• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Possupihvit ja punajuuriratatouille

Kokeile perinteisen ratatuillen sijaan punajuurista versiota. Tarjoa punajuuriratatouille possupihvien ja piparjuuriperunasoseen kanssa.
Possupihvit ja punajuuriratatouille
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 499 kcal / annos (480g)

Ainekset

5 annosta
    • 5kpl(n. 600 g)porsaan ulkofileepihvejä
    • 1rklöljyä
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Punajuuriratatouille

Piparjuuriperunasose

Valmistus

yli 60 min
  1. Punajuuriratatouille: Pane pestyt punajuuret kuorineen ja juurineen kiehumaan kevyesti suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi. Keittoaika vaihtelee 1/2-1 tuntiin riippuen punajuurien koosta ja vuodenajasta. Syksyllä punajuuret kypsyvät nopeammin kuin talvella. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa isoiksi kuutioiksi.
  2. Leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi lohkoiksi ja paloittele tomaatit. Kiehauta sipulilohkot paistokasarissa öljyssä ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää paloitellut tomaatit ja punajuurikuutiot. Mausta suolalla, pippurilla, balsamiviinietikalla ja oreganolla. Hauduta vielä kannen alla viitisen minuuttia. Koristele oreganolla.
  3. Perunasose: Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vähässä vedessä noin 15 minuuttia ja kaada keitinvesi talteen. Soseuta kypsät perunat sähkövatkaimella. Lisää soseeseen kuumaa keitinlientä vähitellen hyvin vatkaten. Mausta perunasose suolalla ja piparjuurituorejuustolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Possupihvit: Leikkaa porsaan ulkofileeviipaleiden reunasilavaan viillot ja nuiji viipaleet kahden muovin välissä suuriksi, ohuiksi pihveiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön odottamaan paistamista. Sivele pihvit öljyllä ja paista kuumalla, öljytyllä pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarjoa possupihvit perunasoseen ja punajuuriratatouillen kanssa.

Ravintosisältö perannos 480g100 g

  • 499 kcal2 080 kJ
  • Proteiinia31,2 g
  • Hiilihydraatteja41,8 g
  • Rasvaa18,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille