Macarons eli mantelileivokset
- Annosmäärän. 24 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
100 g | kuoretonta mantelijauhetta tai |
3 dl (180 g) | tomusokeria tai |
(1/2 rkl | kaakaojauhetta) tai |
2 | kananmunan valkuaista tai |
1 rkl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
(jauhemaista elintarvikeväriä) tai | |
Suklaatäyte | |
---|---|
100 g | tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 939 kJ / 464 kcal |
Rasva | 22,7 g |
josta tyydyttynyttä | 7,6 g |
Hiilihydraatit | 53,8 g |
josta sokereita | 52,7 g |
Proteiini | 8,8 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.
Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäit ä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä.
Pursota seoksesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.
Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Meira Mantelijauhe 80g pussiHinta 2,65/kpl33,13/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Sallinen mantelijauhe 75gHinta 1,59/kpl21,20/kg
- Dr. Oetker Mantelijauhe 50gHinta 1,89/kpl37,80/kg
- Pirkka tumma suklaa 200g RFAHinta 2,09/kpl10,45/kg
- Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200gHinta 3,49/kpl17,45/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(17 arviota)
- yli 60 min4,7(56 arviota)
- yli 60 min3,9(22 arviota)
- 30 - 60 min4,0(36 arviota)
- yli 60 min3,9(53 arviota)
- yli 60 min4,1(65 arviota)
- yli 60 min4,1(135 arviota)
- yli 60 min4,7(165 arviota)
Arvostele resepti
- Susousin7 kuukautta sittenAivan mahtava ja maaginen resepti!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenOnnistuisipa, resepti on testattu K-koekeittiöllä paistamalla mantelileivokset keskitasolla normaalissa uunissa ilman kiertoilmaa.
- Onnistuisipa2 vuotta sittenOnko nämä paistettu kiertoilmalla vai ylä-ja alalämmöllä?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenEnsikertalainen, macaronsien kuoria voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa muutamia päiviä ennen täyttämistä. Täytetyt macaronsit on hyvä säilyttää jääkaapissa ja käyttää parin päivän sisään täyttämisestä. Macaronsit voi myös halutessaan pakastaa.
- Ensikertalainen2 vuotta sittenKuinka kauan macaronsseja voi pitää huoneenlämmössä että maku pysyy samana?
- Tarkkaa hommaa3 vuotta sittenMontako grammaa valkuaista tarvii?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTarkkaa hommaa, yksi kananmuna painaa keskimäärin 60 grammaa ja tästä valkuaista on noin 60 %. Yksi keskikokoinen valkuainen painaa noin 35 g. Eli ohjeeseen tarvittava kahden valkuaisen paino olisi noin 70 g.
- CeetaFe4 vuotta sittenEi kannata käyttää Pirkka-mantelijauhetta, jossa on kuoria seassa. Älkää kattoko videosta mallia. Johan sen lopputuoksestaki näkkee, ettei aivan putkeen menny!
- Oliivipuu4 vuotta sittenTodella hyviä :D
- Moikka moii5 vuotta sittenNammmmmm
- Siivilöijä5 vuotta sittenItse aina siivilöin pirkan mantelijauheen ennen käyttöä, niin jää ylimääräiset isot kuorenpalaset pois. Maku on hyvä, mutta ilman siivilöintiä tulee turhankin rouheita paloja mukaan
- Macaronstuber5 vuotta sittenToimii
- Marja6 vuotta sittenHyvän reseptin teit
- Kokeilin7 vuotta sittenPirkan mantelijauhe (100 g pussi) tekee leivonnaisia inhottavan makuisia ja syödessä tuntuu kuin siellä olisi jyviä.