Larb gai eli thaimaalainen kanasalaatti
Helppo thaimaalainen jauhelihasalaatti tehdään kanan jauhelihasta ja maustetaan chilillä ja sitruunaruoholla. Aasialainen kanasalaatti tarjotaan salaatinlehden päältä.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 2rkljasmiiniriisiä
- 1pkt(400 g)Pirkka Vikkelät kanan jauhelihaa
- 2tlrypsiöljyä
- 2(70 g)salottisipulia
- 1sitruunaruohon varsi
- 1rklvettä
- 1rkllimetinmehua
- 1rklruokosokeria
- 1/2tllimetinkuorta raastettuna
- 2kevätsipulin vartta hienonnettuna
- 1ruukkutuoretta korianteria hienonnettuna
- 1ruukkutuoretta minttua hienonnettuna
- 1ps(2 kpl /200 g)Pirkka Parhaat rapeaa pikkusalaattia
Valmistus
alle 30 min- Paahda raaka riisi kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Jauha riisi monitoimikoneella tai morttelissa karkeaksi jauhoksi.
- Kypsennä jauheliha pannulla öljyssä, mutta älä ruskista.
- Kuori ja viipaloi salottisipulit. Hienonna chilit. Kuori ja hienonna sitruunaruoho. Lisää sipulit, chilit ja sitruunaruoho jauhelihan joukkoon.
- Lisää seokseen kalakastike, vesi, sokeri, limetinmehu ja -kuori. Paista seosta kunnes neste haihtuu. Sekoita joukkoon kevätsipuli.
- Irrottele pestyt salaatinlehdet toisistaan. Kokoa larb gai lusikoimalla jauhelihaseosta salaatinlehtien päälle. Ripottele päälle paahdettu riisijauho ja hienonnettuja yrttejä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi