• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Pääsiäisen juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäisen juustokakku

Pääsiäisen juustokakussa maistuvat mango- ja passionhedelmä. Raikas kakku kuorrutetaan appelsiinisella passionkiilteellä. Noin 0,70 €/annos

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Täyte

Pinnalle

    • 1dlPirkka appelsiinitäysmehua
    • 1iso (n. 2 rkl)passionhedelmä
    • 1dlhyytelösokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22-24 cm) pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta se sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango sekä passionhedelmän sisus. Kiehauta limetinmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
  4. Mittaa appelsiinimehu ja passionhedelmän hedelmäliha kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa uudestaan. Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes se paksunee. Lusikoi ja levitä kiille kakun pinnalle ja nosta kakku peitettynä jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.
  5. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Kiilteen on tarkoitus jäädä kastikemaiseksi hyytelöksi, ei siis hyytyä kokonaan.

Tiesitkö että...

Vinkki! Saat kakusta korkeamman, jos teet sen pieneen ⌀ 18-20 cm vuokaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 95 arvostelua
  • Tirpsu1.4.2018

    Tuleeko siis passionhedelmän sisus kivineen täytteeseen? Kun ohjeessa lukee näin mutta videolla sitä ei laitettu...

  • K-Kuluttajapalvelu1.4.2018

    Tirpsu, täytteeseen on tarkoitus laittaa yhden passionhedelmän sisus. Toki halutessasi voit maustaa täytteen myös pelkästään mangolla.

  • Pääsiästipu31.3.2018

    Tuleeko muidenkin mangoista sellaista ihme rihmaa/karvaa joka tarttuu vatkaimiin ja jää myös kakkuun? Joskus tein mangorahkaa myös säilykemangosta ja kävi samalla tavalla...

  • K-Kuluttajapalvelu31.3.2018

    Pääsiäistipu, mangon hedelmälihalle on luontaista, että siinä on aina jonkin verran kuitumaisia säikeitä. Koska on kyseessä luonnontuote, voi säikeisyyttä esiintyä joskus tavallista enemmän. Jos kyseessä olivat Pirkka mangovipaleet sokeriliemessä, voit olla asiasta vielä yhteydessä K-Kuluttajapalveluun esimerkiksi sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi)

  • Emzey30.3.2018

    Reseptissä taitaa kohdassa 3 olla virhe? Kuuluuko passionhedelmän hedelmäliha laittaa täytteeseen?

  • K-Kuluttajapalvelu30.3.2018

    Emzey, juustokakkuun tarvitaan kaksi passionhedelmää. Toinen laitetaan täytteen joukkoon ja toinen pinnalle tulevaan kiilteeseen.

  • Lellu29.3.2018

    Voisiko kiilteessä käyttää liivatetta hyytelösokerin sijaan? Kuinka paljon?

  • K-Kuluttajapalvelu29.3.2018

    Lellu, kiille kannattaa mielummin tehdä reseptin mukaan hyytelösokerilla.

  • Mimmi23.3.2018

    Aivan ihanalta näyttävä kakku. Tämän aion tehdä pääsiäisenä.