Omena-mantelikakku
- Annosmäärä10 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Omenat ovat syksyn suosikki herkku! Valmista syksyn omenasadosta herkullisen mehevää omena-mantelikakkua. Tarjoa kakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ainekset
10 palaa
150 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 dl | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | kardemummaa tai |
3 (400 g) | hapanta omenaa tai |
Kuorrutus | |
---|---|
75 g | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | maitoa tai kermaa tai |
2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 354 kJ / 326 kcal |
Rasva | 20,1 g |
josta tyydyttynyttä | 7,2 g |
Hiilihydraatit | 30,3 g |
josta sokereita | 21,1 g |
Proteiini | 4,7 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Levitä omenakuutiot tasaisesti taikinan pinnalle ja painele ne taikinan sisään. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.
Sulata rasva kuorrutusta varten. Sekoita sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Tarjoa kakku halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,75/kpl3,50/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Plussa-etu −17 %Pirkka mantelilastu 100gPlussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl14,00/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (16,90/kg)
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 0,85/kpl106,25/kg
- Pirkka omena Granny Smith 1 lkHinta n. 0,43/kpl2,69/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Plussa-etu −21 %Sallinen Mantelilastu 70gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/2 kpl17,86/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (22,71/kg)
- Meira Mantelilastu 50g pussiHinta 1,89/kpl37,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(27 arviota)
- yli 60 min4,3(24 arviota)
- yli 60 min4,5(124 arviota)
- yli 60 min4,5(117 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- 30 - 60 min4,0(90 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 201 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (63 arviota)
- Rouva Pakkanen4 kuukautta sittenVoiko tämän kakun pakastaa, muuttuuko rakenne tai maku?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenRouva Pakkanen, kakun rakenne voi hieman kärsiä sulatuksessa.
- Omena4 kuukautta sittenVoiko mantelijauheen korvata ihan vain jauhoilla?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenOmena, tätä reseptiä ei valitettavasti ole testattu ilman manteijauhetta, mutta halutessasi voit korvata mantelijauheen tavallisilla vehnäjauhoilla. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että taikinan koostumus muuttuu jauhojen vaihtuessa, sillä mantelijauhe antaa taikinalle mukavaa mehevyyttä. Vehnäjauhoja tarvitsee käyttää suhteessa hieman vähemmän, eli noin 1/2 tai 2/3 mantelijauheen määrästä.
- 50 kesää raparperia takana7 vuotta sittenTein tämän ohjeen mukaan mutta raparperista. Paistoin matalassa piirakkavuokassa. Tuli paras raparperipiirakka ikinä, ja se on paljon sanottu se.