Siika-kabayaki
Siika-kabayaki maustetaan mirinillä eli makealla riisiviinillä ja soijakastikkeella. Suomalaisittain japanilainen kalaruoka valmistuu siiasta.
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 4siikafileetä
- suolaa
- mustapippuria
- 2rklrypsiöljyä
- 3/4dlsoijakastiketta
- 3/4dlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
- 2rklsokeria
- 4kevätsipulia
- 2tlpaahdettuja seesaminsiemeniä
Lisäksi
- 1lkeitettyä riisiä
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa siikafileet kahtia ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kalaan kaunis pinta, noin 2-4 minuuttia per puoli.
- Sekoita soijakastike, mirin ja sokeri keskenään ja kaada pannulle kalojen päälle. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike paksunee. Lusikoi samalla kastiketta kalojen päälle.
- Tarjoile kalat vastapaistettuina riisin kanssa. Ripottele annosten päälle hienonnettua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hei, aion kokeilla reseptiä, mutta haluaisin tietää, että kuuluuko siikafileissä olla nahka? Pitäisikö se poistaa?
Sonsku, kabayakiin kannattaa fileistä poistaa nahka.