MustaherukkajuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustaherukkajuustokakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mustaherukkajuustokakussa yhdistyy suussa sulava suklaakerros ja raikas mustaherukkatäyte. Herätä sisäinen kondiittorisi ja leivo tämä näyttävä, mutta helppo mustaherukka-suklaamoussekakku juhliisi, siitä riittää isommallekin juhlaväelle.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    250 g (19 kpl)
     
    Pirkka Daniela vaniljatäytekeksejä
    tai
    50 g
     
    tai

    Suklaamousse

    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 levy (200 g)
     
    tai

    Mustaherukkatäyte

    2 ps (à 200 g)
     
    400 g (n. 7 dl)
     
    tai
    tuoreita mustaherukoita
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai

    Pinnalle

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    2 dl
     
    tai
    n. 25 g
     
    tai
     
    mustaherukoita
    tai
     
    (tuoretta minttua)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 414 kJ / 338 kcal
    Rasva
    21,2 g
    josta tyydyttynyttä
    13,7 g
    Hiilihydraatit
    31,4 g
    josta sokereita
    27 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pohja

    Hienonna täytekeksit monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.

    Suklaamousse

    Nosta 2 vaniljatuorejuustoa huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Vaahdota kerma. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa (teho 350 W) 20 sekunnin erissä, sekoita kuumennuksen välissä. Notkista tuorejuusto ja sekoita hieman jäähtynyt suklaa joukkoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto sähkövatkaimella. Levitä täyte heti tasaisesti keksipohjan päälle ja pane kakku jääkaappiin jähmettymään.

    Mustaherukkasose

    Keitä mustaherukoita miedolla lämmöllä sekoittaen muutama minuutti, jotta kuoret pehmenevät. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja paseeraa ne siivilän läpi, jotta saat 1 3/4 dl sileää mustaherukkasosetta. Mittaa soseen määrä tarkasti, jotta kakku hyytyy varmasti.

    Mustaherukkatäyte

    Nosta loput tuorejuustot huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuustot kerman joukkoon sähkövatkaimella. Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa kuten tumma suklaa. Valuta hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuusto-kermaseokseen sähkövatkaimella samalla sekoittaen. Lisää siivilöity tomusokeri ja mustaherukkasose. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna vesi, sulata vedestä puristetut liivatteet nesteeseen ja sekoita täytteen joukkoon. Kaada täyte suklaamoussen päälle, tasoita pinta ja pane jääkaappiin jähmettymään yön yli.

    Kiille

    Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Kiehauta 1 dl mustaherukkamehutiivistettä ja sulata vedestä puristetut liivatelehdet mehun joukkoon. Kaada joukkoon kylmä mehutiiviste (1 dl) ja sekoita tasaiseksi. Anna kattilan jäähtyä kylmässä vesihauteessa noin 15 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita kevyesti, jotta kiilteeseen tulisi mahdollisimman vähän kuplia. Kun seos on mehukiisselimäistä, levitä seos lusikalla tasaisesti kakun pinnalle, jotta täytteen rasva ei sekoitu kiilteeseen. Anna hyytyä jääkaapissa vielä 1- 2 tuntia tai kunnes kunnes kiille on jähmettynyt.

    Koristelu

    Irrota kakku varovasti vuoasta pienen veitsen avulla. Nosta tarjoiluvadille ja koristele valkosuklaalla, mustaherukoilla ja halutessasi mintulla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka suomalainen mustaherukka 200g pakaste
      Hinta 1,25/kpl
      6,25/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
      Hinta 5,59/kpl
      10,98/l
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Plussa-etu −13 %
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/2 kpl
      73,53/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,45/kpl (85,29/kg)
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    • Marli perinteinen mustaherukkamehtiiviste 0,5l
      Hinta 5,99/kpl
      11,78/l
    • Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 l
      Hinta 6,15/kpl
      10,60/l
    • Järvikylä Minttu rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    • Järvikylä vahva minttu
      Hinta 3,99/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,7 (41 arviota)

    • muscasb
      5 kuukautta sitten
      PARAS
    • Paula
      11 kuukautta sitten
      Todella hyvää eikä liian makeaa