Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ribsit ja kirsikkainen BBQ-kastike

Itsetehty kirsikkainen BBQ-kastike viimeistelee mehevät naudan ribsit.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 2kgnaudan ribsejä
    • 1,4lcolajuomaa (ei light)
    • 2(200 g)sipulia
    • 4valkosipulinkynttä

Kirsikka-bbq-kastike

    • 1(50 g)pieni sipuli
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rklrypsiöljyä
    • 1dlcolajuomaa (ei light)
    • 1/2dlbalsamiviinietikkaa
    • 1/2dlketsuppia
    • 2rklmuscovadosokeria
    • 1tlsuolaa
    • 1tlsavuaromia

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa ribsit isoon kattilaan sopiviksi paloiksi. Kaada joukkoon colajuoma, paloiteltu sipuli ja valkosipulinkynnet. Keitä ribsejä 1-1,5 tuntia, kunnes liha on niin kypsää, että se irtoaa helposti luista. Jäähdytä ribsit liemessään.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa. Lisää muut aineet ja keitä ilman kantta keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta kastike sileäksi.
  3. Sivele bbq-kastiketta ribsien pintoihin. Grillaa ribseihin rapea pinta kuumassa grillissä. Sivele kypsennyksen aikana lisää bbq-kastiketta.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille