Musta pokekakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Musta pokekakku eli poke cake sopii niin halloweeniin kuin muihinkin juhliin. Pokekakussa täyte valutetaan kakkupohjaan tökittyihin reikiin.
Ainekset
12 annosta
Kakkupohja
- 5 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 4 tl Pirkka leivinjauhetta
- 4 dl sokeria
- 4 tl Pirkka vaniljasokeria
- 200 g Pirkka voita
- 2 1/2 dl maitoa
- 6 kananmunan valkuaista
- 2 tl vaniljauutetta
Täyte
- 2 liivatelehteä
- 100 g mansikkapyreetä (esim. Pakkasmarja)
- 1 kananmuna
- 1/2 dl sokeria
- 100 g Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1–2 rkl Dr. Oetker punaista elintarvikeväriä
- 1 dl Pirkka laktoositonta vispikermaa
Kuorrutus
- 50 g Pirkka voita
- 1 dl Pirkka tomusokeria
- 50 g Pirkka Luomu Reilun kaupan tummaa suklaata (72 %)
- 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1–2 rkl Dr. Oetker sinistä elintarvikeväriä
- 1–2 rkl Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä
Marengit
- 2 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
- Dr. Oetker mustaa elintarvikeväriä
Koristeluun
- Dr. Oetker black & gold -koristerakeita
Valmistus
yli 60 min
- Sekoita kuivat aineet yleiskoneessa. Lisää joukkoon pehmeä huoneenlämpöinen voi ja sekoita huolella. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöiset maito ja valkuaiset sekä vaniljauute. Lisää jauhoseoksen joukkoon. Sekoita hiljaisella vauhdilla muutaman minuutin ajan niin, että takina on tasaista. Asettele irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperia ja kaada massa vuokaan. Paista 175 asteessa noin 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
- Tee jäähtyneeseen kakkupohjaan muotilla parikymmentä noin sentin levyistä reikää. Voit käyttää esimerkiksi omenan siemenkodan poistajaa. Älä paina reikää kuitenkaan pohjaan asti. Yritä saada reiät mahdollisimman tyhjiksi muruista.
- Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata ja lämmitä mansikkapyree ja lisää liivatteet siihen. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mansikkapyree, sitruunanmehu sekä punaista elintarvikeväriä. Väriä saa laittaa reilusti, jotta väristä tulee punainen. Sekoita hyvin. Kääntele lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.
- Laita kakku takaisin vuokaan. Kaada täyte kakun päälle niin että reiät täyttyvät. Kakun päälle saa jäädä hieman täytettä. Laita kakku hyytymään pakkaseen muutamaksi tunniksi.
- Valmista marengit. Lisää valkuaiset ja sokeri kattilaan ja lämmitä varovasti vesihauteessa sen verran, että sokeri sulaa (eli noin 60 astetta). Varo ettei joukkoon mene vettä, sillä silloin marenki ei onnistu. Vatkaa marenki tiukaksi vaahdoksi. Levitä pursotinpussin reunoille mustaa väriä viivoina. Pasta- tai geelivärillä saat tarkat viivat, nestemäisellä marmorisemmat kuviot. Lisää marenki pussiin ja pursota pieniä marenkeja. Paista marengit 120 asteessa puoli tuntia. Jäähdytä.
- Valmista kuorrute. Sulata voi ja suklaa ja sekoita kuuma seos siivilöidyn tomusokerin ja kaakaon kanssa. Lisää aluksi reilusti sinistä väriainetta, joka leikkaa suklaan punaisuutta. Värjää sitten kuorrute mustalla elintarvikevärillä. Levitä lämmin kuorrute nopeasti päältä jäätyneen kakun päälle
- Koristele kakku marengeilla ja halutessasi koristerakeilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(47 arviota)
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- yli 60 min4,1(197 arviota)
- yli 60 min4,0(136 arviota)
- yli 60 min3,9(107 arviota)
- alle 30 min4,1(4 575 arviota)
- yli 60 min3,9(139 arviota)
- yli 60 min4,1(167 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (53 arviota)
- Leipuri1 vuosi sittenHei, Onnistuuko kuorutteen käyttäminen ihan tavalliseen täytekakuun, jossa pohja on muna-sokerivaahtotaikinasta valmistettu sokerikakkupohja ja välissä hilloa ja kermaa? Vai onko kuorrute niin palsua/jäykkää, että rikkoisi pehmeämmän kermakakun? Musta kuorrute olisi siis haaveissa kermakakkuun.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri, todennäköisesti kermalla täytetty sokerikakku on valitettavasti tällä kuorrutteella hankala kuorruttaa siististi.
- Tinsku6 vuotta sittenNiin ja ohjeessa lukee "päältä jäätyneen kakun" mutta itsellä ehti jo koko kakku jäätyä, pitääkö vaan sulattaa huoneenlämmössä?
- Tinsku6 vuotta sittenVoiko ylijäänyttä kakkua säilyttää jääkaapissa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTinsku, ylijäänyttä kakkua voi säilyttää jääkaapissa.
- Leipuri Hiiva joka tekee kakkuja6 vuotta sittenHei, kuinka korkea irtopohjavuoan pitää olla? Riittääkö n. 5cm?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeipuri Hiiva, kakun tekemiseen sopii tavallisen korkuinen, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoka.
- Marja-Liisa7 vuotta sittenHaluaisin sinisen kuorrutteen kakun päälle. Miten sen saisi onnistumaan?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMarja-Liisa, tätä kakkua ei ole testattu muilla kuorrutteilla. Suklaan tumman värin vuoksi kuorreesta on hankala saada puhtaan sinistä. Jos päätät valmistaa esimerkiksi kermakakun, voi kermavaahtoa värjätä elintarvikevärillä.
- Mamma7 vuotta sittenOlisiko valkuaiset, maito ja vaniljauute pitänyt "vatkata" kuohkeaksi? Nyt vain sekoitin, kuten ohjeessa lukee. Kakusta tuli huomattavasti matalampi kuin kuvassa.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenMamma, valkuaiset, maito ja vaniljauute on tarkoitus vain sekoittaa. Harmillista, että kakustasi tuli matalampi kuin kuvassa. Ohje on testattu 24 cm vuokaan.
- Juha Sallila7 vuotta sittenEn oo kummitusta ei! :)
- Ebba7 vuotta sittenTäytettä tuli ihan liikaa vai oliko tarkoitus tehdä kaksikakkua
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenEbba, tarkoitus on tehdä yksi kakku ja täytteen määrä on arvioitu siihen. Harmillista, että täytettä oli sinun kakkuusi liikaa.
- Kekrit kunniaan7 vuotta sittenSiis "täyte" valuu koloihin? Ohjeestakin saa jo kuvan että pyree täyte on aika tuhtia, täytyykö kolot kuitenkin täyttää erikseen? Ja kakkukuvassa ei nyt näytä pyree täytettä päällä olevan...tai siis välissä. Pelkkä kuorrute. Mahtavan näköinen ja olisi kiva kyllä kokeilla!
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKekrit kunniaan, täytettä kannattaa kaataa erityisesti kolojen kohdalle, jotta saat kolot täytettyä. Kun kolot on täytetty, ei tosiaan haittaa vaikka täytettä jäisi myös kakun pinnalle.
- Keltsi pum7 vuotta sittenOi oi oi, nami
- papansuklaapatukka7 vuotta sittenNäyttä palaneelta