• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Meksikolainen pastalaatikko

Meksikolainen pastalaatikko on värikäs, maukas ja ruokaisa.
Meksikolainen pastalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 174 kcal / 100 g (360g)

Ainekset

5 annosta

Jauhelihakastike

Valkokastike

    • 2rkljuoksevaa margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 5dlmaitoa
    • 3/4tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta hyvin.
  2. Ruskista jauheliha. Lisää hienonnettu sipuli ja anna sipuleiden kuullottua pari minuuttia. Lisää salsadippi, huuuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Mausta hienonnetuilla jalapenoviipaleilla, suolalla ja halutessasi hienonnetulla korianterilla. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Kaada maito rasvasuuruksen joukkoon kahdessa erässä samalla sekoittaen. Keita koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Levitä puolet pastasta voideltuun uunivuokaan. Kaada pastan päälle jauhelihakastike ja kastikkeen päälle loppu pasta.
  5. Kaada valkokastike vuokaan päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle juustoraastet. Gratinoi 225 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi värikästä salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 174 kcal729 kJ
  • Proteiinia9,24 g
  • Hiilihydraatteja16,9 g
  • Rasvaa7,36 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua