Mandariinikeikauskakku
Mandariinikeikaus on talven pirteä kaunotar! Keikauskakun pinnasta tulee uunissa ihanan karamellinen. Noin 1,30 €/annos*
- 6 palaa
- yli 60 min
Ainekset
6 palaa
- 4(500 g)mandariinia
- 50gvoita
- 1dlfariinisokeria
Taikina
- 2dlsokeria
- 4dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 2-3(300 g)mandariinia
- 125gvoita
Lisäksi
Valmistus
yli 60 min- Kuori neljä mandariinia ja leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi.
- Sulata voi (50 g) ja sivele sillä tasapohjaisen piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohja ja reunat. Kaada loppu rasva vuoan pohjalle. Ripottele fariinisokeri tasaisesti päälle.
- Lado mandariiniviipaleet tiiviisti vuoan pohjalle. Puolita viipaleita tarvittaessa, jotta saat peitettyä pohjan hedelmillä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Purista mandariineista mehu (1 dl). Kiehauta mehu ja voi (125 g) kattilassa.
- Kaada kuuma mehu-rasvaseos taikinaan samalla sekoittaen. Levitä taikina vuokaan mandariinien päälle.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille. Tarjoa keikauskakku vaahterasiirapin ja vaniljajäätelön kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Mandariini ei maistu hyvälle paistettuna. Kakku sinänsä on ihan hyvää.
Mielestäni mandariini ei toimi kakun päällä, se on vaikea leikata /lähtee kokonaisina paloina. Muutoin kakku onkin hyvin peruskakku.
Hei! Lisätäänkö tuo voi-mehuseos tosiaan KUUMANA taikinaan?
nn, kyllä, voi-mehuseos lisätään kuumana taikinaan.