Oopperasilakat
- Annosmäärän. 12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Oopperasilakat syntyvät, kun ruisjauhoilla leivitettyihin silakkafileihin yhdistetään kevyt kermaviili ja tarjoillaan saaristolaisleivän ja sitruunalohkon kera.
Ainekset
n. 12 kpl
600 g | silakkafileitä tai |
1 tlk (200 g) | tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
2 rkl | sinappia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Leivitys | |
---|---|
2 dl | ruisjauhoja tai |
1 tl | suolaa tai |
Paistamiseen | |
tai | |
Lisäksi | |
tai tai | |
ohuita sitruunanlohkoja tai | |
tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 606 kJ / 145 kcal |
Rasva | 7,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 7,2 g |
josta sokereita | 1,4 g |
Proteiini | 11,7 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa silakkafileistä selkäevät. Sekoita kulhossa kermaviili, keltuaiset, sinappi ja suola. Upota silakkafileet kermaviiliseokseen ja anna maustua kylmässä pari tuntia.
Sekoita ruisjauhot ja suola. Ota silakkafileet kermaviilistä ja taita ne kokonaisen kalan muotoon. Kääntele silakat ruisjauhoissa.
Paista silakat pienissä erissä molemmin puolin voissa kauniin ruskeiksi.
Tarjoa paistetut silakat peruna- tai saaristolaislimppuviipaleiden päällä sitruunalohkon kanssa. Koristele leivät tillinoksilla.
Vinkki! Ruokaisemman saat, kun tarjoat lisäksi perunasosetta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −6 %Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/4 kpl2,75/kgIlman Plussa-korttia 0,59/kpl (2,95/kg)
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen ruisjauho 5kgHinta 6,19/kpl1,24/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka viipaloitu perunalimppu 450gHinta 2,65/kpl5,89/kg
- Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300gHinta 3,15/kpl10,50/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Juustoportti luomu kermaviili 200gHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Ahvenanmaan kermaviili 200g laktoositonEtuhinta 0,89/kpl4,45/kgnorm. 1,15/kpl (5,75/kg)
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sinappi mieto 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Meira perinteinen sinappi 950gHinta 4,65/kpl4,89/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(7 arviota)
- 30 - 60 min4,7(13 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,6(5 arviota)
- yli 60 min4,2(11 arviota)
- 30 - 60 min4,0(1 arvio)
- alle 30 min3,7(9 arviota)
- alle 30 min4,2(13 arviota)
Arvostele resepti
ka. 0,0 (0 arviota)
- Kokkienkokki1 vuosi sittenVarmaan hyvää, mutta mitä tehdä keltuaisillle ja jäljelle jäävälle kermaviilille? Valkuaiset voi ehkä pakastaa, mutta tuleeko käytettyä? Kallista ruuan haaskausta...