Parmankinkku-parsapasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Parsapasta saa makua parmankinkusta ja pecorinosta. Sitruunainen raikas pasta ei kaipaa kermaa. Pasta on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen.
Ainekset
4 annosta
1 nippu (500 g) | tuoretta vihreää parsaa tai |
1 pkt (100 g) | Pirkka Parhaat parmankinkkua tai |
1 rs (250 g) | Pirkka miniluumutomaatteja tai |
250 g | Pirkka (täysjyvä)spagettia tai |
1 dl | pastan keitinvettä tai |
1–2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | sitruunankuorta raastettuna tai |
2 rkl | tai |
1 dl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
Pirkka Parhaat pecorinoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 693 kJ / 166 kcal |
Rasva | 6,3 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 17,7 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 7,5 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Kuori parsojen varret ohuelti kuorimaveitsellä.
Levitä parsat, parmankinkkuviipaleet ja tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä ja kinkkuviipaleet rapeita. Tarkkaile parsoja ja kinkkuviipaleita paiston aikana. Paloittele parsat ja murenna kinkut.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja valuta pastat lävikössä.
Sekoita kattilassa pastan joukkoon noin 1 dl keitinvettä, sitruunanmehu ja -kuori. Lisää parsat, parmankinkku, tomaatit, oliiviöljy ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku. Tarjoa parsapasta välittömästi pecorinon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Rummo Täysjyvä Spaghetti No3 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinenHinta 7,25/kpl36,25/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Galbani 60g Pecorino Romano DOP juustoHinta 2,69/kpl44,83/kg
- Parsa vihreä 500g 1lkHinta 6,99/kpl13,98/kg
- Parsa vihreä 450g 1lkHinta 6,95/kpl15,44/kg
- Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70gHinta 4,59/kpl65,57/kg
- Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lkHinta 2,19/kpl8,76/kg
- Miniluumutomaatti 500g Marokko 1lkHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka täysjyväspagetti 500gHinta 0,99/kpl1,98/kg
- Rummo Luomu Täysjyvä Spaghetti No3 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 8,49/kpl42,45/l
- Memmas Knossos Luomu Ekstra neitsyt oliiviöljy 250mlHinta 7,69/kpl30,76/l
- Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraasteHinta 3,99/kpl39,90/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Galbani Pecorino Romano DOP 160 gHinta 6,75/kpl42,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(81 arviota)
- alle 30 min3,7(101 arviota)
- alle 30 min3,6(152 arviota)
- alle 30 min4,0(39 arviota)
- alle 30 min3,8(132 arviota)
- alle 30 min3,9(104 arviota)
- alle 30 min3,9(458 arviota)
- alle 30 min3,7(21 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (206 arviota)
- Outi5 vuotta sittenTodella hyvää ja nopea valmistaa. Mustapippuria rouhin tomaattien ja parsan päälle ja suihkautin myös oliiviöljyä uuniin mennessä. Lisäksi tuoretta basilikaa reilusti valmiin ruoan päälle.
- NN7 vuotta sittenMaistui koko perheelle! Vähän lisää suolaa kyllä meidän mielestä kaipasi.
- Marika7 vuotta sittenTodella hyvää ja nopeaa tehdä!