Siika-kabayakiReseptin takana kumppani

Siika-kabayaki

Siika-kabayaki maustetaan mirinillä eli makealla riisiviinillä ja soijakastikkeella. Suomalaisittain japanilainen kalaruoka valmistuu siiasta.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 4siikafileetä
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 2rklrypsiöljyä
    • 3/4dlsoijakastiketta
    • 3/4dlmiriniä eli makeaa riisiviiniä
    • 2rklsokeria
    • 4kevätsipulia
    • 2tlpaahdettuja seesaminsiemeniä

Lisäksi

    • 1lkeitettyä riisiä

Valmistus

alle 30 min
  1. Leikkaa siikafileet kahtia ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista kalaan kaunis pinta, noin 2-4 minuuttia per puoli.
  3. Sekoita soijakastike, mirin ja sokeri keskenään ja kaada pannulle kalojen päälle. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike paksunee. Lusikoi samalla kastiketta kalojen päälle.
  4. Tarjoile kalat vastapaistettuina riisin kanssa. Ripottele annosten päälle hienonnettua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

Katso video

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Siikafilee
    Siikafilee
    39,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl