PätkislaskiaispullatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pätkislaskiaispullat

  • Annosmäärän. 14 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Pätkisfanin ja minttusuklaan ystävän unelmien täyttymys! Pehmeät laskiaispullat täytetään täyteläisellä pätkiskermalla ja koristellaan tomusokerilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 14 kpl

Pätkiskerma

2 prk (à 2 dl)
 
tai
2 ps (à 140 g)
 
tai

Pullataikina

2 1/2 dl
 
maitoa
tai
25 g
 
hiivaa
tai
1/2
 
kananmuna
tai
3/4 tl
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 1/2 tl
 
tai
n. 450 g (7dl)
 
tai
100 g
 
voita tai leivontamargariinia
tai

Voiteluun

1/2
 
kananmuna
tai

Koristeluun

 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
585 kJ / 140 kcal
Rasva
6,9 g
josta tyydyttynyttä
4 g
Hiilihydraatit
16,3 g
josta sokereita
7,3 g
Proteiini
2,6 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna. Lisää pätkispalat ja sekoita kunnes suklaat ovat sulaneet. Anna pätkiskerman jäähtyä ja nosta jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi tai yön yli.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15–20 minuuttia.
Vaivaa taikina leivinpöydällä ja leivo pitkäksi tangoksi. Leikkaa tanko 14 osaan ja pyörittele ne pikkupulliksi. Kohota pullat liinalla peitettyinä. Voitele kohonneet pullat munalla.
Paista pullia 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Vaahdota kylmä pätkiskerma sähkövatkaimella ja kaada pursotinpussiin jossa on tähtitylla.
Leikkaa pullat puoliksi ja pursota pätkiskermaa pullien pohjien päälle. Nosta pullien yläosat kansiksi. Siivilöi tomusokeria pullien päälle.
Pullataikinan voit kohottaa myös kuivahiivan avulla. 50 g tuorehiivaa vastaa 2 pussia (à 11 g) Pirkka kuivahiivaa. Kuivahiivalla leivottaessa lämmitä neste hiukan kädenlämpöä kuumemmaksi (+42 °C). Sekoita kuivahiiva ensin pieneen määrään jauhoja tai suoraan nesteen joukkoon. Valmista taikina muuten reseptin mukaan. Löydät reseptihausta myös gluteenittoman ja vegaanisen pullataikinan ohjeen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pätkis Mini Bites 140g pussi
    Hinta 2,99/kpl
    21,36/kg
  • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
    Hinta 0,27/kpl
    5,40/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 1,19/kpl