• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vihannes-kinkkugratiini

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 0,90 €/annos.
Vihannes-kinkkugratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 89,5 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1/2ps(à 1 kg)K-Menu parsakaalisekoitusta
    • vettä
    • suolaa

Kastike

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä vihannekset pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne.
  2. Sulata rasva kasarissa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää puolet kylmästä maidosta ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loput maidosta ja anna kastikkeen kiehua hiljaa 3-4 minuuttia edelleen sekoittaen. Nosta kastike pois liedeltä.
  3. Lisää kuutoitu kinkku ja juustoraaste kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä vihannekset laakeaan uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
  5. Gratinoi 250 asteessa uunin ylätasolla, kunnes pinta saa väriä, noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 89,5 kcal375 kJ
  • Proteiinia5,84 g
  • Hiilihydraatteja5,3 g
  • Rasvaa5,09 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6