Ricottakakku
Ricotasta syntyy mehevä juustokakku, joka tarjotaan kirsikkakompotin kanssa. Ricottakakku mehevöityy säilytettäessä, joten voit valmistaa sen jo etukäteen. Noin 1,35€/annos.*
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 100gvoita
- 2dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 2tlleivinjauhetta
- 2prk(à 250 g)Pirkka Parhaat ricottajuustoa
Kirsikkakompotti
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
- 1/2dlsokeria
- 1/2dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua.
- Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
- Kumoa ricotat toiseen kulhoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Vatkaa kananmunat kierrevatkaimella ricotan joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja sitruunanmehu.
- Kääntele kuivat ainekset ricottaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
- Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti. Laita jäiset kirsikat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10-15 minuuttia. Jäähdytä kompotti.
- Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja tarjoa kirsikkakompotin kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
Kakku on pehmeää rakenteeltaan huoneenlämpöisenä, mutta jähmettyy hieman jääkaapissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Oli kyllä oikein hyvä ja helppo resepti. Teen toistekin.
Helppo ja nopea tehdä! Tosi hyvä maku. Menee resepti talteen. Kirsikoita ei tähän hätään löytynyt kaupasta, mutta tein pakastevadelmista ja toimi hyvin. :)
Paisui hyvin, mutta kun otin uunista niin läsähti pannukakun muotoon. Munat huoneenlämpöisiä, kuivat aineet varovasti siivilän läpi, voisula haalea. Paistoin keskiosassa. Ovet ja ikkunat oli kiinni. Miten toimin ens kerralla?
Maaret, ikävää, ettei kakku onnistunut. Kakun ei ole tarkoitus paisua voimakkaasti paistamisen aikana. Olisiko taikinaan voinut mennä hieman liikaa leivinjauhetta? Myös liian lyhyt paistoaika voi aiheuttaa kyseistä ongelmaa. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin.
Anna, tässä tapauksessa vuoan koko ei vaikuta oleellisesti kakun kypsymiseen. Kakun kypsymisaikaa kannattaa kuitenkin hieman seurailla paiston aikana.
Jos teen tämän pienempään vuokaan (18cm), oletettavasti tulee korkeampi kakku. Onko kypsymisaika silti sama?