Nonna Giovannan italialaiset lihapullat
Nämä herkulliset italialaiset lihapullat maustetaan muun muassa rusinoilla ja parmesanilla. Pinjansiemenet antavat lihapulliin lisää purutuntumaa.
4 annosta30 - 60 min280 kcal / annos (130g)
Ainekset
4 annosta
- 1dlmaitoa
- 1kananmuna
- 1dlparmesaania raastettuna
- 1dlpersiljaa hienonnettuna
- 1dl(50 g)rusinoita
- 1tlsitruunakuorta raastettuna
- 1tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- ripausmuskottipähkinää
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita maito ja korppujauhot kulhossa. Anna korppujauhojen turvota välillä sekoittaen.
- Sekoita jauheliha, muna, parmesaani, persilja, rusinat, pinjansiemenet, sitruunankuori ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin.
- Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä (n. 32 kpl) vedellä kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös pannulla. Jauhota ne ensin kevyesti vehnäjauhoissa ja paista ne voi-oliiviöljyseoksessa kypsiksi. Tarjoa lisäksi esimerkiksi paahdettua palsternakkasalaattia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lihapullat sopivat hyvin noutopöytään.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 280 kcal1 170 kJ
- Proteiinia 22 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa18 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvät ainesosat, mutta täysin lopputulos täysin mauton. Paistoin uunissa. Ehkä siksi myös kuivia.
Jenni, kiva kuulla, että on maistunut. :) Resepti on alun perin julkaistu Pirkassa 12/2011.
Nämä lihapullat ovat olleet suosikkitarjottava monissa juhlissa, ohje on oikein hyvä! Rusinat tosin jätän pois, ovat omaan suuhun turhan eksoottisia... Missäköhän Pirkan numerossa ohje on alun perin mahtanut olla?