Pääsiäisen juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pääsiäisen juustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Ihanan raikas mango-passionjuustokakku kruunaa pääsiäisen juhlapöydän. Pääsiäisjuustokakku maistuu mangolta ja sen koristeena on kaunis passionhedelmäkiille.

    Ainekset

    12 annosta
    1/2 pkt (à 350 g)
     
    Pirkka Daniela vaniljatäytekeksejä
    tai
    50 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    5
     
    liivatelehteä
    tai
    1 tlk (425/255 g)
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    1 prk (250 g)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1 iso (n. 2 rkl)
     
    passionhedelmää
    tai
    2 rkl
     
    limetinmehua
    tai

    Pinnalle

    1 dl
     
    Pirkka appelsiinitäysmehua
    tai
    1 iso (n. 2 rkl)
     
    passionhedelmää
    tai
    1 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 005 kJ / 240 kcal
    Rasva
    12,8 g
    josta tyydyttynyttä
    8,1 g
    Hiilihydraatit
    26 g
    josta sokereita
    21,7 g
    Proteiini
    4,7 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Pohja

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 22–24 cm) pohjalle.

    Täyte

    Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Valuta säilykemango ja soseuta se sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi.

    Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango sekä passionhedelmän sisus.

    Kiehauta limetinmehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos mangotäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen.

    Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

    Kiille

    Mittaa appelsiinimehu ja passionhedelmän hedelmäliha kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa uudestaan. Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes se paksunee. Lusikoi ja levitä kiille kakun pinnalle ja nosta kakku peitettynä jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.

    Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Kiilteen on tarkoitus jäädä kastikemaiseksi hyytelöksi, ei siis hyytyä kokonaan.

    Saat kakusta korkeamman, jos teet sen pieneen ⌀ 18–20 cm vuokaan.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka mangoviipaleet sokeriliemessä 425g/255g
      Hinta 1,59/kpl
      6,24/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Lime
      Hinta n. 0,31/kpl
      3,89/kg
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
      Hinta 2,19/kpl
      2,19/l
    • Dansukker hyytelösokeri 350g
      Hinta 1,85/kpl
      5,29/kg
    • Oivariini 400g normaalisuolainen
      Hinta 3,29/kpl
      8,23/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Passion
      Hinta n. 0,44/kpl
      10,95/kg
    • Pirkka tuorepuristettu appelsiinitäysmehu 1l
      Hinta 3,29/kpl
      3,29/l
    • Pirkka appelsiinitäysmehu 1 l
      Hinta 2,49/kpl
      2,49/l
    • Dansukker hyytelösokeri multi 370g
      Hinta 2,09/kpl
      5,65/kg
    • Dansukker Hillosokeri 1kg
      Hinta 2,75/kpl
      2,75/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (221 arviota)

    • Ruma tuli
      10 kuukautta sitten
      Kiilteen, tai sanoisinko möykkykasan ohjeessa on varmaan suhteet pielessä. Tuli rakeista ja jämähti kökkäreiseksi levittäessä (en todellakaan odottanut 10min jäähtymiseen sillä olisi jämähtänyt kattilan pohjalle) hyytelösokerin paketin kiilleohjeessa tuplamäärä nestettä, varmaan tässä vika.
    • AnnMari68
      1 vuosi sitten
      Taivaallisen hyvä juustokakku! Olen tehnyt tämän vuosi sitten pääsiäiseksi ja vastaanotto oli mainio. Tuleva pääsiäinen ollaan poissa kotoa, joten teen taas varmaankin pääsiäisen jälkeen. Hyvää kakkua voi nautiskelu milloin vain!
    • Jane
      4 vuotta sitten
      Ihanan makuinen kakku. Passionhedelmä lisämakuna superhyvä. Laitoin vaniljarahkan ja tavallisen tuorejuuston,kun ei ollut vaniljan makuista tuorejuustoa.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Kiireinen pääsiäisenä, emme suosittele pakastamaan kakkua, koska sen rakenne saattaa muuttua sulaessa vetiseksi. Mikäli kuitenkin pakastat kakun, kannattaa tarjota se hieman kohmeisena.
    • Kiireinen pääsiäisenä
      4 vuotta sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Tirpsu, täytteeseen on tarkoitus laittaa yhden passionhedelmän sisus. Toki halutessasi voit maustaa täytteen myös pelkästään mangolla.
    • Tirpsu
      5 vuotta sitten
      Tuleeko siis passionhedelmän sisus kivineen täytteeseen? Kun ohjeessa lukee näin mutta videolla sitä ei laitettu...
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Pääsiäistipu, mangon hedelmälihalle on luontaista, että siinä on aina jonkin verran kuitumaisia säikeitä. Koska on kyseessä luonnontuote, voi säikeisyyttä esiintyä joskus tavallista enemmän. Jos kyseessä olivat Pirkka mangovipaleet sokeriliemessä, voit olla asiasta vielä yhteydessä K-Kuluttajapalveluun esimerkiksi sivuston palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla (kuluttajapalvelu@kesko.fi)
    • Pääsiästipu
      5 vuotta sitten
      Tuleeko muidenkin mangoista sellaista ihme rihmaa/karvaa joka tarttuu vatkaimiin ja jää myös kakkuun? Joskus tein mangorahkaa myös säilykemangosta ja kävi samalla tavalla...
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Emzey, juustokakkuun tarvitaan kaksi passionhedelmää. Toinen laitetaan täytteen joukkoon ja toinen pinnalle tulevaan kiilteeseen.
    • Emzey
      5 vuotta sitten
      Reseptissä taitaa kohdassa 3 olla virhe? Kuuluuko passionhedelmän hedelmäliha laittaa täytteeseen?
    • Lellu
      5 vuotta sitten
      Voisiko kiilteessä käyttää liivatetta hyytelösokerin sijaan? Kuinka paljon?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Lellu, kiille kannattaa mielummin tehdä reseptin mukaan hyytelösokerilla.
    • Mimmi
      5 vuotta sitten
      Aivan ihanalta näyttävä kakku. Tämän aion tehdä pääsiäisenä.