Meksikolainen katkarapucocktail
Meksikolainen katkarapusalaatti sopii hyvin alkupalaksi. Tarjoa lisäksi maissilastuja.
6 annostayli 60 min220 kcal / annos (230g)
Ainekset
6 annosta
- 1ps(350 g)Pirkka pieniä katkarapuja (pakaste)
- 1(n. 1 kg)ananas
- 1(150 g)pieni punainen paprika
- 2-3kevätsipulia
- 3rklkorianteria tai persiljaa hienonnettuna
Kastike
- 1/2dlappelsiininmehua
- 1/2dlsitruunanmehua
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Sulata katkaravut ja valuta hyvin. Leikkaa tuore ananas lohkoiksi. Poista puumainen ydin ja leikkaa hedelmälohkot irti kuorista. Halkaise avokado. Poista kivi ja irrota hedelmäliha lusikalla puolikkaista. Leikkaa ananas ja avokado kuutioiksi, samoin paprika. Hienonna korianteri, kevätsipulit ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.
- Purista appelsiinin ja sitruunan mehu. Sekoita sitrusmehun joukkoon oliiviöljy. Mausta kastike ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon. Anna salaatin jäähtyä ja maustua kylmässä. Annostele salaatti laseihin. Koristele annokset korianterin lehdillä. Tarjoa kylmänä.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 230g100 g
- 220 kcal920 kJ
- Proteiinia 17 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi