• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perunaleipäset ja lohi-juustotäyte

Perunaleipäset ja lohi-juustotäyte
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • 30 - 60 min
  • 143 kcal / 100 g

Ainekset

8 kpl
    • 3(n.450 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte

Koristeeksi

    • sitruunan raastettua kuorta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne kypsiksi, eli 10-15 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden kuivahtaa hetki.
  2. Soseuta perunat. Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita, kunnes seoksesta muodostuu pehmeä taikina.
  3. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa tanko 8 palaan. Taputtele palat pyöreiksi, noin 1 cm paksuiksi leipäsiksi. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
  4. Paista leipäsiä pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa noin 3 minuuttia/puoli.
  5. Notkista tuorejuusto sitruunanmehulla. Hienonna sipuli. Lusikoi tuorejuustoa lämpimille leipäsille ja asettele päälle kalaviipaleet. Ripottele pinnalle sipulia ja kapriksia. Koristele raastetulla sitruunan kuorella.

Ravintosisältö per 100 g

  • 143 kcal600 kJ
  • Proteiinia6,77 g
  • Hiilihydraatteja15,6 g
  • Rasvaa5,92 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2