RicottakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ricottakakku

Ricotasta syntyy mehevä juustokakku, joka tarjotaan kirsikkakompotin kanssa. Ricottakakku mehevöityy säilytettäessä, joten voit valmistaa sen jo etukäteen. Noin 1,35€/annos.*

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Kirsikkakompotti

Valmistus

yli 60 min
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuori. Purista sitruunasta ruokalusikallinen mehua.
  3. Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
  4. Kumoa ricotat toiseen kulhoon ja lisää sitruunankuoriraaste. Vatkaa kananmunat kierrevatkaimella ricotan joukkoon. Lisää jäähtynyt voisula ja sitruunanmehu.
  5. Kääntele kuivat ainekset ricottaseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi taikina vuokaan.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
  7. Valmista kakun kypsyessä kirsikkakompotti. Laita jäiset kirsikat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10-15 minuuttia. Jäähdytä kompotti.
  8. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja tarjoa kirsikkakompotin kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Kakku on pehmeää rakenteeltaan huoneenlämpöisenä, mutta jähmettyy hieman jääkaapissa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,37/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt