Macarons eli mantelileivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Macarons eli mantelileivokset

  • Annosmäärän. 24 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Mantelileivokset ovat näyttävä pieni jälkiruoka. Värikkäät Macarons-leivokset sopivat hyvin myös tarjottavaksi moniin eri juhliin.
  • Gluteeniton

Ainekset

n. 24 kpl
100 g
 
kuoretonta mantelijauhetta
tai
3 dl (180 g)
 
tomusokeria
tai
(1/2 rkl
 
kaakaojauhetta)
tai
2
 
kananmunan valkuaista
tai
1 rkl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
 
(jauhemaista elintarvikeväriä)
tai

Suklaatäyte

100 g
 
tai
1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 939 kJ / 464 kcal
Rasva
22,7 g
josta tyydyttynyttä
7,6 g
Hiilihydraatit
53,8 g
josta sokereita
52,7 g
Proteiini
8,8 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.

Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.

Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä.

Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n noka­reita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.

Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Meira Mantelijauhe 80g pussi
    Hinta 2,65/kpl
    33,13/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Hinta 3,09/kpl
    15,45/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,65/kpl
    3,30/kg
  • Sallinen mantelijauhe 75g
    Hinta 1,59/kpl
    21,20/kg
  • Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/kg
  • Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200g
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
    Hinta 3,39/kpl
    10,27/l
  • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (168 arviota)

  • Susousin
    7 kuukautta sitten
    Aivan mahtava ja maaginen resepti!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Onnistuisipa, resepti on testattu K-koekeittiöllä paistamalla mantelileivokset keskitasolla normaalissa uunissa ilman kiertoilmaa.
  • Onnistuisipa
    2 vuotta sitten
    Onko nämä paistettu kiertoilmalla vai ylä-ja alalämmöllä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Ensikertalainen, macaronsien kuoria voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa muutamia päiviä ennen täyttämistä. Täytetyt macaronsit on hyvä säilyttää jääkaapissa ja käyttää parin päivän sisään täyttämisestä. Macaronsit voi myös halutessaan pakastaa.
  • Ensikertalainen
    2 vuotta sitten
    Kuinka kauan macaronsseja voi pitää huoneenlämmössä että maku pysyy samana?
  • Tarkkaa hommaa
    3 vuotta sitten
    Montako grammaa valkuaista tarvii?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Tarkkaa hommaa, yksi kananmuna painaa keskimäärin 60 grammaa ja tästä valkuaista on noin 60 %. Yksi keskikokoinen valkuainen painaa noin 35 g. Eli ohjeeseen tarvittava kahden valkuaisen paino olisi noin 70 g.
  • CeetaFe
    4 vuotta sitten
    Ei kannata käyttää Pirkka-mantelijauhetta, jossa on kuoria seassa. Älkää kattoko videosta mallia. Johan sen lopputuoksestaki näkkee, ettei aivan putkeen menny!
  • Oliivipuu
    4 vuotta sitten
    Todella hyviä :D
  • Moikka moii
    5 vuotta sitten
    Nammmmmm
  • Siivilöijä
    5 vuotta sitten
    Itse aina siivilöin pirkan mantelijauheen ennen käyttöä, niin jää ylimääräiset isot kuorenpalaset pois. Maku on hyvä, mutta ilman siivilöintiä tulee turhankin rouheita paloja mukaan
  • Macaronstuber
    5 vuotta sitten
    Toimii
  • Marja
    6 vuotta sitten
    Hyvän reseptin teit
  • Kokeilin
    7 vuotta sitten
    Pirkan mantelijauhe (100 g pussi) tekee leivonnaisia inhottavan makuisia ja syödessä tuntuu kuin siellä olisi jyviä.