Meksikolaiset brunssiletut
Meksikolaiset brunssitortillat ovat ruokaisia ja herkullisia. Resepti: Linnea Vihonen.
- 4-6 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4-6 annosta
- 1(100 g)sipuli
- 2Pirkka Luomu valkosipulinkynttä
- 1punainen chili
- 1rs(300 g)Pirkka Luomu naudan jauhelihaa 10 %
- 1prk(500 g)Pirkka Luomu tomaattimurskaa
- 1tlk(230 g)Pirkka Luomu tacokastiketta
- 1tlsuolaa
- ripaussokeria
- mustapippuria
- 1prk(380 g/230 g)Pirkka Luomu kidneypapuja
- 2rs(à 100 g)siitakesieniä
- 2ruukkuatuoretta korianteria hienonnettuna
- 1pkt(130 g)Pirkka Luomu aamiaispekonia
- 2limettiä
- 4 isoa tai 6 pientä tortillalettua
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili ja hienonna se. Kuullota paistokasarissa sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä pehmeiksi. Siirrä sivuun odottamaan.
- Ruskista jauheliha tilkassa öljyä. Lisää paistettu sipuliseos, tomaattimurska ja tacokastike. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.
- Huuhdo ja valuta kidneypavut ja lisää kastikkeeseen. Lisää puolet korianterista ja yhden limetin mehu.
- Asettele pekonit uunipellille leivinpaperin päälle. Laita pelti kylmään uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pekonit ovat rapeita. Murenna pekonit karkeaksi murskaksi.
- Viipaloi siitakesienet ja paista rapeiksi tilkassa öljyä. Lisää kuumalle pannulle soijakastike ja nosta pannu pois liedeltä.
- Sekoita sienet, pekonit ja loppu korianteri.
- Grillaa tortillalettuja grillivastuksen alla 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Paista kananmunat yhdeltä puolelta ja jätä keltuainen löysähköksi.
- Kokoa annokset: Annostele kastike tortillaletuille. Nosta päälle paistettu kananmuna ja viimeistele siitakesieni-pekoniseoksella. Tarjoa heti.
Kategoriat
Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi