Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike

Itsetehty kirsikkainen BBQ-kastike viimeistelee mehevät naudan ribsit.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2kgnaudan ribsejä
    • 1,4lcolajuomaa (ei light)
    • 2(200 g)sipulia
    • 4valkosipulinkynttä

Kirsikka-bbq-kastike

    • 1(50 g)pieni sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklrypsiöljyä
    • 1dlcolajuomaa (ei light)
    • 1/2dlbalsamiviinietikkaa
    • 1/2dlketsuppia
    • 2rklmuscovadosokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsavuaromia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa ribsit isoon kattilaan sopiviksi paloiksi. Kaada joukkoon colajuoma, paloiteltu sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä ribsejä 1-1,5 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista. Jäähdytä ribsit liemessään.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa. Lisää muut aineet ja keitä ilman kantta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi.
  3. Sivele bbq-kastiketta ribsien pintoihin. Grillaa ribseihin rapea pinta kuumassa grillissä. Sivele kypsennyksen aikana lisää bbq-kastiketta.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs n800g
    Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs n800g
    6,39/kpl7,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fentimans Curiosity Cola 0,275l
    Fentimans Curiosity Cola 0,275l
    1,99/kpl6,87/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,16/kpl1,39/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    2,59/kpl10,36/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Neito rypsiöljy 500ml
    Neito rypsiöljy 500ml
    3,59/kpl7,18/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    2,60/kpl10,40/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    3,49/kpl13,96/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Hengstenberg Balsamico Modena 250ml
    Hengstenberg Balsamico Modena 250ml
    2,79/kpl11,16/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tomaattiketsuppi 1250g
    Pirkka tomaattiketsuppi 1250g
    2,75/kpl2,20/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tomaattiketsuppi  730g
    Pirkka tomaattiketsuppi 730g
    0,69/kpl0,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka pippuriketsuppi 470g
    Pirkka pippuriketsuppi 470g
    1,79/kpl3,81/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
    Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
    2,59/kpl6,48/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo hieno suola 600g
    Jozo hieno suola 600g
    0,79/kpl1,32/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Grillaaja22.8.2019

    Ribsien keittäminen colassa on ihan turhaa, niihin ei tartu makua yhtään sen enempää kuin keittäisi vedessä. Marinointi kannattaa tosin tehdä jo edellispäivänä, jotta maistuu.