• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin tomaatti-punasipulisalaatti

Lämmin tomaatti-punasipulisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 15 min
  • 56 kcal / annos (80g)

Ainekset

8 annosta
    • 3-4(400 g)kookasta kiinteää tomaattia
    • 2-3(noin 300 g)kookasta punasipulia
    • 2rklrypsiöljyä
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria

Valmistus

alle 15 min
  1. Kuori ja leikkaa sipulit ohuen ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Varaa salaatille kookas laakea vati, jonka reunoille levität tomaattiviipaleet ympyrään ja kantapalat keskelle.
  2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulirenkaita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Mausta seos balsamiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada sipuliseos tarjoiluvadin keskelle tomaattirenkaan sisään. Mausta tomaatit mustapippurilla. Tarjoa alkuruokana tai salaattina esimerkiksi pihvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 56 kcal236 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2