Nyhtötofu ja kvinoasalaatti
Revitty uunitofu on superrapeaa! Kuka nappaa viimeisen palan raikkaan kvinoapedin päältä? Noin. 3,05€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2dlkvinoaa
- 4dlvettä
- 1kasvisliemikuutio
- 2rklsitruunanmehua
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2(à 300 g)kurkkua
- 1(150 g)keltainen paprika
- 2ps(à 65 g)Pirkka Luomu babypinaattia
Nyhtötofu
- 1pkt(250 g)Pirkka Luomu tofua
- 1ps(28 g)Pirkka tacomausteseosta
Valmistus
30 - 60 min- Huuhtele kvinoa ja keitä kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita kuumaan kvinoaan oliiviöljy ja sitruunanmehu.
- Halkaise pestyt kirsikkatomaatit. Halkaise kurkku pitkittäin ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
- Poista tofu pakkauksestaan. Kääri se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja puristele ylimääräinen neste pois. Revi tofu käsin uunipellille leivinpaperin päälle parin sentin suupaloiksi. Valuta pinnalle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kääntele tofupaloihin.
- Paista tofupaloja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne ovat rapeita. Sekoita sillä aikaa loppu oliiviöljy, vaahterasiirappi ja tacomauste keskenään.
- Kaada maustekastike tofuille ja kääntele. Paista tofuja vielä grillivastusten alla noin 3 minuuttia.
- Sekoita kvinoaan paloitellut vihannekset ja pinaatti ja levitä laakealle vadille. Lisää pinnalle tofupalat.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi