Pääsiäisen juustokakku
Pääsiäisen juustokakussa maistuvat mango- ja passionhedelmä. Raikas kakku kuorrutetaan appelsiinisella passionkiilteellä. Noin 0,70 €/annos
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 1/2pkt(à 350 g)Pirkka Daniela vaniljanmakuisia täytekeksejä
- 50gvoita
Täyte
- 5liivatelehteä
- 1tlk(425/255 g)Pirkka mangoviipaleita sokeriliemessä
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 3/4dlsokeria
- 1iso (n. 2 rkl)passionhedelmä
- 2rkllimetinmehua
Pinnalle
- 1dlPirkka appelsiinitäysmehua
- 1iso (n. 2 rkl)passionhedelmä
- 1dlhyytelösokeria
Valmistus
yli 60 min- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta se sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango sekä passionhedelmän sisus. Kiehauta limetinmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
- Mittaa appelsiinimehu ja passionhedelmän hedelmäliha kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa uudestaan. Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes se paksunee. Lusikoi ja levitä kiille kakun pinnalle ja nosta kakku peitettynä jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.
- Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Kiilteen on tarkoitus jäädä kastikemaiseksi hyytelöksi, ei siis hyytyä kokonaan.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Saat kakusta korkeamman, jos teet sen pieneen ⌀ 18-20 cm vuokaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi
Taivaallisen hyvä juustokakku! Olen tehnyt tämän vuosi sitten pääsiäiseksi ja vastaanotto oli mainio. Tuleva pääsiäinen ollaan poissa kotoa, joten teen taas varmaankin pääsiäisen jälkeen. Hyvää kakkua voi nautiskelu milloin vain!
Ihanan makuinen kakku. Passionhedelmä lisämakuna superhyvä. Laitoin vaniljarahkan ja tavallisen tuorejuuston,kun ei ollut vaniljan makuista tuorejuustoa.
Kiireinen pääsiäisenä, emme suosittele pakastamaan kakkua, koska sen rakenne saattaa muuttua sulaessa vetiseksi. Mikäli kuitenkin pakastat kakun, kannattaa tarjota se hieman kohmeisena.
Voiko kakun pakastaa?
Tirpsu, täytteeseen on tarkoitus laittaa yhden passionhedelmän sisus. Toki halutessasi voit maustaa täytteen myös pelkästään mangolla.
Tuleeko siis passionhedelmän sisus kivineen täytteeseen? Kun ohjeessa lukee näin mutta videolla sitä ei laitettu...
Pääsiäistipu, mangon hedelmälihalle on luontaista, että siinä on aina jonkin verran kuitumaisia säikeitä. Koska on kyseessä luonnontuote, voi säikeisyyttä esiintyä joskus tavallista enemmän. Jos kyseessä olivat Pirkka mangovipaleet sokeriliemessä, voit olla asiasta vielä yhteydessä K-Kuluttajapalveluun esimerkiksi sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi)
Tuleeko muidenkin mangoista sellaista ihme rihmaa/karvaa joka tarttuu vatkaimiin ja jää myös kakkuun? Joskus tein mangorahkaa myös säilykemangosta ja kävi samalla tavalla...
Emzey, juustokakkuun tarvitaan kaksi passionhedelmää. Toinen laitetaan täytteen joukkoon ja toinen pinnalle tulevaan kiilteeseen.
Reseptissä taitaa kohdassa 3 olla virhe? Kuuluuko passionhedelmän hedelmäliha laittaa täytteeseen?
Voisiko kiilteessä käyttää liivatetta hyytelösokerin sijaan? Kuinka paljon?
Lellu, kiille kannattaa mielummin tehdä reseptin mukaan hyytelösokerilla.
Aivan ihanalta näyttävä kakku. Tämän aion tehdä pääsiäisenä.