• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahdettu persimonsalaatti

Uunissa paahdetut persimonit täydentävät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja basilikalla höystetyn hienostuneen salaatin.
Paahdettu persimonsalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 annos
  • alle 30 min

Ainekset

2 annosOsta
    • 2(n. 300 g)Pirkka persimonia
    • 2rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2dlpinjansiemeniä
    • 1rs(n. 70 g)punamangoldia
    • 1ruukkurucolaa
    • 1pkt(120 g)Pirkka Parhaat prosciutto crudo ilmakuivattua kinkkua
    • 1pkt(125 g)mozzarellaa

Basilikakastike

    • 1dlbasilikanlehtiä
    • 3/4dloliiviöljyä
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Viipaloi persimonit uunivuokaan. Sekoita marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta ja suolasta. Sekoita marinadi persimonviipaleisiin. Paahda persimonit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.
  3. Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella
  4. Huuhdo ja valuta punamangoldi ja rucola. Nostele niistä salaattipeti tarjoiluvadille tai kahdelle lautaselle. Kieputa salaatin päälle ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla persimoneilla, pinjansiemenillä sekä basilikakastikkeella.

Kommentoi

Arvosana reseptille4