• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
Paahdettu persimonsalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu persimonsalaatti

Uunissa paahdetut persimonit täydentävät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja basilikalla höystetyn hienostuneen salaatin. Noin 7,35€/annos.

  • 2 annos
  • alle 30 min

Ainekset

2 annos
    • 2(n. 300 g)Pirkka persimonia
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlpinjansiemeniä
    • 1rs(n. 70 g)punamangoldia
    • 1ruukkurucolaa
    • 1pkt(120 g)Pirkka Parhaat prosciutto crudo ilmakuivattua kinkkua

Basilikakastike

    • 1dlbasilikanlehtiä
    • 3/4dloliiviöljyä
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi persimonit uunivuokaan. Sekoita marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta ja suolasta. Sekoita marinadi persimonviipaleisiin. Paahda persimonit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.
  3. Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella
  4. Huuhdo ja valuta punamangoldi ja rucola. Nostele niistä salaattipeti tarjoiluvadille tai kahdelle lautaselle. Kieputa salaatin päälle ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla persimoneilla, pinjansiemenillä sekä basilikakastikkeella.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua
  • Sartsa11.11.2017

    Ihana makuvivahteinen salaatti. Jos ei käytä juoksevaa hunajaa niin Vinkki; 2 rkl purkkihunajaa + 1 rkl balsamico pussiin ja pyöräytä persimon viipaleet pussissa. Pirkan sitruunapesto korvaa hyvin basilikakastikeen.