OopperasilakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Oopperasilakat

  • Annosmäärän. 12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Oopperasilakat syntyvät, kun ruisjauhoilla leivitettyihin silakkafileihin yhdistetään kevyt kermaviili ja tarjoillaan saaristolaisleivän ja sitruunalohkon kera.

    Ainekset

    n. 12 kpl
    600 g
     
    silakkafileitä
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    tai
    2
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 rkl
     
    sinappia
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai

    Leivitys

    2 dl
     
    ruisjauhoja
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai

    Paistamiseen

     
    tai

    Lisäksi

     
     
    tai
    tai
     
    ohuita sitruunanlohkoja
    tai
     
    tilliä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    606 kJ / 145 kcal
    Rasva
    7,3 g
    josta tyydyttynyttä
    2,2 g
    Hiilihydraatit
    7,2 g
    josta sokereita
    1,4 g
    Proteiini
    11,7 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa silakkafileistä selkäevät. Sekoita kulhossa kermaviili, keltuaiset, sinappi ja suola. Upota silakkafileet kermaviiliseokseen ja anna maustua kylmässä pari tuntia.

    Sekoita ruisjauhot ja suola. Ota silakkafileet kermaviilistä ja taita ne kokonaisen kalan muotoon. Kääntele silakat ruisjauhoissa.

    Paista silakat pienissä erissä molemmin puolin voissa kauniin ruskeiksi.

    Tarjoa paistetut silakat peruna- tai saaristolaislimppuviipaleiden päällä sitruunalohkon kanssa. Koristele leivät tillinoksilla.

    Vinkki! Ruokaisemman saat, kun tarjoat lisäksi perunasosetta.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −6 %
      Pirkka suomalainen vähälaktoosinen kevyt kermaviili 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,20/4 kpl
      2,75/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,59/kpl (2,95/kg)
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Pirkka suomalainen ruisjauho 5kg
      Hinta 6,19/kpl
      1,24/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,69/kpl
      7,38/kg
    • Pirkka viipaloitu perunalimppu 450g
      Hinta 2,65/kpl
      5,89/kg
    • Pirkka Parhaat Luomu saaristolaisleipä 300g
      Hinta 3,15/kpl
      10,50/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    • Juustoportti luomu kermaviili 200g
      Hinta 1,45/kpl
      7,25/kg
    • Ahvenanmaan kermaviili 200g laktoositon
      Etuhinta 0,89/kpl
      4,45/kg
      norm. 1,15/kpl (5,75/kg)
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka sinappi mieto 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Meira perinteinen sinappi 950g
      Hinta 4,65/kpl
      4,89/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka ruisjauho 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • Myllärin Luomu Ruisjauho 1kg
      Hinta 2,29/kpl
      2,29/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 1,69/kpl
      9,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,45/kpl
      2,39/kg
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 0,0 (0 arviota)

    • Kokkienkokki
      1 vuosi sitten
      Varmaan hyvää, mutta mitä tehdä keltuaisillle ja jäljelle jäävälle kermaviilille? Valkuaiset voi ehkä pakastaa, mutta tuleeko käytettyä? Kallista ruuan haaskausta...