Mustaherukkajuustokakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mustaherukkajuustokakussa yhdistyy suussa sulava suklaakerros ja raikas mustaherukkatäyte. Herätä sisäinen kondiittorisi ja leivo tämä näyttävä, mutta helppo mustaherukka-suklaamoussekakku juhliisi, siitä riittää isommallekin juhlaväelle.
Ainekset
20 annosta
Pohja | |
---|---|
250 g (19 kpl) | vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino) tai |
50 g | tai |
Suklaamousse | |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1 levy (200 g) | tai |
Mustaherukkatäyte | |
2 ps (à 200 g) 400 g (n. 7 dl) | tai tuoreita mustaherukoita tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
4 | liivatelehteä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
150 g | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
2 rkl | vettä tai |
Pinnalle | |
2 | liivatelehteä tai |
2 dl | tai |
n. 25 g | tai |
mustaherukoita tai | |
(tuoretta minttua) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 391 kJ / 332 kcal |
Rasva | 21,2 g |
josta tyydyttynyttä | 13,3 g |
Hiilihydraatit | 30,2 g |
josta sokereita | 27,2 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pohja
Hienonna täytekeksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
Suklaamousse
Nosta 2 vaniljatuorejuustoa huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä, sekoita kuumennuksen välissä. Notkista tuorejuusto ja sekoita hieman jäähtynyt suklaa joukkoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sähkövatkaimella. Levitä täyte heti tasaisesti keksipohjan päälle ja pane kakku jääkaappiin jähmettymään.
Mustaherukkasose
Keitä mustaherukoita miedolla lämmöllä sekoittaen muutama minuutti, jotta kuoret pehmenevät. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa ne siivilän läpi, jotta saat 1 3/4 dl sileää mustaherukkasosetta. Mittaa soseen määrä tarkasti, jotta kakku hyytyy varmasti.
Mustaherukkatäyte
Nosta loput tuorejuustot huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa kuten tumma suklaa. Valuta hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen sähkövatkaimella samalla sekoittaen. Lisää siivilöity tomusokeri ja mustaherukkasose. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna vesi, sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte suklaamoussen päälle, tasoita pinta ja pane jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Kiille
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Kiehauta 1 dl mustaherukkamehutiivistettä ja sulata vedestä puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Kaada joukkoon kylmä mehutiiviste (1 dl) ja sekoita tasaiseksi. Anna kattilan jäähtyä kylmässä vesihauteessa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita kevyesti, jotta kiilteeseen tulisi mahdollisimman vähän kuplia. Kun seos on mehukiisselimäistä, levitä seos lusikalla tasaisesti kakun pinnalle, jotta täytteen rasva ei sekoitu kiilteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa vielä 1- 2 tuntia tai kunnes kunnes kiille on jähmettynyt.
Koristelu
Irrota kakku varovasti vuoasta pienen veitsen avulla. Nosta tarjoiluvadille ja koristele valkosuklaalla, mustaherukoilla ja halutessasi mintulla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenOreo original täytekeksi 264g vaniljaHinta 2,99/kpl11,33/kg
- Pirkka voi, normaalisuolainen, vähälaktoosinen 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl