Mansikka-vuohenjuustosalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-vuohenjuustosalaatti

Mansikka-vuohenjuustosalaatti maustetaan balsamicomarinoiduilla salottisipuleilla. Kokeile sipuleita myös sellaisenaan grilliruoan lisäkkeenä. Noin 3,20€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Balsamicomarinoidut salottisipulit

    • 1 1/2dlomenamehua
    • 1/2dlPirkka balsamiviinietikkaa
    • 1/2dlväkiviinaetikkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne koosta riippuen neljään-kuuteen lohkoon. Paahda sipuleita kuumalla pannulla ilman rasvaa sekoitellen, kunnes ne saavat vähän väriä ja pehmenevät.
  2. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi sipuleiden päälle, jäähdytä ja nosta kylmään. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.
  3. Revi huuhdottu jääsalaatti ja sekoita se pinaatin kanssa. Paloittele mansikat ja vuohenjuusto.
  4. Levitä salaatin ainekset tarjoiluvadille ja nostele viimeiseksi pinnalle liemestään valutettuja sipuleita. Tarjoa osa sipuleista erikseen. Tarjoa halutessasi lisäksi kastikkeena oliiviöljyä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tarjota sipuleiden lientä salaatinkastikkeena oliiviöljyn kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua