Possupihvit ja punajuuriratatouilleTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Possupihvit ja punajuuriratatouille

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Kokeile perinteisen ratatuillen sijaan punajuurista versiota. Tarjoa punajuuriratatouille possupihvien ja piparjuuriperunasoseen kanssa.
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
5 kpl (n. 600 g)
 
porsaan ulkofileepihvejä
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai

Punajuuriratatouille

n. 500 g
 
tai
2 isoa
 
punasipulia
tai
4
 
tomaattia
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1–2 rkl
 
tai
1/2–1 dl
 
tuoretta oreganoa hienonnettuna
tai

Piparjuuriperunasose

n. 1 kg
 
tai
3–4 dl
 
perunoiden keitinlientä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
n. 100 g
 
piparjuurituorejuustoa
tai

Ravintosisältö

Energia
463 kJ / 110 kcal
Rasva
4,4 g
josta tyydyttynyttä
1,6 g
Hiilihydraatit
10,2 g
josta sokereita
3 g
Proteiini
6,9 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Punajuuriratatouille: Pane pestyt punajuuret kuorineen ja juurineen kiehumaan kevyesti suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi. Keittoaika vaihtelee 1/2–1 tuntiin riippuen punajuurien koosta ja vuodenajasta. Syksyllä punajuuret kypsyvät nopeammin kuin talvella. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä, kuori ja leikkaa isoiksi kuutioiksi.

Leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi lohkoiksi ja paloittele tomaatit. Kiehauta sipulilohkot paistokasarissa öljyssä ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää paloitellut tomaatit ja punajuurikuutiot. Mausta suolalla, pippurilla, balsamiviinietikalla ja oreganolla. Hauduta vielä kannen alla viitisen minuuttia. Koristele oreganolla.

Perunasose: Pese, kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vähässä vedessä noin 15 minuuttia ja kaada keitinvesi talteen. Soseuta kypsät perunat sähkövatkaimella. Lisää soseeseen kuumaa keitinlientä vähitellen hyvin vatkaten. Mausta perunasose suolalla ja piparjuurituorejuustolla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Possupihvit: Leikkaa porsaan ulkofileeviipaleiden reunasilavaan viillot ja nuiji viipaleet kahden muovin välissä suuriksi, ohuiksi pihveiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön odottamaan paistamista. Sivele pihvit öljyllä ja paista kuumalla, öljytyllä pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä. Tarjoa possupihvit perunasoseen ja punajuuriratatouillen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porsaan ulkofilepala
    Hinta 9,95/kg
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    1,69/kg
  • Pirkka Modenalainen balsamietikka 250ml
    Hinta 3,79/kpl
    15,16/l
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka suomalainen jauhoinen peruna 2kg
    Hinta 2,29/kpl
    1,15/kg
  • Creme Bonjour 100g Piparjuuri laktoositon
    Hinta 1,75/kpl
    17,50/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Punajuuri Suomi
    Hinta n. 0,14/kpl
    1,39/kg
  • Punasipuli Suomi
    Hinta n. 0,20/kpl
    1,95/kg
  • Del duca aceto balsamico di Modena 250ml
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/l
  • Filos tumma balsamiviinietikka 250 ml
    Hinta 3,19/kpl
    12,76/l
  • Peruna jauhoinen pesty/mull Suomi
    Hinta 1,29/kg
  • Cantadou tuorejuusto 140 g piparjuuri
    Hinta 3,75/kpl
    26,79/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti