Parmankinkku-parsapastaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parmankinkku-parsapasta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Parsapasta saa makua parmankinkusta ja pecorinosta. Sitruunainen raikas pasta ei kaipaa kermaa. Pasta on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen.

    Ainekset

    4 annosta
    1 nippu (500 g)
     
    tuoretta vihreää parsaa
    tai
    1 pkt (100 g)
     
    Pirkka Parhaat parmankinkkua
    tai
    1 rs (250 g)
     
    Pirkka miniluumutomaatteja
    tai
    250 g
     
    Pirkka (täysjyvä)spagettia
    tai
    1 dl
     
    pastan keitinvettä
    tai
    1–2 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 rkl
     
    sitruunankuorta raastettuna
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai

    Lisäksi

     
    Pirkka Parhaat pecorinoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    694 kJ / 166 kcal
    Rasva
    6,2 g
    josta tyydyttynyttä
    1,7 g
    Hiilihydraatit
    17,7 g
    josta sokereita
    1,9 g
    Proteiini
    7,8 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Kuori parsojen varret ohuelti kuorimaveitsellä.

    Levitä parsat, parmankinkkuviipaleet ja tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä ja kinkkuviipaleet rapeita. Tarkkaile parsoja ja kinkkuviipaleita paiston aikana. Paloittele parsat ja murenna kinkut.

    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja valuta pastat lävikössä.

    Sekoita kattilassa pastan joukkoon noin 1 dl keitinvettä, sitruunanmehu ja -kuori. Lisää parsat, parmankinkku, tomaatit, oliiviöljy ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku. Tarjoa parsapasta välittömästi pecorinon kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70g
      Hinta 4,49/kpl
      64,14/kg
    • Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk Roosa nauha
      Etuhinta 0,99/kpl
      3,96/kg
      norm. 1,99/kpl
    • Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen
      Hinta 7,79/kpl
      38,95/kg
    • Pirkka täysjyväspagetti 500g
      Hinta 1,15/kpl
      2,30/kg
    • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
      Hinta 1,99/kpl
      26,53/kg
    • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
      Hinta 8,89/kpl
      17,78/l
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
      Hinta 6,99/kpl
      34,95/kg
    • Sitruuna kg
      Hinta n. 0,51/kpl
      2,69/kg
    • Giovanni Ferrari Pecorino Romano 175g
      Hinta 7,39/kpl
      42,23/kg
    • Galbani Pecorino Romano DOP 160 g
      Hinta 6,25/kpl
      39,06/kg
    • Rummo Luomu Täysjyvä Spaghetti No3 500g
      Hinta 2,85/kpl
      5,70/kg
    • Barilla Täysjyvä Spaghetti n.5 1kg
      Hinta 3,89/kpl
      3,89/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
      Hinta 2,35/kpl
      39,17/kg
    • Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500ml
      Hinta 9,99/kpl
      19,98/l
    • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
      Hinta 7,39/kpl
      14,78/l
    • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
      Hinta 2,99/kpl
      37,38/kg
    • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
      Hinta 7,35/kpl
      49,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (191 arviota)

    • Outi
      4 vuotta sitten
      Todella hyvää ja nopea valmistaa. Mustapippuria rouhin tomaattien ja parsan päälle ja suihkautin myös oliiviöljyä uuniin mennessä. Lisäksi tuoretta basilikaa reilusti valmiin ruoan päälle.
    • NN
      6 vuotta sitten
      Maistui koko perheelle! Vähän lisää suolaa kyllä meidän mielestä kaipasi.
    • Marika
      6 vuotta sitten
      Todella hyvää ja nopeaa tehdä!