Marinoidut oliivit
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Marinoidut oliivit ovat superhelppo lisäke salaattiin tai muuten vain! Kääntele oliivit kastikkeeseen ja anna jääkaapin tehdä taikansa. Näihin ihastut varmasti. Noin 1,00€/annos.*
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
1 prk (350 g/180 g) | tai |
1 prk (350 g/180 g) | tai |
1 | tai |
1 (120 g) | sitruuna tai |
1 ruukku | (lehti)persiljaa tai |
1 dl | tai |
3 rkl | tai |
1 rkl | omenaviinietikkaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 220 kJ / 294 kcal |
Rasva | 28,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 7,7 g |
josta sokereita | 6,5 g |
Proteiini | 1 g |
Suola | 1,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valuta oliivit. Viipaloi pesty chili, poista halutessasi siemenet. Pese sitruuna huolellisesti. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu (2 rkl) ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.
Sekoita kulhossa chiliviipaleet, sitruunanmehu, öljy, vaahterasiirappi ja etikka. Lisää oliivit, sitruunaviipaleet ja persilja ja kääntele sekaisin.
Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoa oliivit salaatin kanssa tai lisäkkeenä tuoreen leivän kanssa.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat kreikkalaiset kalamataoliivit 350g/180gHinta 2,99/kpl16,61/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalaiset vihreät oliivit 350g/180gHinta 2,59/kpl14,39/kg
- Pirkka mieto punainen chili 50g 1lkHinta 1,59/kpl31,80/kg
- Järvikylä lehtipersilja rkk FIHinta 1,89/kpl
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Gaea Kalamata oliivi kivetön 290g/160gHinta 4,09/kpl25,56/kg
- Amalthia Kivetön Kalamata-oliivi 260g/140gHinta 2,39/kpl17,07/kg
- Amalthia vihreä kivetön oliivi jumbo 350/180gHinta 2,69/kpl14,94/kg
- Figaro vihreä oliivi 340g/160g kivetönHinta 1,89/kpl11,81/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
- Maple Joe vaahterasiirappi 250gHinta 5,59/kpl22,36/kg
- Maple Joe vaahterasiirappi 250g luomuHinta 5,65/kpl22,60/kg
- Druvan Omenasiiderietikka 300mlHinta 2,69/kpl8,97/l
- Rajamäen omenaviinietikka 0,4lHinta 3,59/kpl8,98/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min5,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,1(12 arviota)
- 30 - 60 min3,9(42 arviota)
- 30 - 60 min3,1(23 arviota)
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- 30 - 60 min4,1(75 arviota)
- 30 - 60 min3,7(46 arviota)
- yli 60 min3,8(36 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,0 (10 arviota)
- Kotikokki2 vuotta sittenTämä oli oliivin ystävän unelmaresepti. Korvasin kyllä vaahterasiirapin tavallisella Pirkka sokerilla ja toiseen erään käytin Pirkka rypsiöljyä. Käytän paljon oliiviöljyä, mutta tässä reseptissä rypsiöljy toimii mielestäni paremmin, koska se pysyy juoksevana myös jääkaappilämpötilassa, kun taas oliiviöljy hyytyy "töhnämäiseksi".