Kimchi
Kimchi eli korealainen hapatettu kiinankaali sopii erityisesti possun lisäkkeeksi. Tämäkin resepti vain n. 0,50€/annos*.
- 12 annosta
- yli 60 min
- 18,9 kcal / annos (75g)
Ainekset
12 annosta
- 1kgkiinankaalia
- 2rklhienoa merisuolaa
- n. 5dlvettä
- 1porkkana
- 4kevätsipulin vartta
- 5valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 2rklchilijauhetta
- 1tlsokeria
- 1/2-1tlcayennepippuria
- 2rklkalakastiketta
Valmistus
yli 60 min- Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se suupaloiksi. Laita kaali kulhoon ja hiero siihen suolaa, jotta se pehmenee hieman. Käytä kumihanskoja. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä yön yli.
- Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita valkosipuli, mausteet ja kalakastike tasaiseksi seokseksi ja sekoita porkkanaraasteen ja kevätsipulien joukkoon. Lisää kaali ja sekoita hyvin.
- Laita kimchi kannelliseen lasipurkkiin ja painele se tiiviisti siten, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi ja nosta tämän jälkeen jääkaappiin muutamaksi päiväksi. Tarjoa grilliruoan kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 75g100 g
- 18,9 kcal79 kJ
- Proteiinia 1,34 g
- Hiilihydraatteja2,9 g
- Rasvaa0,17 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Valkosipuli haisee, tämä resepti on testattu ohjeen aineksilla ja valkosipuli kuuluu siihen osana. Tähän kyseiseen kimchiin valkosipulia tulee melko runsaasti, 5 kynttä joten mikäli valkosipulin jättää pois, niin makuprofiili muuttuu varmasti joknin verran. Kimchin voi toki halutessaan valmsitaa ilman valkosipulia.
Voiko kimchiä tehdä ilman valkosipulia? Onko se oleellinen osa salaattia ja meneekö maku pilalle ilman sitä?
Hyvin onnistunut! Nam!
Pilalla? Reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiöllä. Valitettavasti on vaikea arvioida, onko joiltain osin eri tavalla valmistamasi kimchi käyttökelpoista.
Kysymys kuuluu, onko kimchini pilalla alla mainittujen virheiden vuoksi? Annoin kimchin maustua huoneenlämmössä yhden päivän sijasta kaksi päivää, ennen jääkaappiin nostamista ja huoneen lämpötila oli normaalia korkeampi, noin 24 astetta. Lisäksi päästin purkeista muutaman kerran ilmat ulos, koska niissä oli niin suuret paineet. Uskaltaako syödä?
Tuli kokeiltua ja heti huomattua että jokin meni pieleen. Vastaavat reseptit maailmalta käyttää 1/4 Cup suolaa (eli noin 4 ruokalusikallista). Reseptin suola määrällä ei kaali oikein pehmene eikä pidä nestettä.
Suola, ikävä kuulla ettei respeti onnistunut haluttulla tavalla. Reseptin toimivuus on testattu K- koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
Reseptissä tarkoitetaan valmista kalakastiketta, esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-kalakastike-60ml-6410405096449
Mitä on kakakastike? Ohje?
Jonkin toisen reseptin kommenteissa oli mainittu kalakastikkeen tulleen korvatuksi misolla onnistuneesti.
Millä vegaanin kannattaisi korvata kalakastike? :)
Tuumailija, kalakastikkeen voi kokeilla korvata esimerkiksi soijakastikkeella.
Esimerkki reseptissä mainitusta kalakastikkeesta?
kokeilunhaluinen, voit käyttää esimerkiksi Pirkka kalakastiketta https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-kalakastike-60ml/
Kimchi on erittäin makoisaa