Paahdettu persimonsalaatti
Uunissa paahdetut persimonit täydentävät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja basilikalla höystetyn hienostuneen salaatin. Noin 7,35€/annos.
- 2 annos
- alle 30 min
Ainekset
2 annos
- 2(n. 300 g)Pirkka persimonia
- 2rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1rklbalsamiviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2dlpinjansiemeniä
- 1rs(n. 70 g)punamangoldia
- 1ruukkurucolaa
- 1pkt(120 g)Pirkka Parhaat prosciutto crudo ilmakuivattua kinkkua
- 1pkt(125 g)Pirkka mozzarellaa
Basilikakastike
- 1dlbasilikanlehtiä
- 3/4dloliiviöljyä
- 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1rklbalsamiviinietikkaa
- 1/2tlsuolaa
- mustapippuria
Valmistus
alle 30 min- Viipaloi persimonit uunivuokaan. Sekoita marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta ja suolasta. Sekoita marinadi persimonviipaleisiin. Paahda persimonit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.
- Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella
- Huuhdo ja valuta punamangoldi ja rucola. Nostele niistä salaattipeti tarjoiluvadille tai kahdelle lautaselle. Kieputa salaatin päälle ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla persimoneilla, pinjansiemenillä sekä basilikakastikkeella.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Maistuvaa varmaan
Herkullinen salaatti. Tätä teen takuulla toistekin.
Ihana makuvivahteinen salaatti. Jos ei käytä juoksevaa hunajaa niin Vinkki; 2 rkl purkkihunajaa + 1 rkl balsamico pussiin ja pyöräytä persimon viipaleet pussissa. Pirkan sitruunapesto korvaa hyvin basilikakastikeen.