Hyppää sisältöön
Paahdettu persimonsalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu persimonsalaatti

  • Annosmäärä2 annos
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Uunissa paahdetut persimonit täydentävät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja basilikalla höystetyn hienostuneen salaatin.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 annos
  • 2 (n. 300 g) Pirkka persimonia
  • 2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 rs (n. 70 g) punamangoldia
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 pkt (120 g) Pirkka Parhaat prosciutto crudo ilmakuivattua kinkkua
  • 1 ps (200 g/125 g) Pirkka mozzarellaa

Basilikakastike

  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria

Ravintosisältö

  • Energia
    1 207 kJ / 288 kcal
  • Rasva
    20,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    5 g
  • Hiilihydraatit
    17,3 g
  • josta sokereita
    17,2 g
  • Proteiini
    8,3 g
  • Suola
    2,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi persimonit uunivuokaan. Sekoita marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta ja suolasta. Sekoita marinadi persimonviipaleisiin. Paahda persimonit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.
  3. Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella
  4. Huuhdo ja valuta punamangoldi ja rucola. Nostele niistä salaattipeti tarjoiluvadille tai kahdelle lautaselle. Kieputa salaatin päälle ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla persimoneilla, pinjansiemenillä sekä basilikakastikkeella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,7 (113 arviota)

  • Lissu
    2 vuotta sitten
    Millä punamangoldin voisi korvata?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Lissu, punamangoldin voi korvata esimerkiksi pinaatilla tai rucolalla.
  • Herkkusuu
    3 vuotta sitten
    Erinomainen ruokaisa salaatti. Pinjansiemenet yllättivät positiivisesti. Hunajaa voi laittaa aavistuksen vähemmän persimoneihin mausta riippuen.
  • Jouluttaja
    3 vuotta sitten
    Voiko persimonit paahtaa jo edellisenä päivänä, vai menevätkö ne "pilalle"?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Jouluttaja, persimonit kannattaa paahtaa vasta hetki ennen tarjoilua.
  • Iksa
    4 vuotta sitten
    Maistuvaa varmaan
  • *
    5 vuotta sitten
    Herkullinen salaatti. Tätä teen takuulla toistekin.
  • Sartsa
    7 vuotta sitten
    Ihana makuvivahteinen salaatti. Jos ei käytä juoksevaa hunajaa niin Vinkki; 2 rkl purkkihunajaa + 1 rkl balsamico pussiin ja pyöräytä persimon viipaleet pussissa. Pirkan sitruunapesto korvaa hyvin basilikakastikeen.