• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Välimeren parsaa

Keväinen parsa saa kaverikseen välimeren makuja, possua, aurinkokuivattuja tomaatteja ja parmesaania.
Välimeren parsaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 174 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori parsat ohuesti ja leikkaa muutama sentti tyvestä pois, jos varsi tuntuu tyviosasta puumaiselta ja kuori paksulta. Muuten vihreää parsaa ei tarvitse kuoria. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä). Paistokasari käy tähän tarkoitukseen hyvin. Anna kiehua miedolla lämmöllä 4-8 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Valuta parsat talouspyyhkeen tai -paperin päällä.
  2. Paahda pinjansiemenet pannulla. Revi rucola laakealle vadille. Pirskottele salaatille balsamiviinietikkaa ja aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia. Nosta parsat vadille ja asettele possuviipaleet aaltoilevasti parsojen päälle.
  3. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä, suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja pieniksi lastuiksi leikattua parmesaania tai emmentalia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 174 kcal726 kJ
  • Proteiinia8,28 g
  • Hiilihydraatteja3,57 g
  • Rasvaa13,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille