Parmankinkku-parsapasta
Parsapasta saa makua parmankinkusta ja pecorinosta. Sitruunainen raikas pasta ei kaipaa kermaa. Pasta on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen. N. 3,90€/annos*.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1nippu(500 g)tuoretta vihreää parsaa
- 1pkt(100 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
- 1rs(250 g)Pirkka miniluumutomaatteja
- 250gPirkka (täysjyvä)spagettia
- 1dlpastan keitinvettä
- 1-2rklsitruunanmehua
- 1rklsitruunankuorta raastettuna
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- Pirkka Parhaat pecorinoa
Valmistus
alle 30 min- Huuhtele parsat. Leikkaa parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm). Kuori parsojen varret ohuelti kuorimaveitsellä.
- Levitä parsat, parmankinkkuviipaleet ja tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia tai kunnes parsat ovat kypsiä ja kinkkuviipaleet rapeita. Tarkkaile parsoja ja kinkkuviipaleita paiston aikana. Paloittele parsat ja murenna kinkut.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Säästä osa keitinvedestä ja valuta pastat lävikössä.
- Sekoita kattilassa pastan joukkoon noin 1 dl keitinvettä, sitruunanmehu ja -kuori. Lisää parsat, parmankinkku, tomaatit, oliiviöljy ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku. Tarjoa parsapasta välittömästi pecorinon kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit
Kommentoi
Todella hyvää ja nopea valmistaa. Mustapippuria rouhin tomaattien ja parsan päälle ja suihkautin myös oliiviöljyä uuniin mennessä. Lisäksi tuoretta basilikaa reilusti valmiin ruoan päälle.
Maistui koko perheelle! Vähän lisää suolaa kyllä meidän mielestä kaipasi.
Todella hyvää ja nopeaa tehdä!