Ricottakakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
100 g | voita tai |
1 | tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
2 prk (à 250 g) | tai |
3 | tai |
Kirsikkakompotti | |
---|---|
250 g | tuoreita kirsikoita tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 110 kJ / 265 kcal |
Rasva | 11,1 g |
josta tyydyttynyttä | 7,1 g |
Hiilihydraatit | 34 g |
josta sokereita | 25 g |
Proteiini | 6,8 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua.
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
Kumoa ricotat toiseen kulhoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Vatkaa kananmunat kierrevatkaimella ricotan joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja sitruunanmehu.
Kääntele kuivat ainekset ricottaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti. Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Pane kattilaan kirsikat, sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Jäähdytä kompotti.
Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja tarjoa kirsikkakompotin kanssa.
Kakku on pehmeää rakenteeltaan huoneenlämpöisenä, mutta jähmettyy hieman jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka Parhaat ricotta 250gHinta 3,85/kpl15,40/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,44/kpl8,49/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Biraghi Ricotta 230gHinta 3,75/kpl16,30/kg
- Filos anari-juusto 200 gHinta 2,65/kpl13,25/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(100 arviota)
- yli 60 min3,7(296 arviota)
- yli 60 min4,0(47 arviota)
- yli 60 min4,5(56 arviota)
- yli 60 min4,3(101 arviota)
- yli 60 min4,2(42 arviota)
- yli 60 min3,9(301 arviota)
- yli 60 min4,1(38 arviota)
Arvostele resepti
- Roopeli1 vuosi sittenHelppo ja maukas. Onnistuu gluteenittomilla vaaleilla Pirkka-jauhoillakin mukavasti. Tänään lisäsin kokeeksi vähän omenahilloa taikinaan. Ok, mutta taisi vähän tiivistää kakkua. Tuoreen mansikkasurvoksen kanssa nam nam :)
- Mv2 vuotta sittenOli kyllä oikein hyvä ja helppo resepti. Teen toistekin.
- JH3 vuotta sittenHelppo ja nopea tehdä! Tosi hyvä maku. Menee resepti talteen. Kirsikoita ei tähän hätään löytynyt kaupasta, mutta tein pakastevadelmista ja toimi hyvin. :)
- Maaret3 vuotta sittenPaisui hyvin, mutta kun otin uunista niin läsähti pannukakun muotoon. Munat huoneenlämpöisiä, kuivat aineet varovasti siivilän läpi, voisula haalea. Paistoin keskiosassa. Ovet ja ikkunat oli kiinni. Miten toimin ens kerralla?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMaaret, ikävää, ettei kakku onnistunut. Kakun ei ole tarkoitus paisua voimakkaasti paistamisen aikana. Olisiko taikinaan voinut mennä hieman liikaa leivinjauhetta? Myös liian lyhyt paistoaika voi aiheuttaa kyseistä ongelmaa. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAnna, tässä tapauksessa vuoan koko ei vaikuta oleellisesti kakun kypsymiseen. Kakun kypsymisaikaa kannattaa kuitenkin hieman seurailla paiston aikana.
- Anna4 vuotta sittenJos teen tämän pienempään vuokaan (18cm), oletettavasti tulee korkeampi kakku. Onko kypsymisaika silti sama?