

  • Nocando29.7.2021

    Olisiko heittää suositusta pannuun mikä soveltuisi tämän ruuan tekemiseen?

  • K-Kuluttajapalvelu29.7.2021

    Nocando, resepti on testattu K-Koekeittiöllä käyttämällä valmistuksessa pataa. Voit toki halutessasi kokeilla tehdä reseptin pannulla.

  • Sari8.9.2020

    Olipas hyvää ja kivaa vaihtelua normikanankoipisetteihin. En lähtenyt katkomaan koipia, en edes tiedä, miten sen tekisi ilman jotain järeämpää veistä. Ensi kerralla aion kokeilla rintapaloja, koska olisi kiva tehdä isompi satsi tätä kerralla. Koipia ei mene kuin se kolme omaan pataan, mutta jos olisi rintapalaa niin saisin ehkä enemmän kerralla? :)

  • Mauno6911.5.2020

    Todella herkullinen!

  • Ei selkeää28.4.2020

    Siis mitä? Leikkaa broilerin reisipala irti koiven nivelen kohdalta? Mitä leikataan ja häh? Tuotekuvassa koipipalat ovat kokonaisina. Ja muutenkin olisiko sitten järjkevä sanoa leikkaa kananliha irti luusta tai poista luu, vai jääkö luu kuitenkin? Sekava alku tällä ohjeella.

  • K-Kuluttajapalvelu28.4.2020

    Ei selkeää, ikävä että kanan leikkausohje on ollut epäselvä. Kanan koipireisissä on samassa niin reisipala (ilman luuta), kuin koipi (luu ja nuijanmallinen pää). Nämä kaksi tulee erottaa, ruston kohdalta, niin että luu jää koipeen kiinni ja luuton reisi irtoaa. Reseptin kuvassakin toivottavasti näkyy, miten kolmesta koipireidestä on saatu yhteensä kuusi palaa, jotka ovat sopivampia annospaloja kuin isot koipireidet kokonaisina. Toivottavasti tämä auttoi ja reseptin kokkaus sujuu hyvin.

  • Nv23.4.2020

    Tehkää reseptien lay out niin että kun ottaa screen shotin, mahtuisi reseptin otsikko mukaan kiitos.

  • K-Kuluttajapalvelu23.4.2020

    NV, kiitos kommentistasi. Toiveesi välittyy asiasta vastaaville henkilöille tiedoksi.