PapupataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Papupata

Kuivatuista pavuista valmistat herkullisen ja riittoisan padan, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Noin 2,30 €/annos*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 400gkuivattuja, valkoisia papuja
    • 3(330 g)punasipulia
    • 300gpalsternakkaa
    • 4valkosipulinkynttä
    • 2tlk(à 500 g)Pirkka tomaattimurskaa
    • n. 4dlvettä
    • 1/2dlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/2dlpunaviinietikkaa
    • 2dltilliä hienonnettuna
    • 2 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2laakerilehteä
    • 1kanelitanko
    • 1prk(150g/370g)Pirkka parhaat fetajuustokuutiota

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita padan valmistus päivää aikaisemmin. Kumoa pavut kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että pavut peittyvä reilusti. Jätä huoneenlämpöön likoamaan 8-12 tunniksi.
  2. Siivilöi pavut ja huuhtele hyvin. Kaada pavut isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä ja keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia lähes kypsiksi. Siivilöi ja jätä pavut sivuun.
  3. Kuori sipulit, palsternakka ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit paksuiksi viipaleiksi, juurekset kookkaiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kaikkia kasviksia padassa öljytilkassa muutama minuutti.
  4. Lisää pataan tomaattimurska, vesi, hunaja, punaviinietikka, tomaattisose, tilli, suola, pippuri, laakerilehdet ja kanelitanko. Keitä 5 minuuttia ja lisää keitetyt ja valutetut pavut.
  5. Sekoita ja nosta pata uuniin keskitasolle. Kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
  6. Viimeistele padan pinta osittain murennetulla fetajuustolla. Tarjoa padan seurana rapeaa maalaisleipää.

Tiesitkö että...

Viimeistele annokset ennen tarjoilua halutessasi oliiviöljyllä. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Punasipuli Suomi
    0,22/kpl2,19/kg
  • Punasipulinippu
    2,69/kpl
  • Palsternakka
    4,69/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    0,42/kpl5,95/kg
  • Pirkka yksikyntinen valkosipuli 100 g ulkomainen
    1,59/kpl15,90/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    4,99/kpl9,98/l
  • Pirkka espanjalainen ekstra-neitsytoliiviöljy 250ml
    2,99/kpl11,96/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    5,69/kpl11,38/l
  • Pirkka chilitomaattimurska 390g
    2,503 kpl
    0,89/kpl2,28/kg
  • Pirkka chilitomaattisose 135 g
    0,49/kpl3,63/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    4,25/kpl12,14/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    4,29/kpl8,58/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,29/kpl9,40/kg
  • Druvan punaviinietikka 300ml
    2,35/kpl7,83/l
  • Rajamäen punaviinietikka 0,4 l
    2,99/kpl7,48/l
  • Filos 350ml punaviinietikka
    1,95/kpl5,57/l
  • Pirkka tomaattisose 70 g
    0,25/kpl3,57/kg
  • Pirkka tomaattisose 140 g
    0,69/kpl4,93/kg
  • Pirkka tillinippu 50g
    1,59/kpl31,80/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,19/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen tilli ruukussa
    2,19/kpl36,50/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,60/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Himalajan karkea kristallisuola 500g
    4,15/kpl8,30/kg
  • Pirkka mustapippurimylly 120g
    3,19/kpl26,58/kg
  • Meira Aromikas mustapippuri 49g myl
    4,29/kpl87,55/kg
  • Santa Maria Tellicherry Pepper mustapippuri 70g mylly
    5,09/kpl72,71/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    0,79/kpl197,50/kg
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    0,99/kpl247,50/kg
  • Sallinen Laakerinlehti 30g
    2,89/kpl96,33/kpl
  • Meira kanelitanko 15g
    1,19/kpl79,33/kg
  • Pirkka Parhaat fetajuusto 200 g
    2,49/kpl12,45/kg
  • Pirkka Parhaat fetajuustokuutiot 150g/370g
    2,99/kpl19,93/kg
  • Pirkka salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositon
    2,19/kpl10,95/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua
  • Papu22.2.2019

    Papujen yön yli liotus ja 45 min keittäminen + 1 tunti uunissa ei todellakaan riitä, että pavuista tulisi pehmeitä ja mehevänmakuisia niin että pavut ovat vetäneet kastikkeen makua sisäänsä. Keittoaika pitää olla 1,5 tuntia ainakin ja uunissa täytyy olla ainakin 2 tuntia. Jos keittoajat pitää ohjeen mukaisina, eikä ole aikaisemmin tehnyt kuivatuista pavuista ruokaa, ei varmasti halua koskaan uudelleen syödä tai tehdä niistä ruokaa. Resepti muuten hyvä, tosin palsternakka sulaa kastikkeeseen. Tätä reseptiä ei ole K-keittiö ilmeisestikään testannut.

  • Pia 13.2.2019

    Vaikuttaa herkulliselta!!

  • Mika Sundström9.2.2019

    Ihan hirveetä. Älkää kokeilko tehdä.