PapupataTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Papupata

Kuivatuista pavuista valmistat herkullisen ja riittoisan padan, joka vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Noin 2,30 €/annos*

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 400gkuivattuja, valkoisia papuja
    • 3(330 g)punasipulia
    • 300gpalsternakkaa
    • 4valkosipulinkynttä
    • 2tlk(à 500 g)Pirkka tomaattimurskaa
    • n. 4dlvettä
    • 1/2dlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1/2dlpunaviinietikkaa
    • 2dltilliä hienonnettuna
    • 2 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 2laakerilehteä
    • 1kanelitanko
    • 1prk(150g/370g)Pirkka parhaat fetajuustokuutiota

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita padan valmistus päivää aikaisemmin. Kumoa pavut kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että pavut peittyvä reilusti. Jätä huoneenlämpöön likoamaan 8-12 tunniksi.
  2. Siivilöi pavut ja huuhtele hyvin. Kaada pavut isoon kattilaan. Lisää 2 litraa vettä ja keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia lähes kypsiksi. Siivilöi ja jätä pavut sivuun.
  3. Kuori sipulit, palsternakka ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit paksuiksi viipaleiksi, juurekset kookkaiksi paloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kaikkia kasviksia padassa öljytilkassa muutama minuutti.
  4. Lisää pataan tomaattimurska, vesi, hunaja, punaviinietikka, tomaattisose, tilli, suola, pippuri, laakerilehdet ja kanelitanko. Keitä 5 minuuttia ja lisää keitetyt ja valutetut pavut.
  5. Sekoita ja nosta pata uuniin keskitasolle. Kypsennä 175 asteessa noin tunnin ajan. Lisää vettä tarvittaessa.
  6. Viimeistele padan pinta osittain murennetulla fetajuustolla. Tarjoa padan seurana rapeaa maalaisleipää.

Tiesitkö että...

Viimeistele annokset ennen tarjoilua halutessasi oliiviöljyllä. *Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua