Paketoitu dijonuunilohi ja bataattiviipaleetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paketoitu dijonuunilohi ja bataattiviipaleet

Dijonsinapilla silatut uunikirjolohifieet kypsennetään meheviksi päällekkäin paketoituna. Tarjoa uunilohen kanssa paahdettuja bataattiviipaleita.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin suolaliemi. Kiehauta vesi ja merisuola. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Kaada liemi laakeaan reunalliseen astiaan jäähtymään. Nosta kalafileet jäähtyneeseen liemeen ja tarkista, että fileet peittyvät kokonaan. Jätä sivuun 15 minuutiksi. Nosta fileet liemestä ja huuhtele nopeasti kylmässä vedessä. Kuivaa fileiden pinta.
  2. Yhdistä sinappi ja valkosipulimurska. Lusikoi seosta lohifileiden pintaan tasaisesti. Hienonna lehtipersilja ja timjaminoksat. Ripottele yrtit sinappikerroksen pintaan.
  3. Nosta lohifileet päällekkäin, lihapuolet vastakkain leivinpaperille uunipellille. Sido lohifileet yhteen paistinarulla.
  4. Leikkaa pestyt bataatit viipaleiksi kuorineen. Hienonna rosmariininoksat.
  5. Levitä bataattipalat lohipaketin ympärille. Valuta paloille öljyä, limetinmehua ja mausta hienonnetulla rosmariinilla sekä suolalla.
  6. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää ja bataattiviipaleet ovat pehmeitä ja paahtuneita.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua