MustaherukkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukkajuustokakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mustaherukkajuustokakussa yhdistyy suussa sulava suklaakerros ja raikas mustaherukkatäyte. Herätä sisäinen kondiittorisi ja leivo tämä näyttävä, mutta helppo mustaherukka-suklaamoussekakku juhliisi, siitä riittää isommallekin juhlaväelle.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    250 g (19 kpl)
     
    vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino)
    tai
    50 g
     
    tai

    Suklaamousse

    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 levy (200 g)
     
    tai

    Mustaherukkatäyte

    2 ps (à 200 g)
     
    400 g (n. 7 dl)
     
    tai
    tuoreita mustaherukoita
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai

    Pinnalle

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    2 dl
     
    tai
    n. 25 g
     
    tai
     
    mustaherukoita
    tai
     
    (tuoretta minttua)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 391 kJ / 332 kcal
    Rasva
    21,2 g
    josta tyydyttynyttä
    13,3 g
    Hiilihydraatit
    30,2 g
    josta sokereita
    27,2 g
    Proteiini
    4,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pohja

    Hienonna täytekeksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

    Suklaamousse

    Nosta 2 vaniljatuorejuustoa huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä, sekoita kuumennuksen välissä. Notkista tuorejuusto ja sekoita hieman jäähtynyt suklaa joukkoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sähkövatkaimella. Levitä täyte heti tasaisesti keksipohjan päälle ja pane kakku jääkaappiin jähmettymään.

    Mustaherukkasose

    Keitä mustaherukoita miedolla lämmöllä sekoittaen muutama minuutti, jotta kuoret pehmenevät. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa ne siivilän läpi, jotta saat 1 3/4 dl sileää mustaherukkasosetta. Mittaa soseen määrä tarkasti, jotta kakku hyytyy varmasti.

    Mustaherukkatäyte

    Nosta loput tuorejuustot huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa kuten tumma suklaa. Valuta hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen sähkövatkaimella samalla sekoittaen. Lisää siivilöity tomusokeri ja mustaherukkasose. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna vesi, sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte suklaamoussen päälle, tasoita pinta ja pane jääkaappiin jähmettymään yön yli.

    Kiille

    Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Kiehauta 1 dl mustaherukkamehutiivistettä ja sulata vedestä puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Kaada joukkoon kylmä mehutiiviste (1 dl) ja sekoita tasaiseksi. Anna kattilan jäähtyä kylmässä vesihauteessa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita kevyesti, jotta kiilteeseen tulisi mahdollisimman vähän kuplia. Kun seos on mehukiisselimäistä, levitä seos lusikalla tasaisesti kakun pinnalle, jotta täytteen rasva ei sekoitu kiilteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa vielä 1- 2 tuntia tai kunnes kunnes kiille on jähmettynyt.

    Koristelu

    Irrota kakku varovasti vuoasta pienen veitsen avulla. Nosta tarjoiluvadille ja koristele valkosuklaalla, mustaherukoilla ja halutessasi mintulla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Oreo original täytekeksi 264g vanilja
      Hinta 2,99/kpl
      11,33/kg
    • Pirkka voi, normaalisuolainen, vähälaktoosinen 500g
      Hinta 3,85/kpl
      7,70/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,35/kpl
      6,75/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl