Kimchi
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kimchi eli korealainen hapatettu kiinankaali sopii erityisesti possun lisäkkeeksi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
1 kg | kiinankaalia tai |
2 rkl | hienoa merisuolaa tai |
n. 5 dl | vettä tai |
1 | porkkana tai |
4 | kevätsipulin vartta tai |
5 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
2 rkl | chilijauhetta tai |
1 tl | sokeria tai |
1/2–1 tl | cayennepippuria tai |
2 rkl | kalakastiketta tai |
Ravintosisältö
Energia | 151 kJ / 36 kcal |
Rasva | 0,6 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 4,1 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 2,4 g |
Suola | 4,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se suupaloiksi. Laita kaali kulhoon ja hiero siihen suolaa, jotta se pehmenee hieman. Käytä kumihanskoja. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä yön yli.
Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita valkosipuli, mausteet ja kalakastike tasaiseksi seokseksi ja sekoita porkkanaraasteen ja kevätsipulien joukkoon. Lisää kaali ja sekoita hyvin.
Laita kimchi kannelliseen lasipurkkiin ja painele kimchi tiiviisti siten, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi.
Sekoita kimchiä ja painele taas tiiviisti, jotta neste nousee pintaan. Nosta jääkaappiin muutamaksi päiväksi. Avaa kantta hiukan päivittäin, jotta paine ei kasva liian kovaksi. Tarjoa grilliruoan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,16/kpl1,59/kg
- Pirkka chilijauhe 20gHinta 0,89/kpl44,50/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Pirkka kiinankaali pakattu ulkomainenHinta n. 2,75/kpl5,49/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Fleur de Sel merisuola 125gHinta 3,29/kpl26,32/kg
- Jozo Le Saunier de Camargue Hieno merisuola sirotin 250gHinta 2,79/kpl11,16/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,17/kpl1,69/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,39/kpl23,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,30/kpl8,69/kg
- Meira chilijauhe 22g tulinenHinta 0,99/kpl45,00/kg
- Meira chilimausteseos 24g suolatonHinta 0,99/kpl41,25/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gHinta 1,75/kpl58,33/kg
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Santa Maria Kalakastike 200mlHinta 2,29/kpl11,45/l
- Spice Up! Thai Kalakastike 200mlHinta 2,79/kpl13,95/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(27 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- alle 15 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min2,9(107 arviota)
- yli 60 min4,5(129 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
- yli 60 min1,0(1 arvio)
- yli 60 min4,3(28 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (248 arviota)
- Moonilill10 kuukautta sittenHyvää oli
- A-K1 vuosi sittenKiitos reseptistä.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHei Sinkku! Kimchi säilyy oikein säilytettynä jääkaapissa ainakin pari viikkoa. Kimchin laatua kannattaa itse arvioida aistinvaraisesti ja kiinnittää huomiota siihen että käyttää aina puhtaita ottimia. Maistuvia kimchihetkiä!
- Sinkku3 vuotta sittenMitenköhän kauan tätä uskaltaa säilyttää? Yksin kun ei kovin suuria määriä tule kerrallaan syötyä.
- Käpylehemä3 vuotta sittenMiksi ohjeessa lukee että kannelliseen lasipurkkiin? Olisi ainakin syytä mainita että kansi ei saa olla tiivis. Maitohappokäyminen synnyttäää hiilidioksidia jolloin paine suljetussa astiassa nousee, ja jos on tarpeeksi tiivis lasipurkki hajoaa!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenKäpylehemä, kiitos kommentista. Lasipurkin kantta voi tosiaan avata päivittäin hiukan, jotta paine ei kasva liian kovaksi.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenOrvokki, kiinankaalista ja muista kasviksista irtoaa nestettä vielä valmistuksen aikana. Kimchi on myös tarkoitus painella tiiviisti purkin pohjalle, jotta neste nousee pintaan.
- Orvokki3 vuotta sittenTällä ohjeella ei tule yhtään tuon näköistä, mitä on esimerkkikuvassa. Kuvassa olevaa punertavaa herkullisen näköistä maustekastiketta tulee ohjeella vain aivan pikkunen määrä, kun ainoa neste mitä siihen laitetaan on 2 rkl kalakastiketta.
- Cili pippuri3 vuotta sittenToimii nuilla ohjeilla tehnyt aikaisemmin. Tykkään tosi hyvää
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenValkosipuli haisee, tämä resepti on testattu ohjeen aineksilla ja valkosipuli kuuluu siihen osana. Tähän kyseiseen kimchiin valkosipulia tulee melko runsaasti, 5 kynttä joten mikäli valkosipulin jättää pois, niin makuprofiili muuttuu varmasti joknin verran. Kimchin voi toki halutessaan valmsitaa ilman valkosipulia.
- Valkosipuli haisee4 vuotta sittenVoiko kimchiä tehdä ilman valkosipulia? Onko se oleellinen osa salaattia ja meneekö maku pilalle ilman sitä?
- Olli4 vuotta sittenHyvin onnistunut! Nam!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPilalla? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä. Valitettavasti on vaikea arvioida, onko joiltain osin eri tavalla valmistamasi kimchi käyttökelpoista.
- Pilalla?4 vuotta sittenKysymys kuuluu, onko kimchini pilalla alla mainittujen virheiden vuoksi? Annoin kimchin maustua huoneenlämmössä yhden päivän sijasta kaksi päivää, ennen jääkaappiin nostamista ja huoneen lämpötila oli normaalia korkeampi, noin 24 astetta. Lisäksi päästin purkeista muutaman kerran ilmat ulos, koska niissä oli niin suuret paineet. Uskaltaako syödä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSuola, ikävä kuulla ettei respeti onnistunut haluttulla tavalla. Reseptin toimivuus on testattu K- koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
- Suola5 vuotta sittenTuli kokeiltua ja heti huomattua että jokin meni pieleen. Vastaavat reseptit maailmalta käyttää 1/4 Cup suolaa (eli noin 4 ruokalusikallista). Reseptin suola määrällä ei kaali oikein pehmene eikä pidä nestettä.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenReseptissä tarkoitetaan valmista kalakastiketta, esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-kalakastike-60ml-6410405096449
- Kalakastike?5 vuotta sittenMitä on kakakastike? Ohje?
- TMH6 vuotta sittenJonkin toisen reseptin kommenteissa oli mainittu kalakastikkeen tulleen korvatuksi misolla onnistuneesti.
- Tuumailija6 vuotta sittenMillä vegaanin kannattaisi korvata kalakastike? :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTuumailija, kalakastikkeen voi kokeilla korvata esimerkiksi soijakastikkeella.
- kokeilunhaluinen7 vuotta sittenEsimerkki reseptissä mainitusta kalakastikkeesta?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenkokeilunhaluinen, voit käyttää esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-kalakastike-60ml/
- Tartar8 vuotta sittenKimchi on erittäin makoisaa