Marokkolainen jauhelihapata
Marokkolaisesta keittiöstä tuttuja mausteita sisältävä jauhelihacouscous valmistuu hetkessä yhdellä pannulla. Tarjoa lisäksi kirpeän sitruunaista jogurttikastiketta. Noin 2,00€/annos.*
- 4-5 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4-5 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 2(150 g) pientäporkkanaa
- 1pkt(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (10 %)
- n. 1 1/2tlsuolaa
- 4dltäysjyväcouscousia
- 5dlkuumaa vettä
Mausteseos
- 3tljauhettua korianteria
- 1 1/2tlmustapippuria
- 1tlPirkka kurkumaa
- 1tlkanelia
- n. 1/2tlPirkka chilirouhetta
Lisäksi
- 8(n. 75 g)Pirkka pehmeää aprikoosia (kuivattua)
- 1ruukkutuoretta minttua tai persiljaa hienonnettuna
- 1/2granaattiomenan siemenet
Sitruunajogurttikastike
- 1tlk(300 g)Arla Lempi turkkilaista jogurttia
- 1 1/2tlsitruunankuorta raastettuna
- 1 1/2rklsitruunanmehua
- 1 1/2tljuoksevaa hunajaa
- 1/3tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi.
- Kuullota mausteseosta öljyssä hetki kasarissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana. Kuullota kunnes sipuli on pehmentynyt. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla (3/4 tl).
- Lisää pannulle couscous, kiehautettu vesi ja loppu suola (3/4 tl). Kuumenna käännellen noin 5 minuuttia, kunnes couscous on kypsää ja irtonaista.
- Paloittele aprikoosit, lisää ne sekä osa yrteistä ruoan joukkoon. Koristele pinta granaattiomenansiemenillä ja yrteillä.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa ruoan kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi