Paahdettu persimonsalaatti
- Annosmäärä2 annos
- Valmistusaikaalle 30 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Uunissa paahdetut persimonit täydentävät ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja basilikalla höystetyn hienostuneen salaatin.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
2 annos
- 2 (n. 300 g) Pirkka persimonia
- 2 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 1 rs (n. 70 g) punamangoldia
- 1 ruukku rucolaa
- 1 pkt (120 g) Pirkka Parhaat prosciutto crudo ilmakuivattua kinkkua
- 1 ps (200 g/125 g) Pirkka mozzarellaa
Basilikakastike
- 1 dl basilikanlehtiä
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 1 rkl Pirkka juoksevaa hunajaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia1 207 kJ / 288 kcal
- Rasva20,4 g
- josta tyydyttynyttä5 g
- Hiilihydraatit17,3 g
- josta sokereita17,2 g
- Proteiini8,3 g
- Suola2,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Viipaloi persimonit uunivuokaan. Sekoita marinadi hunajasta, balsamiviinietikasta ja suolasta. Sekoita marinadi persimonviipaleisiin. Paahda persimonit 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Paahda pinjansiemenet kauniin kullanruskeiksi kuivalla paistinpannulla.
- Sekoita basilikakastikkeen aineet sileäksi sauvasekoittimella
- Huuhdo ja valuta punamangoldi ja rucola. Nostele niistä salaattipeti tarjoiluvadille tai kahdelle lautaselle. Kieputa salaatin päälle ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita ja revi joukkoon myös mozzarella. Viimeistele salaatti paahdetuilla persimoneilla, pinjansiemenillä sekä basilikakastikkeella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl99,67/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (105,00/kg)
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 4,00/3 kpl10,67/kgIlman Plussa-korttia 1,55/kpl (12,40/kg)
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,00/3 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (16,72/kg)
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min2,5(2 arviota)
- alle 30 min3,8(56 arviota)
- 30 - 60 min2,5(4 arviota)
- alle 30 min
- alle 5 min2,9(12 arviota)
- alle 30 min2,8(16 arviota)
- alle 30 min3,8(5 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,7 (113 arviota)
- Lissu2 vuotta sittenMillä punamangoldin voisi korvata?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenLissu, punamangoldin voi korvata esimerkiksi pinaatilla tai rucolalla.
- Herkkusuu3 vuotta sittenErinomainen ruokaisa salaatti. Pinjansiemenet yllättivät positiivisesti. Hunajaa voi laittaa aavistuksen vähemmän persimoneihin mausta riippuen.
- Jouluttaja3 vuotta sittenVoiko persimonit paahtaa jo edellisenä päivänä, vai menevätkö ne "pilalle"?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJouluttaja, persimonit kannattaa paahtaa vasta hetki ennen tarjoilua.
- Iksa4 vuotta sittenMaistuvaa varmaan
- *5 vuotta sittenHerkullinen salaatti. Tätä teen takuulla toistekin.
- Sartsa7 vuotta sittenIhana makuvivahteinen salaatti. Jos ei käytä juoksevaa hunajaa niin Vinkki; 2 rkl purkkihunajaa + 1 rkl balsamico pussiin ja pyöräytä persimon viipaleet pussissa. Pirkan sitruunapesto korvaa hyvin basilikakastikeen.