Paahdettu persimonsalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paahdettu persimonsalaatti

  • Annosmäärä2 annos
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Uunissa paahdetut persimonit täydentävät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja basilikalla höystetyn hienostuneen salaatin.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

2 annos
2 (n. 300 g)
 
Pirkka persimonia
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
balsamiviinietikkaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 dl
 
pinjansiemeniä
tai
1 rs (n. 70 g)
 
punamangoldia
tai
1 ruukku
 
rucolaa
tai
1 pkt (120 g)
 
Pirkka Parhaat prosciutto crudo ilmakuivattua kinkkua
tai
1 ps (200 g/125 g)
 
tai

Basilikakastike

1 dl
 
basilikanlehtiä
tai
3/4 dl
 
oliiviöljyä
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
balsamiviinietikkaa
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 207 kJ / 288 kcal
Rasva
20,4 g
josta tyydyttynyttä
5 g
Hiilihydraatit
17,3 g
josta sokereita
17,2 g
Proteiini
8,3 g
Suola
2,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Viipaloi persimonit uunivuokaan. Sekoita marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta ja suolasta. Sekoita marinadi persimonviipaleisiin. Paahda persimonit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.

Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella

Huuhdo ja valuta punamangoldi ja rucola. Nostele niistä salaattipeti tarjoiluvadille tai kahdelle lautaselle. Kieputa salaatin päälle ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla persimoneilla, pinjansiemenillä sekä basilikakastikkeella.