Pietarin ahvenet ja punajuuri-munasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pietarin ahvenet ja punajuuri-munasalaatti

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Pietarin ahvenet ja punajuuri-munasalaatti valmistuu nopeasti ja on helppo tehdä. Tämä arkiruoka maistuu monelle.

    Ainekset

    4 annosta
    1 ps (300 g)
     
    ahvenfileitä (pakaste)
    tai
    3 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    4 rkl
     
    voita
    tai

    Punajuuri-munasalaatti

    4
     
    kananmunaa
    tai
    200 g
     
    tai
    8
     
    anjovisfileetä
    tai
    1/2 (50 g)
     
    punasipulia
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1 tlk (150 g)
     
    tai
    1 tl
     
    sokeria
    tai
     
    mustapippuria
    tai
    1 rkl
     
    punajuuritölkin lientä
    tai
    2 tl
     
    anjovistölkin lientä
    tai
     
    tilliä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    684 kJ / 164 kcal
    Rasva
    10,4 g
    josta tyydyttynyttä
    5,5 g
    Hiilihydraatit
    6,6 g
    josta sokereita
    4 g
    Proteiini
    10,8 g
    Suola
    1,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Ota ahvenfileet ajoissa sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista punajuuri-munasalaatti. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja hienonna veitsellä karkeiksi kuutioiksi. Valuta ja kuutioi punajuuret. Hienonna anjovikset, punasipuli ja kaprikset. Mausta ranskankerma sokerilla, mustapippurilla sekä punajuuri- ja anjovistölkin liemellä. Sekoita kulhossa salaatin ainekset, mutta jätä hieman kananmunaa koristeeksi. Kaada salaatin joukkoon maustettu ranskankerma. Salaatti saa tekeytyä hetken jääkaapissa.

    Kuivaa ahvenfileet talouspaperiin. Poista ahvenfileistä pystyruodot leikkaamalla fileiden pääpuolesta keskeltä noin kolmen sentin pituinen kapea kolmiomainen osa. Sekoita matalalla lautasella vehnäjauhot, suola ja mustapippuria. Kierittele ahvenfileitä jauhoseoksessa. Sulata voi paistinpannussa ja paista kaloja noin 3 minuuttia puoleltaan.

    Siirrä ahvenfileet lämmitetylle vadille. Nostele punajuurisalaatti puoliksi kalojen päälle. Ripottele salaatin pinnalle munakuutioita. Viimeistele vati tillillä. Tarjoa lisänä halutessasi keitettyjä perunoita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kapris 50g/35g
      Hinta 0,99/kpl
      28,29/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Hinta 0,79/kpl
      5,27/kg
    • Punasipuli 500g luomu Egypti/Hollanti 2 lk
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,49/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,4 (5 arviota)