Omena-mantelikakku
Omenat ovat syksyn suosikki herkku! Valmista syksyn omenasadosta herkullisen mehevää omena-mantelikakkua. Tarjoa kakku vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
- 10 palaa
- yli 60 min
- 280 kcal / 100 g
Ainekset
10 palaa
- 2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2dlPirkka mantelijauhetta
- 2tlleivinjauhetta
- 1tlkardemummaa
- 3(400 g)hapanta omenaa
Kuorrutus
- 3/4dlsokeria
- 2rklvehnäjauhoja
- 2rklmaitoa tai kermaa
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan. Nostele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
- Kuori ja leikkaa omenat kuutioiksi. Levitä omenakuutiot tasaisesti taikinan pinnalle ja painele ne taikinan sisään. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Säädä uuni 200 asteeseen.
- Sulata rasva kuorrutusta varten. Sekoita sokeri, jauhot, maito ja mantelilastut rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Tarjoa kakku halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 280 kcal1 170 kJ
- Proteiinia 3,91 g
- Hiilihydraatteja26,5 g
- Rasvaa17,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tein tämän ohjeen mukaan mutta raparperista. Paistoin matalassa piirakkavuokassa. Tuli paras raparperipiirakka ikinä, ja se on paljon sanottu se.