Matcha-suklaakakku
Kikherneistä syntyy mehevä suklaakakku, joka kuorrutetaan kauniin vihreällä matcha-voikreemillä. Reseptin on laatinut Hannan soppa -ruokablogin Hanna Hurtta.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1prk(380 g/230 g)Pirkka kikherneitä
- 2dlkookossokeria
Kuorrutus
- 75gvoita
- ripausvaniljajauhetta
- 120gtomusokeria
- 1-2tlmatchajauhetta
Valmistus
yli 60 min- Sulata suklaa vesihauteessa tai esim. mikrossa. Mittaa tehosekoittimeen huuhdellut kikherneet, munat ja kookossokeri. Aja sileäksi. Sekoita taikinan joukkoon sulatettu suklaa.
- Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
- Kuorrutusta varten ota voi pehmenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Vatkaa voi, vaniljajauhe ja tomusokeri sekaisin ja sekoita joukkoon lopuksi matchajauhetta oman maun mukaan. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku esimerkiksi valkosuklaamustikoilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Paljonko kuorrutukseen tulee sitä tomusokeria?
Unna, kiitos huomiosta! Reseptistä oli tosiaan jäänyt puuttumaan tomusokerin määrä. Tomusokeria tulee 120 grammaa. Korjaamme reseptin.