Siika-kabayaki
Siika-kabayaki maustetaan mirinillä eli makealla riisiviinillä ja soijakastikkeella. Suomalaisittain japanilainen kalaruoka valmistuu siiasta.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 4siikafileetä
- suolaa
- mustapippuria
- 2rklrypsiöljyä
- 3/4dlsoijakastiketta
- 3/4dlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
- 2rklsokeria
- 4kevätsipulia
- 2tlpaahdettuja seesaminsiemeniä
Lisäksi
- 1lkeitettyä riisiä
Valmistus
alle 30 min- Leikkaa siikafileet kahtia ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista kalaan kaunis pinta, noin 2-4 minuuttia per puoli.
- Sekoita soijakastike, mirin ja sokeri keskenään ja kaada pannulle kalojen päälle. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike paksunee. Lusikoi samalla kastiketta kalojen päälle.
- Tarjoile kalat vastapaistettuina riisin kanssa. Ripottele annosten päälle hienonnettua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Hei, aion kokeilla reseptiä, mutta haluaisin tietää, että kuuluuko siikafileissä olla nahka? Pitäisikö se poistaa?
Sonsku, kabayakiin kannattaa fileistä poistaa nahka.