Omenatortillat ja vaahterasiirappi-vaniljakastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenatortillat ja vaahterasiirappi-vaniljakastike

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Tortilloja voi käyttää myös jälkiruokiin. Kokeile omenatortilloja ja vaahterasiirappi-vaniljakastiketta.

    Ainekset

    4 annosta
    1
     
    omena
    tai
    1
     
    banaani
    tai
    1 rkl
     
    leivontamargariinia
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    1/4 tl
     
    inkivääriä
    tai
    2
     
    vehnätortillaa
    tai

    Pinnalle

     
    tai

    Vaahterasiirappi-vaniljakastike

    1
     
    kananmunan keltuainen
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    4 dl
     
    maitoa
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    826 kJ / 197 kcal
    Rasva
    5,6 g
    josta tyydyttynyttä
    2,3 g
    Hiilihydraatit
    31,8 g
    josta sokereita
    20,5 g
    Proteiini
    4,4 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Kuori omena ja banaani. Kuutioi omena noin sentin kuutioiksi. Leikkaa banaani reiluiksi viipaleiksi.

    Kuumenna rasva pannulla ja lisää omenakuutiot. Kypsennä muutama minuutti. Mausta vaahterasiirapilla, kanelilla ja inkiväärillä. Lisää banaaniviipaleet pannulle ja jatka paistamista hetki varovasti sekoittaen. Jaa hedelmäseos tortilloille ja kääri ne rullalle. Voitele tortillat vaahterasiirapilla ja nosta ne uunivuokaan.

    Kuorruta 225-asteisessa grillissä noin viisi minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Leikkaa molemmat tortillat neljään osaan. Tarjoa vaahterasiirappi-vaniljakastikkeen kanssa.

    Valmista vaahterasiirappi-vaniljakastike. Mittaa kattilaan keltuainen, perunajauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos hieman sakenee ja kerran pulpahtaa. Anna jäähtyä, mausta vaahterasiirapilla ja vanilliinisokerilla.