RicottakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ricottakakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ricotasta syntyy mehevä juustokakku, joka tarjotaan kirsikkakompotin kanssa. Ricottakakku mehevöityy säilytettäessä, joten voit valmistaa sen jo etukäteen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta
100 g
 
voita
tai
1
 
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
2 prk (à 250 g)
 
tai
3
 
tai

Kirsikkakompotti

1 pkt (250 g)
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 113 kJ / 266 kcal
Rasva
11 g
Hiilihydraatit
34 g
Proteiini
7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua.
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
Kumoa ricotat toiseen kulhoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Vatkaa kananmunat kierrevatkaimella ricotan joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja sitruunanmehu.
Kääntele kuivat ainekset ricottaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti. Laita jäiset kirsikat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Jäähdytä kompotti.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja tarjoa kirsikkakompotin kanssa.
Kakku on pehmeää rakenteeltaan huoneenlämpöisenä, mutta jähmettyy hieman jääkaapissa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sitruuna luomu
    Hinta n. 0,73/kpl
    4,29/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,59/kpl
    25,90/kg
  • Pirkka Parhaat ricotta 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 2,25/kpl
    3,88/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Hinta 3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    Hinta 1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Hinta 1,59/kpl
    9,94/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Filos anari-juusto 200 g
    Hinta 2,65/kpl
    13,25/kg
  • Galbani Finette Ricotta juusto 250g
    Hinta 4,19/kpl
    16,76/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,09/kpl
    2,09/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,29/kpl
    26,94/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,49/kpl
    15,56/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 2,79/kpl
    2,79/kg
  • Plussa-etu −24 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,69/kpl
    0,85/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,25/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,35/kpl
    10,87/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (59 arviota)

  • Mv
    1 vuosi sitten
    Oli kyllä oikein hyvä ja helppo resepti. Teen toistekin.
  • JH
    2 vuotta sitten
    Helppo ja nopea tehdä! Tosi hyvä maku. Menee resepti talteen. Kirsikoita ei tähän hätään löytynyt kaupasta, mutta tein pakastevadelmista ja toimi hyvin. :)
  • Maaret
    2 vuotta sitten
    Paisui hyvin, mutta kun otin uunista niin läsähti pannukakun muotoon. Munat huoneenlämpöisiä, kuivat aineet varovasti siivilän läpi, voisula haalea. Paistoin keskiosassa. Ovet ja ikkunat oli kiinni. Miten toimin ens kerralla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Maaret, ikävää, ettei kakku onnistunut. Kakun ei ole tarkoitus paisua voimakkaasti paistamisen aikana. Olisiko taikinaan voinut mennä hieman liikaa leivinjauhetta? Myös liian lyhyt paistoaika voi aiheuttaa kyseistä ongelmaa. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Anna, tässä tapauksessa vuoan koko ei vaikuta oleellisesti kakun kypsymiseen. Kakun kypsymisaikaa kannattaa kuitenkin hieman seurailla paiston aikana.
  • Anna
    2 vuotta sitten
    Jos teen tämän pienempään vuokaan (18cm), oletettavasti tulee korkeampi kakku. Onko kypsymisaika silti sama?