Paahdettu persimonsalaatti
- Annosmäärä2 annos
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunissa paahdetut persimonit täydentävät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja basilikalla höystetyn hienostuneen salaatin.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
2 annos
2 (n. 300 g) | Pirkka persimonia tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | balsamiviinietikkaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 dl | pinjansiemeniä tai |
1 rs (n. 70 g) | punamangoldia tai |
1 ruukku | rucolaa tai |
1 pkt (120 g) | Pirkka Parhaat prosciutto crudo ilmakuivattua kinkkua tai |
1 ps (200 g/125 g) | tai |
Basilikakastike | |
---|---|
1 dl | basilikanlehtiä tai |
3/4 dl | oliiviöljyä tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | balsamiviinietikkaa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 207 kJ / 288 kcal |
Rasva | 20,4 g |
josta tyydyttynyttä | 5 g |
Hiilihydraatit | 17,3 g |
josta sokereita | 17,2 g |
Proteiini | 8,3 g |
Suola | 2,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Viipaloi persimonit uunivuokaan. Sekoita marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta ja suolasta. Sekoita marinadi persimonviipaleisiin. Paahda persimonit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.
Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella
Huuhdo ja valuta punamangoldi ja rucola. Nostele niistä salaattipeti tarjoiluvadille tai kahdelle lautaselle. Kieputa salaatin päälle ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla persimoneilla, pinjansiemenillä sekä basilikakastikkeella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat Prosciutto Crudo ilmakuivattu kinkku 120gHinta 4,09/kpl34,08/kg
- Punamangoldi 70gHinta 1,49/kpl21,29/kg
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 4,75/kpl19,00/l
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Modenalainen balsamietikka 250mlHinta 3,79/kpl15,16/l
- Pirkka pinjansiemen 100gHinta 4,79/kpl47,90/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka mozzarella 200g/125gPlussa-kortillaEtuhinta 2,80/2 kpl11,20/kgIlman Plussa-korttia 1,59/kpl
- Kotivara ilmakuivattu herkkukinkku 100gHinta 3,45/kpl34,50/kg
- Zimbo gourmet ilmakuivattu kinkku 90gHinta 2,69/kpl29,89/kg
- Rucola 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Mimi's Rucola verso 50g SuomiHinta 2,99/kpl59,80/kg
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Fontana oliiviöljy ONE 1lHinta 14,35/kpl14,35/l
- Borges classic oliiviöljy 250mlHinta 4,25/kpl17,00/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,15/kpl16,60/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Plussa-etu −11 %Earth Control Pinjansiemenet 30gPlussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl91,67/kgIlman Plussa-korttia 3,09/kpl
- Sallinen pinjansiemen 100gHinta 4,99/kpl49,90/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Pirkka mozzarella 280g/125g laktoositonHinta 2,09/kpl16,72/kg
- Galbani mozzarella 125gHinta 2,19/kpl17,52/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(41 arviota)
- alle 30 min3,9(7 arviota)
- alle 30 min4,0(35 arviota)
- alle 30 min
- alle 30 min2,5(2 arviota)
- alle 30 min2,8(13 arviota)
- alle 30 min4,9(9 arviota)
- alle 30 min3,7(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (103 arviota)
- Lissu8 kuukautta sittenMillä punamangoldin voisi korvata?
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenLissu, punamangoldin voi korvata esimerkiksi pinaatilla tai rucolalla.
- Herkkusuu1 vuosi sittenErinomainen ruokaisa salaatti. Pinjansiemenet yllättivät positiivisesti. Hunajaa voi laittaa aavistuksen vähemmän persimoneihin mausta riippuen.
- Jouluttaja1 vuosi sittenVoiko persimonit paahtaa jo edellisenä päivänä, vai menevätkö ne "pilalle"?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJouluttaja, persimonit kannattaa paahtaa vasta hetki ennen tarjoilua.
- Iksa2 vuotta sittenMaistuvaa varmaan
- *3 vuotta sittenHerkullinen salaatti. Tätä teen takuulla toistekin.
- Sartsa5 vuotta sittenIhana makuvivahteinen salaatti. Jos ei käytä juoksevaa hunajaa niin Vinkki; 2 rkl purkkihunajaa + 1 rkl balsamico pussiin ja pyöräytä persimon viipaleet pussissa. Pirkan sitruunapesto korvaa hyvin basilikakastikeen.