Marinoidut oliivit
Marinoidut oliivit ovat superhelppo lisäke salaattiin tai muuten vain! Kääntele oliivit kastikkeeseen ja anna jääkaapin tehdä taikansa. Näihin ihastut varmasti. Noin 1,00€/annos.*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1prk(350 g/180 g)Pirkka Parhaat kalamataoliiveja (kivettömiä)
- 1prk(350 g/180 g)Pirkka Parhaat kreikkalaisia vihreitä oliiveja (kivettömiä)
- 1(120 g)sitruuna
- 1ruukku(lehti)persiljaa
- 1rklomenaviinietikkaa
Valmistus
yli 60 min- Valuta oliivit. Viipaloi pesty chili, poista halutessasi siemenet. Pese sitruuna huolellisesti. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu (2 rkl) ja leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja.
- Sekoita kulhossa chiliviipaleet, sitruunanmehu, öljy, vaahterasiirappi ja etikka. Lisää oliivit, sitruunaviipaleet ja persilja ja kääntele sekaisin.
- Anna maustua peitettynä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Tarjoa oliivit salaatin kanssa tai lisäkkeenä tuoreen leivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tämä oli oliivin ystävän unelmaresepti. Korvasin kyllä vaahterasiirapin tavallisella Pirkka sokerilla ja toiseen erään käytin Pirkka rypsiöljyä. Käytän paljon oliiviöljyä, mutta tässä reseptissä rypsiöljy toimii mielestäni paremmin, koska se pysyy juoksevana myös jääkaappilämpötilassa, kun taas oliiviöljy hyytyy "töhnämäiseksi".