Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Maidoton
Itsetehty kirsikkainen BBQ-kastike viimeistelee mehevät naudan ribsit.
  • Gluteeniton
  • Maidoton

Ainekset

4 annosta
2 kg
 
naudan ribsejä
tai
1,4 l
 
colajuomaa (ei light)
tai
2 (200 g)
 
sipulia
tai
4
 
valkosipulinkynttä
tai

Kirsikka-bbq-kastike

1 pkt (250 g)
 
tai
1 (50 g)
 
pieni sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 dl
 
colajuomaa (ei light)
tai
1/2 dl
 
balsamiviinietikkaa
tai
1/2 dl
 
tai
2 rkl
 
muscovadosokeria
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
tai

Valmistus

yli 60 min

Leikkaa ribsit isoon kattilaan sopiviksi paloiksi. Kaada joukkoon colajuoma, paloiteltu sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä ribsejä 1–1,5 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista. Jäähdytä ribsit liemessään.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa. Lisää muut aineet ja keitä ilman kantta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi.

Sivele bbq-kastiketta ribsien pintoihin. Grillaa ribseihin rapea pinta kuumassa grillissä. Sivele kypsennyksen aikana lisää bbq-kastiketta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 1,09/kpl
    3,11/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    Hinta 2,99/kpl
    11,96/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
    Hinta 2,89/kpl
    7,23/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Poppamies Liquid Smoke 295ml
    Hinta 6,99/kpl
    23,69/l
  • Coca-Cola 1,5l virvoitusjuoma
    Hinta 3,19/kpl
    1,86/l
  • Coca-Cola 0,5l
    Hinta 2,45/kpl
    4,50/l
  • Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,10/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Stollenwerk kivettömät hapankirsikat 680g/350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,99/kpl
    4,43/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,35/kpl
    8,70/l
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/l
  • San Francesco balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Pirkka sokeroimaton tomaattiketsuppi 450g
    Hinta 2,69/kpl
    5,98/kg
  • Pirkka pippuriketsuppi 470g
    Hinta 2,79/kpl
    5,94/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (14 arviota)

  • Grillaaja
    4 vuotta sitten
    Ribsien keittäminen colassa on ihan turhaa, niihin ei tartu makua yhtään sen enempää kuin keittäisi vedessä. Marinointi kannattaa tosin tehdä jo edellispäivänä, jotta maistuu.