Omena-mantelikakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omena-mantelikakku

  • Annosmäärä10 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Omenat ovat syksyn suosikki herkku! Valmista syksyn omenasadosta herkullisen mehevää omena-mantelikakkua. Tarjoa kakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

    Ainekset

    10 palaa
    150 g
     
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    3 (400 g)
     
    hapanta omenaa
    tai

    Kuorrutus

    75 g
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 rkl
     
    maitoa tai kermaa
    tai
    2 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 354 kJ / 326 kcal
    Rasva
    20,1 g
    josta tyydyttynyttä
    7,2 g
    Hiilihydraatit
    30,3 g
    josta sokereita
    21,1 g
    Proteiini
    4,7 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

    Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Levitä omenakuutiot tasaisesti taikinan pinnalle ja painele ne taikinan sisään. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.

    Sulata rasva kuorrutusta varten. Sekoita sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Tarjoa kakku halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 1,59/kpl
      15,90/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Plussa-etu −17 %
      Pirkka mantelilastu 100g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,80/2 kpl
      14,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,69/kpl (16,90/kg)
    • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
      Hinta 3,99/kpl
      9,98/l
    • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 2,65/kpl
      5,30/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,55/kpl
      1,78/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Pirkka omena Granny Smith 1 lk
      Hinta n. 0,43/kpl
      2,69/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Plussa-etu −21 %
      Sallinen Mantelilastu 70g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/2 kpl
      17,86/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (22,71/kg)
    • Meira Mantelilastu 50g pussi
      Hinta 1,89/kpl
      37,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,7 (63 arviota)

    • Rouva Pakkanen
      4 kuukautta sitten
      Voiko tämän kakun pakastaa, muuttuuko rakenne tai maku?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 kuukautta sitten
      Rouva Pakkanen, kakun rakenne voi hieman kärsiä sulatuksessa.
    • Omena
      4 kuukautta sitten
      Voiko mantelijauheen korvata ihan vain jauhoilla?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 kuukautta sitten
      Omena, tätä reseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman manteijauhetta, mutta halutessasi voit korvata mantelijauheen tavallisilla vehnäjauhoilla. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että taikinan koostumus muuttuu jauhojen vaihtuessa, sillä mantelijauhe antaa taikinalle mukavaa mehevyyttä. Vehnäjauhoja tarvitsee käyttää suhteessa hieman vähemmän, eli noin 1/2 tai 2/3 mantelijauheen määrästä.
    • 50 kesää raparperia takana
      7 vuotta sitten
      Tein tämän ohjeen mukaan mutta raparperista. Paistoin matalassa piirakkavuokassa. Tuli paras raparperipiirakka ikinä, ja se on paljon sanottu se.