• Erityisruokavaliot

Nonna Giovannan italialaiset lihapullat

Nonna Giovannan italialaiset lihapullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 280 kcal / annos (130g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita maito ja korppujauhot kulhossa. Anna korppujauhojen turvota välillä sekoittaen.
  2. Sekoita jauheliha, muna, parmesaani, persilja, rusinat, pinjansiemenet, sitruunankuori ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin.
  3. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä (n. 32 kpl) vedellä kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös pannulla. Jauhota ne ensin kevyesti vehnäjauhoissa ja paista ne voi-oliiviöljyseoksessa kypsiksi. Tarjoa lisäksi esimerkiksi paahdettua palsternakkasalaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lihapullat sopivat hyvin noutopöytään.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4
  • Kuluttajapalvelu4.1.2016

    Jenni, kiva kuulla, että on maistunut. :) Resepti on alun perin julkaistu Pirkassa 12/2011.

  • Jenni4.1.2016

    Nämä lihapullat ovat olleet suosikkitarjottava monissa juhlissa, ohje on oikein hyvä! Rusinat tosin jätän pois, ovat omaan suuhun turhan eksoottisia... Missäköhän Pirkan numerossa ohje on alun perin mahtanut olla?