• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenafocaccia

Omenainen peltipulla on helppo ja hauska tapa tyydyttää pullanhimo ja hyödyntää syksyn omenasato. Tämäkin resepti vain n. 0,10€/annos*.
Omenafocaccia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 160 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 annosta

Voiteluun

    • kananmunaa

Pinnalle

    • n. 150-200gomenoita
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
  2. Leikkaa omenista kota irti omenaporalla. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja kauli se levyksi. Nosta levy leivinpaperin päälle pellille ja kohota liinalla peitettynä. Voitele kohonnut pulla munalla, lisää omenaviipaleet ja koristele raesokerilla.
  4. Paista pullaa 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 160 kcal656 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille