• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Pähkinäiset kierrepitkot

Kierrepitkot on helppo muotoilla. Täytteessä maistuvat pähkinät, mantelit ja kirsikat.
Pähkinäiset kierrepitkot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 kpl
  • yli 60 min
  • 108 kcal / annos (30g)

Ainekset

4 kpl
    • 5dlmaitoa
    • 2ps(à 11 g)kuivahiivaa
    • 2dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2tlsuolaa
    • 1rklkardemummaa
    • 200gvoita tai leivontamargariinia
    • n. 14dl(900 g)vehnäjauhoja

Täyte

    • 1ps(150 g)hasselpähkinöitä
    • 2tlk(à 160 g)punaisia kirsikoita
    • 1ps(125 g)mantelirouhetta
    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 4tlvanilliinisokeria

Voiteluun ja pinnalle

    • 1kananmuna
    • raesokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito hieman käden lämpöä lämpimämmäksi (+42-asteiseksi). Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen hyvin sekoittaen. Lisää sokeri, muna, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Alusta taikinaan loput jauhot. Taikinan pitää olla pehmeää ja kimmoisaa, käsistä irtoavaa. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
  2. Hienonna täytettä varten pähkinät ja valutetut kirsikat karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa tai veitsellä. Sekoita joukkoon mantelirouhe.
  3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli taikinapalat 40 x 30 cm:n levyiksi. Voitele yksi taikinalevy neljäsosalla pehmeää rasvaa, ripottele päälle neljäsosa sokerista, vanilliinisokerista ja manteli-pähkinä-kirsikkaseoksesta. Kääri taikinalevy pitkän sivun suuntaisesti rullaksi.
  4. Halkaise rulla terävällä veitsellä pitkittäin, mutta jätä toisesta päästä parin sentin verran kiinni. Kierrä säikeet toistensa ympärille ja nipistä ne toisiinsa kiinni myös toisesta päästä. Nosta pitko leivinpaperille pellille. Valmista muutkin pitkot samalla tavalla.
  5. Peitä pitkot liinalla ja kohota hyvin. Voitele ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Pane päälle leivinpaperi paistumisen loppuvaiheessa, jos pitkot tummuvat liikaa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 108 kcal451 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja12 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille