• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Siika-kabayakiReseptin teki kumppani

Siika-kabayaki

Siika-kabayaki maustetaan mirinillä eli makealla riisiviinillä ja soijakastikkeella. Suomalaisittain japanilainen kalaruoka valmistuu siiasta.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 4siikafileetä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 3rklPirkka vehnäjauhoja
    • 2rklrypsiöljyä
    • 3/4dlsoijakastiketta
    • 3/4dlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
    • 2rklsokeria
    • 4kevätsipulia
    • 2tlpaahdettuja seesaminsiemeniä

Lisäksi

    • 1lkeitettyä riisiä

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa siikafileet kahtia ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista kalaan kaunis pinta, noin 2-4 minuuttia per puoli.
  3. Sekoita soijakastike, mirin ja sokeri keskenään ja kaada pannulle kalojen päälle. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike paksunee. Lusikoi samalla kastiketta kalojen päälle.
  4. Tarjoile kalat vastapaistettuina riisin kanssa. Ripottele annosten päälle hienonnettua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua
  • Sonsku21.4.2017

    Hei, aion kokeilla reseptiä, mutta haluaisin tietää, että kuuluuko siikafileissä olla nahka? Pitäisikö se poistaa?

  • K-Kuluttajapalvelu21.4.2017

    Sonsku, kabayakiin kannattaa fileistä poistaa nahka.