Perunasalaatti

Perunasalaattiin saadaan makua ja rakennetta sipulilla, omenalla, maustekurkulla ja kapriksilla. Kermaviilikastike mehevöittää salaatin.
Perunasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 58,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 5-6keitettyä perunaa
    • 1/2sipuli tai 2 nippusipulia
    • 1-2maustekurkkua tai pala tuoretta kurkkua
    • 1pieni omena
    • 2-3rklkapriksia

Kastike

    • 1rklviinietikkaa tai sitruunanmehua
    • 1-2rklPirkka sinappia
    • 1-2tlsokeria tai hunajaa
    • suolaa
    • mustapippuria
    • 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna

Koristeeksi

    • kevät- tai ruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja kuutioi keitetyt, kylmät perunat. Hienonna sipuli, kuutioi maustekurkut ja kuorittu omena. Lado ainekset kulhoon.
  2. Mausta kermaviili ja kaada salaattiainesten joukkoon. Sekoita kahdella lusikalla nostellen. Kaada valmis perunasalaatti tarjoilukulhoon.
  3. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua. Hienonna pinnalle runsaasti kevät- tai ruohosipulia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos haluat kastikkeesta sakeamman, voit valuttaa kermaviiliä suodatinpaperilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 58,3 kcal244 kJ
  • Proteiinia1,65 g
  • Hiilihydraatteja9,47 g
  • Rasvaa1,37 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16