Paistettu riisi
Paistettu riisi eli fried rice muistuttaa pyttipannua. Voit hyödyntää siihen ylijääneen riisin ja muita tähderuokia. Noin 1,80€/annos.*
3 annostaalle 30 min525 kcal / annos (320g)
Ainekset
3 annosta
- n. 6dlkeitettyä, kylmää riisiä tai
- 1 1/2dlPirkka pitkäjyväistä tai jasmiiniriisiä (raakaa)
- 1(150 g)keltainen paprika
- 1(75 g)sipuli
- n. 2rklrypsiöljyä
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2tlinkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
- 1/2tlPirkka chilirouhetta
- n. 175gkypsää broileria
- 2kananmunaa
- 1rkllimetinmehua
- n. 1/2rklPirkka kala- tai soijakastiketta
- 1dlkorianteria hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ellei sinulla ole valmiiksi keitettyä riisiä. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
- Kuullota sipulia hetki öljyssä (1 rkl) pannulla. Lisää paprika, valkosipuli, inkivääri ja chilirouhe. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää loppu öljy ja riisi pannulle. Paista välillä sekoitellen 5-10 minuuttia. Lisää öljyä tarvittaessa. Lisää kuutioitu kypsä broileri.
- Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko munien rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa. Mausta limetinmehulla ja kala- tai soijakastikkeella. Ripottele pinnalle korianteri.
Tiesitkö että...
175 g kypsää broileria vastaa noin 250 g raakoja broilerin fileesuikaleita tai -pihvejä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 320g100 g
- 525 kcal2 190 kJ
- Proteiinia 29 g
- Hiilihydraatteja49 g
- Rasvaa24 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi