Kukkakaali-tonnikalasalaatti
Helppo kukkakaali-tonnikalasalaatti on ruokaisa salaatti, joka varmasti taltuttaa nälän.
6 annostaalle 30 min132 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 1(600 g)kukkakaali
- 2tlk(à 200 g)Pirkka tonnikalaa öljyssä
- 1pienipunasipuli
- 1/2dlruohosipulia
- 2rklPirkka kapriksia
Kastike
- 3rklvalkoviinietikkaa
- 1rklPirkka sinappia
- (1 tlkorianterinsiemeniä)
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Koverra kukkakaalista hieman kantaa irti ja paloittele kanta muutamaan osaan. Jätä kukkakaali muuten kokonaiseksi. Keitä kukkakaalia ja kantapaloja suolavedessä noin 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja nosta kukkakaali leikkuulaudalle. Anna sen hieman jäähtyä. Halkaise kukkakaali ja viipaloi puolikkaat. Siirrä kukkakaalit laakealle vadille.
- Valuta tonnikalat, hienonna punasipuli ja ruohosipuli. Lisää kaikki ainekset kukkakaalien päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään (korianterinsiemenet kuivalla pannulla paahdettuina ja huhmaressa murskattuina) ja kaada kastike kukkakaalien päälle. Tarjoa salaatti haaleana tai kylmänä leivän kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 132 kcal552 kJ
- Proteiinia 7,54 g
- Hiilihydraatteja3,09 g
- Rasvaa9,51 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi