Kimchi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kimchi

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kimchi eli korealainen hapatettu kiinankaali sopii erityisesti possun lisäkkeeksi.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta
1 kg
 
kiinankaalia
tai
2 rkl
 
hienoa merisuolaa
tai
n. 5 dl
 
vettä
tai
1
 
porkkana
tai
4
 
kevätsipulin vartta
tai
5
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
1 rkl
 
tuoretta inkivääriä raastettuna
tai
2 rkl
 
chilijauhetta
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1/2–1 tl
 
cayennepippuria
tai
2 rkl
 
kalakastiketta
tai

Ravintosisältö

Energia
151 kJ / 36 kcal
Rasva
0,6 g
josta tyydyttynyttä
0,1 g
Hiilihydraatit
4,1 g
josta sokereita
3,2 g
Proteiini
2,4 g
Suola
4,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se suupaloiksi. Laita kaali kulhoon ja hiero siihen suolaa, jotta se pehmenee hieman. Käytä kumihanskoja. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä yön yli.

Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.

Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita valkosipuli, mausteet ja kalakastike tasaiseksi seokseksi ja sekoita porkkanaraasteen ja kevätsipulien joukkoon. Lisää kaali ja sekoita hyvin.

Laita kimchi kannelliseen lasipurkkiin ja painele kimchi tiiviisti siten, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi.

Sekoita kimchiä ja painele taas tiiviisti, jotta neste nousee pintaan. Nosta jääkaappiin muutamaksi päiväksi. Avaa kantta hiukan päivittäin, jotta paine ei kasva liian kovaksi. Tarjoa grilliruoan kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,22/kpl
    2,19/kg
  • Pirkka chilijauhe 20g
    Hinta 0,89/kpl
    44,50/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Meira Cayennepippuri 22g pss
    Hinta 0,95/kpl
    43,18/kg
  • Kiinankaali Suomi
    Hinta n. 1,85/kpl
    3,69/kg
  • Meira merisuola 450g hieno, jodioitu
    Hinta 1,75/kpl
    3,89/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Jozo hieno merisuola 500g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    4,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
  • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,64/kpl
    10,95/kg
  • Inkivääri
    Hinta n. 1,19/kpl
    7,95/kg
  • Meira chilimausteseos 24g suolaton
    Hinta 0,99/kpl
    41,25/kg
  • Meira Chilijauhe 38g tulinen
    Hinta 1,95/kpl
    51,32/kg
  • Plussa-etu
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,89/2 kpl
    1,45/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,29/kpl
    1,29/kg
  • Santa Maria Cayennepippuri 30g
    Hinta 1,75/kpl
    58,33/kg
  • Meira Cayennepippuri 32g tölkki
    Hinta 1,55/kpl
    48,44/kg
  • Santa Maria Kalakastike 200ml
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/l
  • Spice Up! Thai Kalakastike 200ml
    Hinta 2,79/kpl
    13,95/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (236 arviota)

  • Moonilill
    4 kuukautta sitten
    Hyvää oli
  • A-K
    9 kuukautta sitten
    Kiitos reseptistä.
  • Asianfoodlover
    1 vuosi sitten
    Yleensä kimchiin laitetaan jonkinlaista tärkkelystä (joko peruna tai riisi), suolattua rapua, aasialaisia päärynöitä ja korealaista gochugaru chili jauhetta. Tästä reseptistä siis puuttuu tärkeitä ainesosia perinteiseen kimchiin
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Hei Sinkku! Kimchi säilyy oikein säilytettynä jääkaapissa ainakin pari viikkoa. Kimchin laatua kannattaa itse arvioida aistinvaraisesti ja kiinnittää huomiota siihen että käyttää aina puhtaita ottimia. Maistuvia kimchihetkiä!
  • Sinkku
    2 vuotta sitten
    Mitenköhän kauan tätä uskaltaa säilyttää? Yksin kun ei kovin suuria määriä tule kerrallaan syötyä.
  • Käpylehemä
    2 vuotta sitten
    Miksi ohjeessa lukee että kannelliseen lasipurkkiin? Olisi ainakin syytä mainita että kansi ei saa olla tiivis. Maitohappokäyminen synnyttäää hiilidioksidia jolloin paine suljetussa astiassa nousee, ja jos on tarpeeksi tiivis lasipurkki hajoaa!
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Käpylehemä, kiitos kommentista. Lasipurkin kantta voi tosiaan avata päivittäin hiukan, jotta paine ei kasva liian kovaksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Orvokki, kiinankaalista ja muista kasviksista irtoaa nestettä vielä valmistuksen aikana. Kimchi on myös tarkoitus painella tiiviisti purkin pohjalle, jotta neste nousee pintaan.
  • Orvokki
    3 vuotta sitten
    Tällä ohjeella ei tule yhtään tuon näköistä, mitä on esimerkkikuvassa. Kuvassa olevaa punertavaa herkullisen näköistä maustekastiketta tulee ohjeella vain aivan pikkunen määrä, kun ainoa neste mitä siihen laitetaan on 2 rkl kalakastiketta.
  • Cili pippuri
    3 vuotta sitten
    Toimii nuilla ohjeilla tehnyt aikaisemmin. Tykkään tosi hyvää
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Valkosipuli haisee, tämä resepti on testattu ohjeen aineksilla ja valkosipuli kuuluu siihen osana. Tähän kyseiseen kimchiin valkosipulia tulee melko runsaasti, 5 kynttä joten mikäli valkosipulin jättää pois, niin makuprofiili muuttuu varmasti joknin verran. Kimchin voi toki halutessaan valmsitaa ilman valkosipulia.
  • Valkosipuli haisee
    3 vuotta sitten
    Voiko kimchiä tehdä ilman valkosipulia? Onko se oleellinen osa salaattia ja meneekö maku pilalle ilman sitä?
  • Olli
    3 vuotta sitten
    Hyvin onnistunut! Nam!
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Pilalla? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä. Valitettavasti on vaikea arvioida, onko joiltain osin eri tavalla valmistamasi kimchi käyttökelpoista.
  • Pilalla?
    4 vuotta sitten
    Kysymys kuuluu, onko kimchini pilalla alla mainittujen virheiden vuoksi? Annoin kimchin maustua huoneenlämmössä yhden päivän sijasta kaksi päivää, ennen jääkaappiin nostamista ja huoneen lämpötila oli normaalia korkeampi, noin 24 astetta. Lisäksi päästin purkeista muutaman kerran ilmat ulos, koska niissä oli niin suuret paineet. Uskaltaako syödä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Suola, ikävä kuulla ettei respeti onnistunut haluttulla tavalla. Reseptin toimivuus on testattu K- koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
  • Suola
    4 vuotta sitten
    Tuli kokeiltua ja heti huomattua että jokin meni pieleen. Vastaavat reseptit maailmalta käyttää 1/4 Cup suolaa (eli noin 4 ruokalusikallista). Reseptin suola määrällä ei kaali oikein pehmene eikä pidä nestettä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Reseptissä tarkoitetaan valmista kalakastiketta, esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-kalakastike-60ml-6410405096449
  • Kalakastike?
    5 vuotta sitten
    Mitä on kakakastike? Ohje?
  • TMH
    6 vuotta sitten
    Jonkin toisen reseptin kommenteissa oli mainittu kalakastikkeen tulleen korvatuksi misolla onnistuneesti.
  • Tuumailija
    6 vuotta sitten
    Millä vegaanin kannattaisi korvata kalakastike? :)
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Tuumailija, kalakastikkeen voi kokeilla korvata esimerkiksi soijakastikkeella.
  • kokeilunhaluinen
    6 vuotta sitten
    Esimerkki reseptissä mainitusta kalakastikkeesta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    kokeilunhaluinen, voit käyttää esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-kalakastike-60ml/
  • Tartar
    7 vuotta sitten
    Kimchi on erittäin makoisaa