Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike

Itsetehty kirsikkainen BBQ-kastike viimeistelee mehevät naudan ribsit.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2kgnaudan ribsejä
    • 1,4lcolajuomaa (ei light)
    • 2(200 g)sipulia
    • 4valkosipulinkynttä

Kirsikka-bbq-kastike

    • 1(50 g)pieni sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklrypsiöljyä
    • 1dlcolajuomaa (ei light)
    • 1/2dlbalsamiviinietikkaa
    • 1/2dlketsuppia
    • 2rklmuscovadosokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsavuaromia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa ribsit isoon kattilaan sopiviksi paloiksi. Kaada joukkoon colajuoma, paloiteltu sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä ribsejä 1-1,5 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista. Jäähdytä ribsit liemessään.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa. Lisää muut aineet ja keitä ilman kantta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi.
  3. Sivele bbq-kastiketta ribsien pintoihin. Grillaa ribseihin rapea pinta kuumassa grillissä. Sivele kypsennyksen aikana lisää bbq-kastiketta.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs n800g
    Snellman Maatiaispossun iso lihaisa spare ribs n800g
    6,39/kpl7,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Fentimans Curiosity Cola 0,275l
    Fentimans Curiosity Cola 0,275l
    2,09/kpl7,24/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sipuli
    Sipuli
    0,13/kpl1,19/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,59/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valkosipuli ulkomainen kg
    Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Tuore valkosipuli kg
    Tuore valkosipuli kg
    7,95/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    Pirkka Parhaat kirsikka 250g pakaste
    2,59/kpl10,36/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    1,59/kpl3,53/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    2,29/kpl2,54/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    2,99/kpl5,98/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    2,60/kpl10,40/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    Pirkka tumma balsamietikkakastike 250ml
    3,49/kpl13,96/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Hengstenberg Balsamico Modena 250ml
    Hengstenberg Balsamico Modena 250ml
    2,79/kpl11,16/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka tomaattiketsuppi 1250g
    Pirkka tomaattiketsuppi 1250g
    2,75/kpl2,20/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka tomaattiketsuppi  730g
    Pirkka tomaattiketsuppi 730g
    1,59/kpl2,18/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Mexican tomaattiketsuppi  740g
    Pirkka Mexican tomaattiketsuppi 740g
    2,09/kpl2,82/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
    Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
    2,59/kpl6,48/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua
  • Grillaaja22.8.2019

    Ribsien keittäminen colassa on ihan turhaa, niihin ei tartu makua yhtään sen enempää kuin keittäisi vedessä. Marinointi kannattaa tosin tehdä jo edellispäivänä, jotta maistuu.