• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Paahdettu parsaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu parsa

Paahda parsa uunissa ja mausta aasialaisittain seesamiöljyllä ja soijakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan lisäkkeenä tai vaikka salaateissa. Noin 1,65€/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Paksummat parsat on hyvä myös kuoria kevyesti.
  2. Levitä parsat pellille leivinpaperin päälle. Valele parsat öljyllä, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele hieman suolaa sekä seesaminsiemeniä.
  3. Paahda uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä.
  4. Sekoita soijakastike ja seesamiöljy keskenään ja pirskota parsojen päälle ennen tarjoilua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paahtaa parsat myös grillissä välillä käännellen. Grillissä parsa kypsyy muutamassa minuutissa paksuudesta riippuen. Ripottele mausteet ja seesaminsiemenet tällöin vasta kypsien parsojen päälle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 42 arvostelua