Paistettu riisiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistettu riisi

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
Paistettu riisi eli fried rice muistuttaa pyttipannua. Voit hyödyntää siihen ylijääneen riisin ja muita tähderuokia.
  • Laktoositon
  • Maidoton

Ainekset

3 annosta
n. 6 dl
 
1 1/2 dl
 
keitettyä, kylmää riisiä
tai
tai
1 (150 g)
 
keltainen paprika
tai
1 (75 g)
 
sipuli
tai
n. 2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1
 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
tai
2 tl
 
inkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
tai
1/2 tl
 
tai
n. 175 g
 
kypsää broileria
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 rkl
 
limetinmehua
tai
n. 1/2 rkl
 
Pirkka kala- tai soijakastiketta
tai
1 dl
 
korianteria hienonnettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 167 kJ / 279 kcal
Rasva
7,5 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
41,1 g
josta sokereita
1,3 g
Proteiini
10,3 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ellei sinulla ole valmiiksi keitettyä riisiä. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Poista paprikasta kanta ja siemenet. Leikkaa suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli.
Kuullota sipulia hetki öljyssä (1 rkl) pannulla. Lisää paprika, valkosipuli, inkivääri ja chilirouhe. Jatka paistamista muutama minuutti. Lisää loppu öljy ja riisi pannulle. Paista välillä sekoitellen 5–10 minuuttia. Lisää öljyä tarvittaessa. Lisää kuutioitu kypsä broileri.
Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko munien rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa. Mausta limetinmehulla ja kala- tai soijakastikkeella. Ripottele pinnalle korianteri.
175 g kypsää broileria vastaa noin 250 g raakoja broilerin fileesuikaleita tai -pihvejä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma riisi 500g
    Hinta 1,95/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka pitkäjyväinen riisi 1kg
    Hinta 2,19/kpl
    2,19/kg
  • Paprika keltainen pakattu kg
    Hinta n. 0,97/kpl
    6,49/kg
  • Spice Up! Inkivääritahna 110g
    Hinta 2,59/kpl
    23,55/kg
  • Pirkka chilirouhe 17g
    Hinta 0,85/kpl
    50,00/kg
  • Grillattu br.rintaleike
    Hinta n. 3,19/kpl
    15,95/kg
  • Lime
    Hinta n. 0,40/kpl
    4,99/kg
  • Ben's Original Pitkäjyväinen riisi keitinpusseissa 4x125g
    Hinta 2,85/kpl
    5,70/kg
  • K-Menu pitkäjyväinen riisi 1kg
    Hinta 0,85/kpl
    0,85/kg
  • Paprika keltainen ulkomainen
    Hinta n. 0,97/kpl
    6,49/kg
  • Sipuli
    Hinta n. 0,13/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
    Hinta 0,89/kpl
    2,54/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,55/kpl
    10,95/kg
  • K-Menu valkosipuli 100g 2lk
    Hinta 0,75/kpl
    7,50/kg
  • Meira Chilirouhe tulinen 22g tlk
    Hinta 1,55/kpl
    70,45/kg
  • Meira tulinen chilimauste 45g mylly suolaton maustesekoitus
    Hinta 4,45/kpl
    98,89/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Santa Maria Kalakastike 200ml
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/l
  • Spice Up! Thai Kalakastike 200ml
    Hinta 2,79/kpl
    13,95/l
  • Järvikylä korianteri rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Järvikylä Korianteri rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (308 arviota)

  • eiollukokeistakiinni
    9 päivää sitten
    ei pärjäilly tuli risotto
  • Kotikokki numero 3
    6 kuukautta sitten
    Riisiä paistaessa sai kyllä käyttää rypsiöljyä ihan reilusti, että sai edes vähän näyttämään paistetulta riisiltä. Myös ainesosia sai pyöritellä lautaselta toiselle kun ei kaikkea voi samaan pannuun nakata samanaikaisesti