Marinoitu kana-papusalaatti
Paistetut kasvikset ja valkoiset pavut saavat kasteen raikkaassa valkosipuli-chilimarinadissa. Samat maut toistuvat mehevissä kanan fileepihveissä.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 250 g)kesäkurpitsa
- 1(200 g)punainen paprika
- 1tlk(380 g/230 g)Pirkka isoja valkoisia papuja suolaliemessä tai
- 1tlk(380 g/230 g)Pirkka kidneypapuja suolaliemessä
- 1ps(150 g)Pirkka Provence salaattisekoitusta
- 1/4ruukkuatuoretta basilikaa suikaloituna
Marinadi
- 1(70 g)pieni punasipuli
- 1/2dlpunaviinietikkaa
- 2valkosipulinkynttä
- 2tlsokeria
- 3/4tlsuolaa
- 1/4tlchilirouhetta
Valmistus
alle 30 min- Ota kanat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta.
- Kuori punasipuli ja leikkaa se puoliksi. Suikaloi sipuli puolikuiksi ja laita se pieneen kulhoon. Lisää etikka. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat kasvikset.
- Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi. Lohko paprikat. Huuhdo ja valuta pavut ja pane isoon kulhoon.
- Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla ja paista siinä kasviksia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Voit myös grillata kasvikset. Laita kasvikset kulhoon.
- Valuta punasipulit ja siirrä lautaselle. Sekoita punasipulien etikka ja öljy keskenään, raasta joukkoon kuoritut valkosipulit. Lisää mausteet ja kääntele marinadi kuumien kasvisten joukkoon.
- Kuumenna öljy (1 rkl) pannulla ja paista siinä fileepihvejä molemmin puolin välillä käännellen noin 7-8 minuuttia, kunnes kana on kypsää. Viipaloi kana.
- Levitä salaattisekoitus laakealle tarjoiluvadille ja laita marinoidut kasvikset kastikkeineen salaatin päälle. Lisää viipaloidut kanat, marinoidut sipulit ja suikaloitu basilika.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi