• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Parmankinkku-parsapasta

Parsapasta saa makua parmankinkusta ja pecorinosta. Sitruunainen raikas pasta ei kaipaa kermaa. Pasta on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen. N. 3,90€/annos*.
Parmankinkku-parsapasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

    • Pirkka Parhaat pecorinoa

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Kuori parsojen varret ohuelti kuorimaveitsellä.
  2. Levitä parsat, parmankinkkuviipaleet ja tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä ja kinkkuviipaleet rapeita. Tarkkaile parsoja ja kinkkuviipaleita paiston aikana. Paloittele parsat ja murenna kinkut.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja valuta pastat lävikössä.
  4. Sekoita kattilassa pastan joukkoon noin 1 dl keitinvettä, sitruunanmehu ja -kuori. Lisää parsat, parmankinkku, tomaatit, oliiviöljy ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku. Tarjoa parsapasta välittömästi pecorinon kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille77