Nonna Giovannan italialaiset lihapullat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Nämä herkulliset italialaiset lihapullat maustetaan muun muassa rusinoilla ja parmesanilla. Pinjansiemenet antavat lihapulliin lisää purutuntumaa.
Ainekset
4 annosta
400 g | tai |
1 dl | maitoa tai |
1/2 dl | tai |
1 | kananmuna tai |
1 dl | parmesaania raastettuna tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
1 dl (50 g) | rusinoita tai |
1/2 dl | tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
ripaus | muskottipähkinää tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 353 kJ / 324 kcal |
Rasva | 21,1 g |
josta tyydyttynyttä | 8,6 g |
Hiilihydraatit | 11,7 g |
josta sokereita | 7,3 g |
Proteiini | 20,1 g |
Suola | 1,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita maito ja korppujauhot kulhossa. Anna korppujauhojen turvota välillä sekoittaen.
Sekoita jauheliha, muna, parmesaani, persilja, rusinat, pinjansiemenet, sitruunankuori ja mausteet korppujauhojen joukkoon. Sekoita ainekset juuri ja juuri sekaisin.
Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä (n. 32 kpl) vedellä kostutetuin käsin leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 10–15 minuuttia. Voit paistaa lihapullat myös pannulla. Jauhota ne ensin kevyesti vehnäjauhoissa ja paista ne voi-oliiviöljyseoksessa kypsiksi. Tarjoa lisäksi esimerkiksi paahdettua palsternakkasalaattia.
Vinkki! Lihapullat sopivat hyvin noutopöytään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta