Ricottakakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ricotasta syntyy mehevä juustokakku, joka tarjotaan kirsikkakompotin kanssa. Ricottakakku mehevöityy säilytettäessä, joten voit valmistaa sen jo etukäteen.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
100 g | voita tai |
1 | tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 prk (à 250 g) | tai |
3 | tai |
Kirsikkakompotti | |
---|---|
1 pkt (250 g) | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 113 kJ / 266 kcal |
Rasva | 11 g |
Hiilihydraatit | 34 g |
Proteiini | 7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua.
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
Kumoa ricotat toiseen kulhoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Vatkaa kananmunat kierrevatkaimella ricotan joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja sitruunanmehu.
Kääntele kuivat ainekset ricottaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti. Laita jäiset kirsikat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Jäähdytä kompotti.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja tarjoa kirsikkakompotin kanssa.
Kakku on pehmeää rakenteeltaan huoneenlämpöisenä, mutta jähmettyy hieman jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,2(85 arviota)
- yli 60 min3,7(194 arviota)
- 30 - 60 min4,0(16 arviota)
- yli 60 min4,0(91 arviota)
- 30 - 60 min3,7(58 arviota)
- yli 60 min4,0(42 arviota)
- 30 - 60 min3,8(1 169 arviota)
- 30 - 60 min3,9(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (59 arviota)
- Mv1 vuosi sittenOli kyllä oikein hyvä ja helppo resepti. Teen toistekin.
- JH2 vuotta sittenHelppo ja nopea tehdä! Tosi hyvä maku. Menee resepti talteen. Kirsikoita ei tähän hätään löytynyt kaupasta, mutta tein pakastevadelmista ja toimi hyvin. :)
- Maaret2 vuotta sittenPaisui hyvin, mutta kun otin uunista niin läsähti pannukakun muotoon. Munat huoneenlämpöisiä, kuivat aineet varovasti siivilän läpi, voisula haalea. Paistoin keskiosassa. Ovet ja ikkunat oli kiinni. Miten toimin ens kerralla?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenMaaret, ikävää, ettei kakku onnistunut. Kakun ei ole tarkoitus paisua voimakkaasti paistamisen aikana. Olisiko taikinaan voinut mennä hieman liikaa leivinjauhetta? Myös liian lyhyt paistoaika voi aiheuttaa kyseistä ongelmaa. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAnna, tässä tapauksessa vuoan koko ei vaikuta oleellisesti kakun kypsymiseen. Kakun kypsymisaikaa kannattaa kuitenkin hieman seurailla paiston aikana.
- Anna2 vuotta sittenJos teen tämän pienempään vuokaan (18cm), oletettavasti tulee korkeampi kakku. Onko kypsymisaika silti sama?