Mac and cheese
Mac and cheese eli juustomakaronilaatikko tai juustomakaroni on amerikkalainen kotiruokaklassikko. Noin 0,70€/annos.
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 350gPirkka fusilli pastaa
- 1tlöljyä
- 1rklsinappia
- ripaussuolaa ja mustapippuria
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Keitä fusillit suolalla maustetussa vedessä 6 minuuttia. Valuta hyvin ja sekoita joukkoon tilkka öljyä.
- Sulata margariini pinnoitetussa kattilassa ja lisää vehnäjauhot sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä ja vatkaa joukkoon maito. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike hieman sakenee. Sekoita kastikkeeseen juustoraaste, sinappi sekä mausteet.
- Lisää fusillit juustokastikkeen joukkoon. Koostumus saa olla löysän valuva. Lisää vettä tarvittaessa. Sekoita hyvin ja kaada seos voideltuun isoon uunivuokaan (n. 2 1/2 l). Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
- Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mac and cheese salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Korjaus äsköiseen kommenttiini, editoinnissa tuli väärin lause (loiottelulta) pitäisi olla liioitetulta.
Lepa60, kiitos huomiostasi. Reseptiin on valitettavasti jäänyt virhe. Margariinin määrän tulisi olla 75 g. Korjaamme virheen reseptiin.
Juustoinen makaronilaatikko tuntuisi tutustumisen arvoiselta ohjeelta, mutta siinä mainittu rasvan määrä tuntuu loiottelulta, nimittäin 75dl K-Menu margariinia, koska maidon määräkään ei ole, kuin 7dl. Pitäisiköhän luvun olla 0,75dl., eli 75cl. eli vajaa desilitra.