Kimchi
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 kg | kiinankaalia tai |
2 rkl | hienoa merisuolaa tai |
n. 5 dl | vettä tai |
1 | porkkana tai |
4 | kevätsipulin vartta tai |
5 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
2 rkl | chilijauhetta tai |
1 tl | sokeria tai |
1/2–1 tl | cayennepippuria tai |
2 rkl | kalakastiketta tai |
Ravintosisältö
Energia | 154 kJ / 37 kcal |
Rasva | 0,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 4,7 g |
josta sokereita | 3,7 g |
Proteiini | 2,3 g |
Suola | 4,5 g |
Valmistus
Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se suupaloiksi. Laita kaali kulhoon ja hiero siihen suolaa, jotta se pehmenee hieman. Käytä kumihanskoja. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä yön yli.
Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita valkosipuli, mausteet ja kalakastike tasaiseksi seokseksi ja sekoita porkkanaraasteen ja kevätsipulien joukkoon. Lisää kaali ja sekoita hyvin.
Laita kimchi kannelliseen lasipurkkiin ja painele kimchi tiiviisti siten, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi.
Sekoita kimchiä ja painele taas tiiviisti, jotta neste nousee pintaan. Nosta jääkaappiin muutamaksi päiväksi. Avaa kantta hiukan päivittäin, jotta paine ei kasva liian kovaksi. Tarjoa grilliruoan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen pesty porkkana 1kg 1lkHinta 0,89/kpl0,89/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka kevätsipuli 100g SuomiHinta 2,49/kpl24,90/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka chilijauhe 20gHinta 0,89/kpl44,50/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,89/kpl40,45/kg
- Meira Merisuola 800g hieno Voimakas ja aromikasHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Pirkka suomalainen kiinankaali 1lkHinta n. 2,00/kpl3,99/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,09/kpl2,18/kg
- K-Menu suomalainen pesty porkkana 2kgHinta 2,19/kpl1,10/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira chilimausteseos 24g suolatonHinta 0,99/kpl41,25/kg
- Santa Maria Original Chili Pepper Chilimauste, purkki 34gHinta 2,09/kpl61,47/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gHinta 1,75/kpl58,33/kg
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,45/kpl45,31/kg
- Jozo hieno merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Meira merisuola 450g hieno, jodioituHinta 1,75/kpl3,89/kg
- Santa Maria Kalakastike 200mlHinta 2,29/kpl11,45/l
- Spice Up! Thai Kalakastike 200mlHinta 2,79/kpl13,95/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(21 arviota)
- 30 - 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min3,2(5 arviota)
- alle 15 min4,0(3 arviota)
- yli 60 min4,6(25 arviota)
- yli 60 min2,9(106 arviota)
- 30 - 60 min3,2(85 arviota)
- yli 60 min3,9(26 arviota)
Arvostele resepti
- Asianfoodlover5 kuukautta sittenYleensä kimchiin laitetaan jonkinlaista tärkkelystä (joko peruna tai riisi), suolattua rapua, aasialaisia päärynöitä ja korealaista gochugaru chili jauhetta. Tästä reseptistä siis puuttuu tärkeitä ainesosia perinteiseen kimchiin
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHei Sinkku! Kimchi säilyy oikein säilytettynä jääkaapissa ainakin pari viikkoa. Kimchin laatua kannattaa itse arvioida aistinvaraisesti ja kiinnittää huomiota siihen että käyttää aina puhtaita ottimia. Maistuvia kimchihetkiä!
- Sinkku1 vuosi sittenMitenköhän kauan tätä uskaltaa säilyttää? Yksin kun ei kovin suuria määriä tule kerrallaan syötyä.
- Käpylehemä1 vuosi sittenMiksi ohjeessa lukee että kannelliseen lasipurkkiin? Olisi ainakin syytä mainita että kansi ei saa olla tiivis. Maitohappokäyminen synnyttäää hiilidioksidia jolloin paine suljetussa astiassa nousee, ja jos on tarpeeksi tiivis lasipurkki hajoaa!
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKäpylehemä, kiitos kommentista. Lasipurkin kantta voi tosiaan avata päivittäin hiukan, jotta paine ei kasva liian kovaksi.
- Orvokki2 vuotta sittenTällä ohjeella ei tule yhtään tuon näköistä, mitä on esimerkkikuvassa. Kuvassa olevaa punertavaa herkullisen näköistä maustekastiketta tulee ohjeella vain aivan pikkunen määrä, kun ainoa neste mitä siihen laitetaan on 2 rkl kalakastiketta.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenOrvokki, kiinankaalista ja muista kasviksista irtoaa nestettä vielä valmistuksen aikana. Kimchi on myös tarkoitus painella tiiviisti purkin pohjalle, jotta neste nousee pintaan.
- Cili pippuri2 vuotta sittenToimii nuilla ohjeilla tehnyt aikaisemmin. Tykkään tosi hyvää
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenValkosipuli haisee, tämä resepti on testattu ohjeen aineksilla ja valkosipuli kuuluu siihen osana. Tähän kyseiseen kimchiin valkosipulia tulee melko runsaasti, 5 kynttä joten mikäli valkosipulin jättää pois, niin makuprofiili muuttuu varmasti joknin verran. Kimchin voi toki halutessaan valmsitaa ilman valkosipulia.
- Valkosipuli haisee2 vuotta sittenVoiko kimchiä tehdä ilman valkosipulia? Onko se oleellinen osa salaattia ja meneekö maku pilalle ilman sitä?
- Olli3 vuotta sittenHyvin onnistunut! Nam!
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPilalla? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä. Valitettavasti on vaikea arvioida, onko joiltain osin eri tavalla valmistamasi kimchi käyttökelpoista.
- Pilalla?3 vuotta sittenKysymys kuuluu, onko kimchini pilalla alla mainittujen virheiden vuoksi? Annoin kimchin maustua huoneenlämmössä yhden päivän sijasta kaksi päivää, ennen jääkaappiin nostamista ja huoneen lämpötila oli normaalia korkeampi, noin 24 astetta. Lisäksi päästin purkeista muutaman kerran ilmat ulos, koska niissä oli niin suuret paineet. Uskaltaako syödä?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenSuola, ikävä kuulla ettei respeti onnistunut haluttulla tavalla. Reseptin toimivuus on testattu K- koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
- Suola3 vuotta sittenTuli kokeiltua ja heti huomattua että jokin meni pieleen. Vastaavat reseptit maailmalta käyttää 1/4 Cup suolaa (eli noin 4 ruokalusikallista). Reseptin suola määrällä ei kaali oikein pehmene eikä pidä nestettä.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenReseptissä tarkoitetaan valmista kalakastiketta, esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-kalakastike-60ml-6410405096449
- Kalakastike?4 vuotta sittenMitä on kakakastike? Ohje?
- TMH5 vuotta sittenJonkin toisen reseptin kommenteissa oli mainittu kalakastikkeen tulleen korvatuksi misolla onnistuneesti.
- Tuumailija5 vuotta sittenMillä vegaanin kannattaisi korvata kalakastike? :)
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTuumailija, kalakastikkeen voi kokeilla korvata esimerkiksi soijakastikkeella.
- kokeilunhaluinen6 vuotta sittenEsimerkki reseptissä mainitusta kalakastikkeesta?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenkokeilunhaluinen, voit käyttää esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-kalakastike-60ml/
- Tartar6 vuotta sittenKimchi on erittäin makoisaa