Siika-kabayaki
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Siika-kabayaki maustetaan mirinillä eli makealla riisiviinillä ja soijakastikkeella. Suomalaisittain japanilainen kalaruoka valmistuu siiasta.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
4 | siikafileetä tai |
suolaa tai | |
mustapippuria tai | |
3 rkl | tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
3/4 dl | soijakastiketta tai |
3/4 dl | miriniä eli makeaa riisiviiniä tai |
2 rkl | sokeria tai |
4 | kevätsipulia tai |
2 tl | paahdettuja seesaminsiemeniä tai |
Lisäksi | |
---|---|
1 l | keitettyä riisiä tai |
Valmistus
alle 30 min
Leikkaa siikafileet kahtia ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
Kuumenna öljy pannulla ja paista kalaan kaunis pinta, noin 2–4 minuuttia per puoli.
Sekoita soijakastike, mirin ja sokeri keskenään ja kaada pannulle kalojen päälle. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike paksunee. Lusikoi samalla kastiketta kalojen päälle.
Tarjoile kalat vastapaistettuina riisin kanssa. Ripottele annosten päälle hienonnettua kevätsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,4(27 arvostelua)
- alle 30 min3,8(9 arvostelua)
- 30 - 60 min4,3(31 arvostelua)
- alle 30 min3,8(6 arvostelua)
- alle 30 min4,3(6 arvostelua)
- alle 30 min4,0(1 arvostelu)
- alle 30 min4,1(8 arvostelua)
- alle 30 min3,0(1 arvostelu)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (11 arvostelua)
- Sonsku5 vuotta sittenHei, aion kokeilla reseptiä, mutta haluaisin tietää, että kuuluuko siikafileissä olla nahka? Pitäisikö se poistaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSonsku, kabayakiin kannattaa fileistä poistaa nahka.