Omena-mantelikakku
- Annosmäärä10 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Omenat ovat syksyn suosikki herkku! Valmista syksyn omenasadosta herkullisen mehevää omena-mantelikakkua. Tarjoa kakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ainekset
10 palaa
150 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | kardemummaa tai |
3 (400 g) | hapanta omenaa tai |
Kuorrutus | |
---|---|
75 g | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | maitoa tai kermaa tai |
2 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Levitä omenakuutiot tasaisesti taikinan pinnalle ja painele ne taikinan sisään. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.
Sulata rasva kuorrutusta varten. Sekoita sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Tarjoa kakku halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(802 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(73 arvostelua)
- yli 60 min4,4(20 arvostelua)
- 30 - 60 min5,0(29 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(31 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(39 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(130 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(84 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (48 arvostelua)
- 50 kesää raparperia takana5 vuotta sittenTein tämän ohjeen mukaan mutta raparperista. Paistoin matalassa piirakkavuokassa. Tuli paras raparperipiirakka ikinä, ja se on paljon sanottu se.