Matcha-suklaakakkuReseptin takana bloggaaja

Matcha-suklaakakku

Kikherneistä syntyy mehevä suklaakakku, joka kuorrutetaan kauniin vihreällä matcha-voikreemillä. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Kuorrutus

    • 75gvoita
    • ripausvaniljajauhetta
    • 120gtomusokeria
    • 1-2tlmatchajauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai esim. mikrossa. Mittaa tehosekoittimeen huuhdellut kikherneet, munat ja kookossokeri. Aja sileäksi. Sekoita taikinan joukkoon sulatettu suklaa.
  2. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
  3. Kuorrutusta varten ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Vatkaa voi, vaniljajauhe ja tomusokeri sekaisin ja sekoita joukkoon lopuksi matchajauhetta oman maun mukaan. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku esimerkiksi valkosuklaamustikoilla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua
  • Unna1.10.2018

    Paljonko kuorrutukseen tulee sitä tomusokeria?

  • K-Kuluttajapalvelu1.10.2018

    Unna, kiitos huomiosta! Reseptistä oli tosiaan jäänyt puuttumaan tomusokerin määrä. Tomusokeria tulee 120 grammaa. Korjaamme reseptin.