Pääsiäisen juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäisen juustokakku

Pääsiäisen juustokakussa maistuvat mango- ja passionhedelmä. Raikas kakku kuorrutetaan appelsiinisella passionkiilteellä. Noin 0,70 €/annos

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Täyte

Pinnalle

    • 1dlPirkka appelsiinitäysmehua
    • 1iso (n. 2 rkl)passionhedelmä
    • 1dlhyytelösokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta se sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango sekä passionhedelmän sisus. Kiehauta limetinmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
  4. Mittaa appelsiinimehu ja passionhedelmän hedelmäliha kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa uudestaan. Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes se paksunee. Lusikoi ja levitä kiille kakun pinnalle ja nosta kakku peitettynä jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.
  5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Kiilteen on tarkoitus jäädä kastikemaiseksi hyytelöksi, ei siis hyytyä kokonaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Saat kakusta korkeamman, jos teet sen pieneen ⌀ 18-20 cm vuokaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Pirkka Daniela vaniljanmakuinen täytekeksi 350g
    2,29/kpl6,54/kg
  • K-Menu Vaniljatäytekeksi 350g
    0,99/kpl2,83/kg
  • Oreo original täytekeksi 154g vanilja
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-5 %
    1,32/kpl8,57/kg
  • Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,85/kpl5,70/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    2,25/kpl11,25/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    2,59/kpl12,95/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • DR.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    1,95/kpl114,71/kg
  • Pirkka mangoviipaleet sokeriliemessä 425g/255g
    1,39/kpl5,45/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Valio vispikerma 1l UHT laktoositon
    7,59/kpl
  • Valio vispikerma 2dl UHT laktoositon
    2,09/kpl10,45/l
  • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
    1,39/kpl5,56/kg
  • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
    1,05/kpl4,20/kg
  • Valio pehmeä maitorahka 250 g
    0,79/kpl3,16/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,95/kpl10,83/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    1,90/kpl9,50/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    0,59/kpl
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,83/kpl
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Passion
    10,95/kg
  • Lime
    0,21/kpl2,79/kg
  • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
    1,09/kpl
  • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l sisältää hedelmälihaa
    1,99/kpl
  • Pirkka appelsiinitäysmehu 2 dl
    0,55/kpl2,75/l
  • Dansukker Hyytelösokeri 350g
    1,45/kpl4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 133 arvostelua
  • Jane6.4.2019

    Ihanan makuinen kakku. Passionhedelmä lisämakuna superhyvä. Laitoin vaniljarahkan ja tavallisen tuorejuuston,kun ei ollut vaniljan makuista tuorejuustoa.

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2019

    Kiireinen pääsiäisenä, emme suosittele pakastamaan kakkua, koska sen rakenne saattaa muuttua sulaessa vetiseksi. Mikäli kuitenkin pakastat kakun, kannattaa tarjota se hieman kohmeisena.

  • Kiireinen pääsiäisenä28.3.2019

    Voiko kakun pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu1.4.2018

    Tirpsu, täytteeseen on tarkoitus laittaa yhden passionhedelmän sisus. Toki halutessasi voit maustaa täytteen myös pelkästään mangolla.

  • Tirpsu1.4.2018

    Tuleeko siis passionhedelmän sisus kivineen täytteeseen? Kun ohjeessa lukee näin mutta videolla sitä ei laitettu...

  • K-Kuluttajapalvelu31.3.2018

    Pääsiäistipu, mangon hedelmälihalle on luontaista, että siinä on aina jonkin verran kuitumaisia säikeitä. Koska on kyseessä luonnontuote, voi säikeisyyttä esiintyä joskus tavallista enemmän. Jos kyseessä olivat Pirkka mangovipaleet sokeriliemessä, voit olla asiasta vielä yhteydessä K-Kuluttajapalveluun esimerkiksi sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi)

  • Pääsiästipu31.3.2018

    Tuleeko muidenkin mangoista sellaista ihme rihmaa/karvaa joka tarttuu vatkaimiin ja jää myös kakkuun? Joskus tein mangorahkaa myös säilykemangosta ja kävi samalla tavalla...

  • Emzey30.3.2018

    Reseptissä taitaa kohdassa 3 olla virhe? Kuuluuko passionhedelmän hedelmäliha laittaa täytteeseen?

  • K-Kuluttajapalvelu30.3.2018

    Emzey, juustokakkuun tarvitaan kaksi passionhedelmää. Toinen laitetaan täytteen joukkoon ja toinen pinnalle tulevaan kiilteeseen.

  • Lellu29.3.2018

    Voisiko kiilteessä käyttää liivatetta hyytelösokerin sijaan? Kuinka paljon?

  • K-Kuluttajapalvelu29.3.2018

    Lellu, kiille kannattaa mielummin tehdä reseptin mukaan hyytelösokerilla.

  • Mimmi23.3.2018

    Aivan ihanalta näyttävä kakku. Tämän aion tehdä pääsiäisenä.