K-Ruoka-sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
Macarons eli mantelileivoksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Macarons eli mantelileivokset

Mantelileivokset ovat näyttävä pieni jälkiruoka. Värikkäät Macarons-leivokset sopivat hyvin myös tarjottavaksi moniin eri juhliin.

Ainekset

n. 24 kpl
    • 100gmantelijauhetta
    • 3dl(180 g)tomusokeria
    • (1/2 rklkaakaojauhetta)
    • 2kananmunan valkuaista
    • 1rklerikoishienoa sokeria (Siro)
    • (jauhemaista elintarvikeväriä)

Suklaatäyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe.
  2. Vaahdota huoneenlämpöisiä valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää hienosokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seosta vain sen verran, että seos on kiiltävää.
  3. Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Taikina on valmista, kun taikinaan lusikalla vedetty vako ummistuu noin 10 sekunnissa. Jos vako ei ummistu, jatka sekoittamista (sekoittaminen löysyttää taikinaa). Toista vakotestiä, kunnes taikina on sopivaa. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa apteekista saatavalla jauhemaisella elintarvikevärillä.
  4. Pursota seok­sesta halkaisijaltaan noin 2 cm:n noka­reita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla.
  5. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen.

Katso video

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 20g100 g

  • 100 kcal419 kJ
  • Proteiinia 1 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    2,15/kpl
    21,50/kg
  • Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    Dr. Oetker Mantelijauhe 50g
    1,45/kpl
    29,00/kg
  • Meira Mantelijauhe 80g pussi
    Meira Mantelijauhe 80g pussi
    2,59/kpl
    32,37/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    1,89/kpl
    9,45/kg
  • Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,65/kpl
    18,60/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Fazer kaakaojauhe 200g
    2,75/kpl
    13,75/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
    Dr. Oetker Punainen elintarvikeväri 30ml
    2,49/kpl
    83,00/l
  • Fazer Taloussuklaa Crush 120g tumma suklaarouhe leivontaan ja jälkiruokiin
    Fazer Taloussuklaa Crush 120g tumma suklaarouhe leivontaan ja jälkiruokiin
    3,49/kpl
    29,08/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,15/kpl
    5,75/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille150 arvostelua
  • Onnistuisipa30.1.2021

    Onko nämä paistettu kiertoilmalla vai ylä-ja alalämmöllä?

  • K-Kuluttajapalvelu30.1.2021

    Onnistuisipa, resepti on testattu K-koekeittiöllä paistamalla mantelileivokset keskitasolla normaalissa uunissa ilman kiertoilmaa.

  • K-Kuluttajapalvelu21.10.2020

    Ensikertalainen, macaronsien kuoria voi säilyttää huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa muutamia päiviä ennen täyttämistä. Täytetyt macaronsit on hyvä säilyttää jääkaapissa ja käyttää parin päivän sisään täyttämisestä. Macaronsit voi myös halutessaan pakastaa.

  • Ensikertalainen21.10.2020

    Kuinka kauan macaronsseja voi pitää huoneenlämmössä että maku pysyy samana?

  • Tarkkaa hommaa20.7.2020

    Montako grammaa valkuaista tarvii?

  • K-Kuluttajapalvelu20.7.2020

    Tarkkaa hommaa, yksi kananmuna painaa keskimäärin 60 grammaa ja tästä valkuaista on noin 60 %. Yksi keskikokoinen valkuainen painaa noin 35 g. Eli ohjeeseen tarvittava kahden valkuaisen paino olisi noin 70 g.

  • CeetaFe20.2.2019

    Ei kannata käyttää Pirkka-mantelijauhetta, jossa on kuoria seassa. Älkää kattoko videosta mallia. Johan sen lopputuoksestaki näkkee, ettei aivan putkeen menny!

  • Oliivipuu24.11.2018

    Todella hyviä :D

  • Moikka moii14.4.2018

    Nammmmmm

  • Siivilöijä6.1.2018

    Itse aina siivilöin pirkan mantelijauheen ennen käyttöä, niin jää ylimääräiset isot kuorenpalaset pois. Maku on hyvä, mutta ilman siivilöintiä tulee turhankin rouheita paloja mukaan

  • Macaronstuber7.10.2017

    Toimii

  • Marja13.5.2017

    Hyvän reseptin teit

  • Kokeilin6.8.2016

    Pirkan mantelijauhe (100 g pussi) tekee leivonnaisia inhottavan makuisia ja syödessä tuntuu kuin siellä olisi jyviä.