Papupata
Kuivatuista pavuista valmistat herkullisen ja riittoisan padan, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Noin 2,30 €/annos*
- 6 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 400gkuivattuja, valkoisia papuja
- 3(330 g)punasipulia
- 300gpalsternakkaa
- 4valkosipulinkynttä
- 1 1/2rklPirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 2tlk(à 500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- n. 4dlvettä
- 1/2dlPirkka juoksevaa hunajaa
- 1/2dlpunaviinietikkaa
- 2dltilliä hienonnettuna
- 2 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2laakerilehteä
- 1kanelitanko
- 1prk(150g/370g)Pirkka parhaat fetajuustokuutiota
Valmistus
yli 60 min- Aloita padan valmistus päivää aikaisemmin. Kumoa pavut kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että pavut peittyvä reilusti. Jätä huoneenlämpöön likoamaan 8-12 tunniksi.
- Siivilöi pavut ja huuhtele hyvin. Kaada pavut isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä ja keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia lähes kypsiksi. Siivilöi ja jätä pavut sivuun.
- Kuori sipulit, palsternakka ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit paksuiksi viipaleiksi, juurekset kookkaiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kaikkia kasviksia padassa öljytilkassa muutama minuutti.
- Lisää pataan tomaattimurska, vesi, hunaja, punaviinietikka, tomaattisose, tilli, suola, pippuri, laakerilehdet ja kanelitanko. Keitä 5 minuuttia ja lisää keitetyt ja valutetut pavut.
- Sekoita ja nosta pata uuniin keskitasolle. Kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
- Viimeistele padan pinta osittain murennetulla fetajuustolla. Tarjoa padan seurana rapeaa maalaisleipää.
Tiesitkö että...
Viimeistele annokset ennen tarjoilua halutessasi oliiviöljyllä. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Papujen yön yli liotus ja 45 min keittäminen + 1 tunti uunissa ei todellakaan riitä, että pavuista tulisi pehmeitä ja mehevänmakuisia niin että pavut ovat vetäneet kastikkeen makua sisäänsä. Keittoaika pitää olla 1,5 tuntia ainakin ja uunissa täytyy olla ainakin 2 tuntia. Jos keittoajat pitää ohjeen mukaisina, eikä ole aikaisemmin tehnyt kuivatuista pavuista ruokaa, ei varmasti halua koskaan uudelleen syödä tai tehdä niistä ruokaa. Resepti muuten hyvä, tosin palsternakka sulaa kastikkeeseen. Tätä reseptiä ei ole K-keittiö ilmeisestikään testannut.
Vaikuttaa herkulliselta!!
Ihan hirveetä. Älkää kokeilko tehdä.