• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkakaali-tonnikalasalaatti

Kukkakaali-tonnikalasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 132 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta

Kastike

    • 3rklPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 3rklvalkoviinietikkaa
    • 1rklPirkka sinappia
    • (1 tlkorianterinsiemeniä)
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Koverra kukkakaalista hieman kantaa irti ja paloittele kanta muutamaan osaan. Jätä kukkakaali muuten kokonaiseksi. Keitä kukkakaalia ja kantapaloja suolavedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja nosta kukkakaali leikkuulaudalle. Anna sen hieman jäähtyä. Halkaise kukkakaali ja viipaloi puolikkaat. Siirrä kukkakaalit laakealle vadille.
  2. Valuta tonnikalat, hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Lisää kaikki ainekset kukkakaalien päälle.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään (korianterinsiemenet kuivalla pannulla paahdettuina ja huhmaressa murskattuina) ja kaada kastike kukkakaalien päälle. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä leivän kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 132 kcal552 kJ
  • Proteiinia7,54 g
  • Hiilihydraatteja3,09 g
  • Rasvaa9,51 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille