RicottakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ricottakakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ricotasta syntyy mehevä juustokakku, joka tarjotaan kirsikkakompotin kanssa. Ricottakakku mehevöityy säilytettäessä, joten voit valmistaa sen jo etukäteen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta
100 g
 
voita
tai
1
 
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 dl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
2 prk (à 250 g)
 
tai
3
 
tai

Kirsikkakompotti

250 g
 
tuoreita kirsikoita
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
1 110 kJ / 265 kcal
Rasva
11,1 g
josta tyydyttynyttä
7,1 g
Hiilihydraatit
34 g
josta sokereita
25 g
Proteiini
6,8 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.

Sulata voi ja anna jäähtyä. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua.

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

Kumoa ricotat toiseen kulhoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Vatkaa kananmunat kierrevatkaimella ricotan joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja sitruunanmehu.

Kääntele kuivat ainekset ricottaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.

Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti. Huuhtele kirsikat ja poista kivet. Pane kattilaan kirsikat, sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10–15 minuuttia. Jäähdytä kompotti.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja tarjoa kirsikkakompotin kanssa.

Kakku on pehmeää rakenteeltaan huoneenlämpöisenä, mutta jähmettyy hieman jääkaapissa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka Parhaat ricotta 250g
    Hinta 3,85/kpl
    15,40/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Sitruuna luomu
    Hinta n. 1,44/kpl
    8,49/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,55/kpl
    1,78/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Biraghi Ricotta 230g
    Hinta 3,75/kpl
    16,30/kg
  • Filos anari-juusto 200 g
    Hinta 2,65/kpl
    13,25/kg
  • Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438g
    Hinta 2,49/kpl
    5,68/kg
  • Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580g
    Hinta 3,49/kpl
    6,02/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (63 arviota)

  • Roopeli
    1 vuosi sitten
    Helppo ja maukas. Onnistuu gluteenittomilla vaaleilla Pirkka-jauhoillakin mukavasti. Tänään lisäsin kokeeksi vähän omenahilloa taikinaan. Ok, mutta taisi vähän tiivistää kakkua. Tuoreen mansikkasurvoksen kanssa nam nam :)
  • Mv
    2 vuotta sitten
    Oli kyllä oikein hyvä ja helppo resepti. Teen toistekin.
  • JH
    3 vuotta sitten
    Helppo ja nopea tehdä! Tosi hyvä maku. Menee resepti talteen. Kirsikoita ei tähän hätään löytynyt kaupasta, mutta tein pakastevadelmista ja toimi hyvin. :)
  • Maaret
    3 vuotta sitten
    Paisui hyvin, mutta kun otin uunista niin läsähti pannukakun muotoon. Munat huoneenlämpöisiä, kuivat aineet varovasti siivilän läpi, voisula haalea. Paistoin keskiosassa. Ovet ja ikkunat oli kiinni. Miten toimin ens kerralla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Maaret, ikävää, ettei kakku onnistunut. Kakun ei ole tarkoitus paisua voimakkaasti paistamisen aikana. Olisiko taikinaan voinut mennä hieman liikaa leivinjauhetta? Myös liian lyhyt paistoaika voi aiheuttaa kyseistä ongelmaa. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Anna, tässä tapauksessa vuoan koko ei vaikuta oleellisesti kakun kypsymiseen. Kakun kypsymisaikaa kannattaa kuitenkin hieman seurailla paiston aikana.
  • Anna
    4 vuotta sitten
    Jos teen tämän pienempään vuokaan (18cm), oletettavasti tulee korkeampi kakku. Onko kypsymisaika silti sama?