Hyppää sisältöön
MutakakkutiramisuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mutakakkutiramisu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Super herkullinen, valmiista mutakakusta valmistettu tiramisu on joulun makein jälkiruoka. Täyteläisen tiramisun kruunaavat piparkakut ja karamellisoidut pähkinät.

    Ainekset

    12 annosta

    Täyte

    Karamellisoidut pekaanipähkinät

    Koristelu

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 534 kJ / 367 kcal
    • Rasva
      21,9 g
    • josta tyydyttynyttä
      10,1 g
    • Hiilihydraatit
      38,1 g
    • josta sokereita
      29,3 g
    • Proteiini
      4,5 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Leikkaa molemmat jäiset kakut 12 osaan (yhteensä 24 palaa). Siirrä kakkupalat kylmään odottamaan kokoamista.
    2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
    3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.
    4. Sekoita mascarponen joukkoon täytteen amaretto.
    5. Sekoita mascarponeseos keltuais-sokerivaahdon joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen sekaan.
    6. Lado kakkupalat (12 kpl) lomittain palojen kärjet keskustaa kohden. Jätä palojen väliin tilaa mascarponetäytteelle.
    7. Lusikoi puolet mascarponetäytteestä kakkupalojen päälle. Toista toinen kerros samalla tavalla.
    8. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, mielellään yön yli.
    9. Paahda pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan välillä sekoitellen. Lisää pannulle hunaja, anna hunajan kiehahtaa ja sekoita nopeasti. Siirrä pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.
    10. Viimeistele tiramisu siivilöidyllä kaakaojauheella, murustetuilla piparkakuilla ja karamellisoiduilla pähkinöillä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (48 arviota)

    • Säikky
      7 kuukautta sitten
      Siis raakaa kanamunaa? En taida uskaltaa jatkaa tekoa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 kuukautta sitten
      säikky, Ruokaviraston mukaan kotimaisia kananmunia voi syödä raakana ja löysäksi keitettynä.