Parmankinkku-parsapasta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Ainekset
1 nippu (500 g) | tuoretta vihreää parsaa tai |
1 pkt (100 g) | Pirkka Parhaat parmankinkkua tai |
1 rs (250 g) | Pirkka miniluumutomaatteja tai |
250 g | Pirkka (täysjyvä)spagettia tai |
1 dl | pastan keitinvettä tai |
1–2 rkl | sitruunanmehua tai |
1 rkl | sitruunankuorta raastettuna tai |
2 rkl | tai |
1 dl | tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Lisäksi | |
---|---|
Pirkka Parhaat pecorinoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 694 kJ / 166 kcal |
Rasva | 6,2 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 17,7 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 7,8 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Kuori parsojen varret ohuelti kuorimaveitsellä.
Levitä parsat, parmankinkkuviipaleet ja tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä ja kinkkuviipaleet rapeita. Tarkkaile parsoja ja kinkkuviipaleita paiston aikana. Paloittele parsat ja murenna kinkut.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja valuta pastat lävikössä.
Sekoita kattilassa pastan joukkoon noin 1 dl keitinvettä, sitruunanmehu ja -kuori. Lisää parsat, parmankinkku, tomaatit, oliiviöljy ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku. Tarjoa parsapasta välittömästi pecorinon kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat Prosciutto di Parma Parman kinkku 70gHinta 4,49/kpl64,14/kg
- Pirkka miniluumutomaatti 250g ulkomainen 1lk Roosa nauhaEtuhinta 0,99/kpl3,96/kgnorm. 1,99/kpl
- Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinenHinta 7,79/kpl38,95/kg
- Pirkka täysjyväspagetti 500gHinta 1,15/kpl2,30/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Giovanni Ferrari Pecorino Romano 175gHinta 7,39/kpl42,23/kg
- Galbani Pecorino Romano DOP 160 gHinta 6,25/kpl39,06/kg
- Rummo Luomu Täysjyvä Spaghetti No3 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Barilla Täysjyvä Spaghetti n.5 1kgHinta 3,89/kpl3,89/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,0(37 arviota)
- alle 30 min3,6(92 arviota)
- alle 30 min3,7(30 arviota)
- alle 30 min3,7(103 arviota)
- alle 30 min3,9(100 arviota)
- alle 30 min4,0(76 arviota)
- alle 30 min3,7(116 arviota)
- alle 30 min4,3(184 arviota)
Arvostele resepti
- Outi4 vuotta sittenTodella hyvää ja nopea valmistaa. Mustapippuria rouhin tomaattien ja parsan päälle ja suihkautin myös oliiviöljyä uuniin mennessä. Lisäksi tuoretta basilikaa reilusti valmiin ruoan päälle.
- NN6 vuotta sittenMaistui koko perheelle! Vähän lisää suolaa kyllä meidän mielestä kaipasi.
- Marika6 vuotta sittenTodella hyvää ja nopeaa tehdä!