Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike
Itsetehty kirsikkainen BBQ-kastike viimeistelee mehevät naudan ribsit.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2kgnaudan ribsejä
- 1,4lcolajuomaa (ei light)
- 2(200 g)sipulia
- 4valkosipulinkynttä
Kirsikka-bbq-kastike
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat kirsikoita (pakaste)
- 1(50 g)pieni sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 2rklrypsiöljyä
- 1dlcolajuomaa (ei light)
- 1/2dlbalsamiviinietikkaa
- 1/2dlketsuppia
- 2rklmuscovadosokeria
- 1tlsuolaa
- 1tlsavuaromia
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa ribsit isoon kattilaan sopiviksi paloiksi. Kaada joukkoon colajuoma, paloiteltu sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä ribsejä 1-1,5 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista. Jäähdytä ribsit liemessään.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa. Lisää muut aineet ja keitä ilman kantta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi.
- Sivele bbq-kastiketta ribsien pintoihin. Grillaa ribseihin rapea pinta kuumassa grillissä. Sivele kypsennyksen aikana lisää bbq-kastiketta.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ribsien keittäminen colassa on ihan turhaa, niihin ei tartu makua yhtään sen enempää kuin keittäisi vedessä. Marinointi kannattaa tosin tehdä jo edellispäivänä, jotta maistuu.