Siikasalaatti
Savusiikasalaatti on ihanan värikäs ja ruokaisa kalaherkku. Kokoa raikas savusiikasalaatti vaikkapa brunssipöytään. Noin 3,45 €/annos*
6 annosta30 - 60 min
Ainekset
6 annosta
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1ruukku(lehti)persiljaa
- 1nippu(100 g)kevätsipulia
- 3rklsitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1/2(100 g)kurkkua
- n. 1kgsavusiikaa
- 1prk(50 g/35 g)Pirkka kapriksia
Valmistus
30 - 60 min- Keitä perunat kypsiksi, noin 15 minuuttia. Levitä ne leikkuulaudalle jäähtymään. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa noin puolen sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet tarjoiluvadille.
- Hienonna lehtipersilja ja kevätsipuli. Sekoita yrtti, kevätsipuli, öljy, sitruunanmehu, valkosipuli ja suola pienessä kulhossa. Kaada kastike perunaviipaleille ja kääntele kevyesti.
- Halkaise pestyt kirsikkatomaatit. Puolita kurkku pitkittäin ja viipaloi puolikkaat. Levitä perunoiden päälle.
- Perkaa kala ja paloittele se. Nosta kalapalat salaatin päälle. Viimeistele salaatti kapriksilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi