Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Maidoton
Itsetehty kirsikkainen BBQ-kastike viimeistelee mehevät naudan ribsit.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
4 annosta
2 kg | naudan ribsejä tai |
1,4 l | colajuomaa (ei light) tai |
2 (200 g) | sipulia tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
Kirsikka-bbq-kastike | |
---|---|
1 pkt (250 g) | tai |
1 (50 g) | pieni sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
1 dl | colajuomaa (ei light) tai |
1/2 dl | balsamiviinietikkaa tai |
1/2 dl | tai |
2 rkl | muscovadosokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa ribsit isoon kattilaan sopiviksi paloiksi. Kaada joukkoon colajuoma, paloiteltu sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä ribsejä 1–1,5 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista. Jäähdytä ribsit liemessään.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa. Lisää muut aineet ja keitä ilman kantta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi.
Sivele bbq-kastiketta ribsien pintoihin. Grillaa ribseihin rapea pinta kuumassa grillissä. Sivele kypsennyksen aikana lisää bbq-kastiketta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakasteHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Dansukker 400g Tumma Muscovado RuokosokeriHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Poppamies Liquid Smoke 295mlHinta 6,99/kpl23,69/l
- Coca-Cola 1,5l virvoitusjuomaHinta 3,19/kpl1,86/l
- Coca-Cola 0,5lHinta 2,45/kpl4,50/l
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- SipuliHinta n. 0,10/kpl0,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Stollenwerk kivettömät hapankirsikat 680g/350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,29/kpl17,16/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Pirkka sokeroimaton tomaattiketsuppi 450gHinta 2,69/kpl5,98/kg
- Pirkka pippuriketsuppi 470gHinta 2,79/kpl5,94/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(178 arviota)
- yli 60 min3,3(30 arviota)
- yli 60 min3,2(75 arviota)
- 30 - 60 min4,1(21 arviota)
- yli 60 min3,8(69 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min3,7(20 arviota)
- 30 - 60 min4,7(52 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (14 arviota)
- Grillaaja4 vuotta sittenRibsien keittäminen colassa on ihan turhaa, niihin ei tartu makua yhtään sen enempää kuin keittäisi vedessä. Marinointi kannattaa tosin tehdä jo edellispäivänä, jotta maistuu.